23948sdkhjf

Energiklynge og forskningscenter flytter sammen i Fredericia

Danmarks nye energiklynge Energy Cluster Denmark og forskningscenteret for grøn energi Center Denmark flytter sammen og bosætter sig på en fælles adresse i Fredericia.

Center Denmark og Energy Cluster Denmark får til  huse i det nye kontorhus Port House, som er opført af ADP A/S, der ejer Fredericia Havn.

Det oplyser partnerne i en fælles pressemeddelelse.

De to organisationer indgår samtidig med flytningen i et partnerskab for at høste synergien mellem Energy Cluster Denmarks klyngeaktiviteter og Center Denmarks digitale innovationshub.

Og netop beliggenheden har været afgørende for de to organisationer, fremgår det af pressemeddelelsen.

I Fredericia kommer Energy Cluster Denmark geografisk tæt på nogle af deres store medlemmer som Ørsted, Energinet, EWII, Shell og Vattenfall.

- Vi har valgt Fredericia til vores nye kontor, fordi Fredericia har en meget ambitiøs strategi inden for energiområdet, der passer godt til vores ambitioner. En række store virksomheder med energi som kerneforretningsområde bor i Fredericia og omegn, og dem kommer vi nu tættere på, siger Glenda Napier, CEO i Energy Cluster Denmark.

400 medlemmer

Energy Cluster Denmark har kontorer i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Sønderborg og København og med kontor i Fredericia bliver det nemmere at mødes med medlemmerne fra hele landet.

Med ca. 400 medlemmer fra den danske energisektor, universiteter og forskere er Energy Cluster Denmark sammen med Center Denmark som digital hub et stærkt udgangspunkt for energi-innovation i Danmark.

Center Denmark er godkendt af EU-kommissionen som ’Digital Innovation Hub’ og inviterer virksomheder, offentlige organisationer og uddannelsesinstitutioner til at tage del i en stærk innovativ inkubator for nye forretningsmodeller og teknologier inden for digitale og datadrevne energiløsninger.

I forbindelse med etableringen af det ny kontor i Fredericia udtaler direktør Søren Skov Bording:

- Fra det nye kontor er grundstenen lagt i samarbejde med Energy Cluster Denmark, for Danmarks nye Silicon Valley inden for digitale løsninger og innovation af energisektoren. I samarbejde med selskaberne indenfor energitransmission og -distribution, universiteter samt små og store virksomheder er vores mål at understøtte den grønne omstilling i den danske energisektor på tværs af el, vand, varme og gas, siger Søren Skov Bording, Direktør for Center Denmark.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.095