23948sdkhjf

Tredje anlæg på 14 dage: Evida kobler endnu mere biogas på nettet

Thorsø Biogasanlæg udvider anlægget med et nyt opgraderingsanlæg og sender fra tirsdag 1. september biogas ud i det midtjyske gasnet.

Det sker efter, at Evida har koblet anlægget til gasnettet, så Thorsø Biogasanlæg, nu også kan sende biogas ud til forbrugerne i Bjerringbro og omegn og ikke blot til Thorsø Fjernvarme.

Biogasanlægget kan, når det er oppe på fuld drift, levere omkring 15 millioner kubikmeter gas om året, hvilket svarer til det årlige forbrug i cirka 8.000 parcelhuse.

Biogassen fra Thorsø har tidligere kun været aftaget af Thorsø Fjernvarme, men med udvidelsen og tilkoblingen til gasnettet betyder det nu, at flere midtjyder kan få gavn af biogassen.

- Hos Evida arbejder vi for den grønne omstilling. Når vi tilslutter biogasanlæg som det i Thorsø, bidrager vi til, at den grønne gas bliver fordelt ud i gassystemet, så både private forbrugere og virksomheder kan få glæde af den. Og allerede i 2023 er det vores forventning, at 1/3 af gassen i nettet er grønt, siger Søren Hylleberg Sørensen, driftsdirektør i Evida.

Tredje anlæg

Thorsø Biogasanlæg er blot et af mange, der leverer biogas ind i det danske gasnet. 

løbet af 2020 planlægger Evida at tilslutte 11 nye anlæg rundt om i Danmark.

Inden for de seneste godt og vel 14 dage er i alt tre anlæg koblet på nettet. 

Det handler om Vesthimmerland Biogas, der den 14. august åbnede for hanerne, og Flemløse Biogas, der blev koblet på den 20. august. 

Evida forventer at der ved udgangen af 2020 er koblet i alt 50 biogasanlæg på det danske gasnet. 

Andelen af biogas i det danske gasnet er nu på ca. 15 procent af det samlede gasforbrug

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.156