23948sdkhjf

Apples datacenter skal tappe grøn strøm i Thisted og Esbjerg

En solcellepark nær Thisted og to nyopstillede kæmpevindmøller fra MHI Vestas ved Esbjerg skal levere grøn strøm til it-giganten Apples datacenter nær Viborg.

De to projekter gennemføres og drives af den danske udvikler European Energy, oplyser Apple til Ritzau.

De vil levere betydeligt mere CO2-neutral strøm, end Apple selv skal bruge i overskuelig fremtid her i landet, så overskudsstrøm vil solgt på markedsvilkår.

Kan udvidde

Åbningen af datacentret i Foulum sker gradvist over de kommende måneder. Apple er ved at flytte servere ind i den første datacenterbygning, som er 350 meter lang.

På grunden er der plads til yderligere fem datacenterbygninger af samme størrelse og to mindre.

Også transformatorstation, kontorer og kontrolrum står klar.

Solcelleanlægget ved Thisted er færdigt og producerer allerede med en effekt på 42 megawatt. Det fylder som 80 fodboldbaner.

Hertil kommer de to nye MHI Vestas-kæmpehavmøller på 200 meters højde, der frem mod nytår stilles op i Måde Vindtestcenter ved Esbjerg. De er af typen 164 og har en kapacitet på hver 8,4 MW.

Samlet får de to anlæg derved kapacitet på 58,8 MW strøm.

Sådan vil it-kæmpe producere sin egen grønne el

  • Apple vil i løbet af 2020 producere CO2-fri strøm nok til at drive det nyåbnede datacenter. Det sker med el fra sol og vind. Overskudsstrøm sælges på markedet.
  • Gennem udvikleren European Energy opstiller Apple to MHI Vestas 164-møller i Vindtestcenter Måde ved Esbjerg. Området er testområde for havvindmøller, der her afprøves på land.
  • Møllerne er nogle af verdens største med cirka 200 meter til øverste vingetip. De to møller har en kapacitet på hver 8,4 megawatt (MW). De ventes at producere grøn strøm fra nytår.
  • På Hanstholmvej nordvest for Thisted lufthavn har Apple - også gennem udviklerselskabet European Energy - opført et solcelleanlæg, som allerede er i drift.
  • Solcellerne fylder et område på 57 hektar (cirka 80 fodboldbaner) og har en kapacitet på 42 MW. Dermed får Apple en samlet kapacitet på 58,8 MW grøn strøm fra sol og vind.

Kilde: Apple

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen (3)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125