23948sdkhjf

Storaktionær afviser salg af elektrolysevirksomhed til udlandet

Det går strygende for brint- og elektrolysevirksomheden Green Hydrogen i Kolding – så strygende, at flere spekulerer i, om et salg af virksomheden er på vej, ligesom det er sket med andre danske virksomheder, der har udviklet sig med raketfart.

Læs også: Green Hydrogen ser ind i en opskalering af produktion, omsætning og anlæg

Det skriver Finans.

Men hvis et salg er på vej, skal køberen findes et sted i Danmark, ikke i udlandet, spår Nordic Alpha Partners (NAP), en kapitalfond, der i et års tid har været medejer af Green Hydrogen.

- Det (salg til udlandet, red.) vil jeg bestemt afvise er et tema pt. Med den interesse, vi pt. ser for selskabet, tror jeg tværtimod, at der er gode muligheder for at tiltrække betydeligt kapital fra Danmark, såvel som fra udlandet til casen, uden at virksomheden derved sælges til udlandet, siger Jakob Fuhr Hansen, partner i NAP.

Ifølge CVR-registeret sidder NAP på den største ejerpost af Green Hydrogen med en andel på mellem 33,33 og 49,99 procent.

Læs også: DTU og Mærsk vil undersøge nyt grønt brændstof

NAP har netop skudt et tocifret millionbeløb i Green Hydrogen, der skal opskalere kapaciteten i Kolding til 300 gange kapaciteten i dag.

Det kommer oveni en satsning, der før sommerferien betød, at Green Hydrogen kunne klippe snoren til 4.000 kvadratmeter produktion samt muligheden for at bygge det dobbelte areal på. 

Udover NAP er ejerskabet af Green Hydrogen fordelt mellem et jysk investeringsselskab, der ejer op mod 9,99 procent, og Eniig Holding, der ejer op mod 24,99 procent.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094