23948sdkhjf

Dansk kapitalfond investerer millioner i 3D-produktion

Nordic Alpha Partners (NAP) bliver nu største investor i tyske DyeMansion, som udvikler, producerer og sælger maskiner til efterbehandling af 3D-printede produkter.

Maskinerne, der renser og fjerner ujævnheder, samt udfører farvning på de 3D-printede produkter, er vigtige, fordi netop efterbehandling af de 3D-printede produkter er en forudsætning for, at produktionsprocessen kan effektiviseres.

DyeMansion, der har 650 kunder globalt, blev etableret i 2015 og har 66 medarbejdere med base i München.

Virksomheden har nu fået en kapitalindsprøjtning på 90 mio. kr., hvoraf de 68 mio. kr. kommer fra Nordic Alpha Partners.

Målet med kapitalindsprøjtningen er, at DyeMansion skal bringe en fuldt digitaliseret produktionslinje på markedet, samt sikre global leveringsevne og kommerciel tilstedeværelse for virksomhedens mange partnere og store kunder.  

Globale kunder

DyeMansions har blandt andet store virksomheder som BMW, Götti, Jabil og Under Armour på kundelisten. Virksomheden samarbejder også med nogle af de største producenter af 3D-printere; HP, EOS og Stratasys om at fremme udbredelsen af 3D-print generelt.

- Basalt set, så tager vi over dér, hvor den industrielle 3D-printer stopper, siger DyeMansions CEO, Felix Ewald, og fortsætter:

- Ved at dække hele den videre proces frem til de færdige plastdele tilbyder vi noget, som ingen anden virksomhed kan i dag. Med NAP og deres unikke investeringstilgang kan vi gå fra at være markedsleder til at være dét selskab, der muliggør fuldt automatiseret 3D-printproduktion globalt.

Hos Nordic Alpha Partners er der også store forventninger til det forestående samarbejde.

- Vi er meget tilfredse med vores investering i DyeMansion. Og det er ikke kun på grund af, at virksomheden er førende i sin kategori, men også fordi den bidrager til accelerationen af den digitale fremstillingstransformation. Teknologi som denne kan bringe mere produktion tilbage til Europa og skabe mere velstand, flere job og større bæredygtighed, udtaler Laurits Bach Sørensen, partner hos NAP.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.095