23948sdkhjf

Abildskou gav håndslag inden krisen ramte: - Det var heldig timing

Her på Transportmagasinet kunne vi i januar fortælle, at Abildskou A/S – der ellers først og fremmest er kendt for buskørsel – nu ville bevæge sig ind på et nyt forretningsområde: Nemlig renovationskørsel.

Pr. 1. februar overtog selskabet seks specialopbyggede komprimatorbiler med chauffører fra DSV Transport. Bilerne er til daglig er beskæftiget med renovationskørsel i Aarhus Kommune, hvor DSV Transport står for at administrere kontrakten, mens Abildskou er hyret ind som vognmand på opgaven.

Et halvt år senere kan Jess Abildskou, administrerende direktør i Abildskou, se tilbage på overtagelsen med forvisningen om, at det var en god beslutning.

- Det var virkelig heldig timing, for vores renovationskørsel og eksportlastbiler har sørget for, at der kom cashflow og aktivitet i virksomheden, som ellers har været hårdt ramt af corona-krisen, fortæller direktøren til Transportmagasinet.

Busser har holdt stille

Ikke overraskende har nedlukningen af Danmark og corona-virussens hærgen haft konsekvenser for Abildskou, der i perioder har måttet se busserne holde helt stille.

- Vores Flixbus-kørsel har været frygtelig ramt. Foråret var for vores vedkommende stort set ikke-eksisterende, og i sommerferien har det været meget on-off, hvor meget vi har haft at lave. Nu begynder det så småt at rette sig, men det er ikke perfekt. Der vil gå noget tid endnu, før vi er tilbage på niveau, og så er det rart at vide, at vi kan hente omsætning på lastbilerne, siger Jess Abildskou.

Samler erfaring

Når det kommer til at bevæge sig ind på et helt nyt forretningsområde, så er Jess Abildskou endnu ikke stødt på grimme overraskelser.

- Det er klart, at der er en del vedligehold forbundet med bilerne, hvor vi skal vænne os til, at der nu er nogle lidt andre ting, der kan komme til at trænge til at blive repareret. Men generelt har vi også mange småreparationer på busserne, så det er ikke helt fremmed for os, forklarer han.

Om Abildskou i fremtiden skal folde sig mere ud på det nye forretningsområde, vil direktøren ikke udelukke.

- Vi skal nok have lidt mere erfaring, inden vi går ud og byder på de store kontrakter. Lige nu skal vi bare have nogle kilometer i benene, og så tager vi den derfra. Men vi er absolut ikke skræmte, siger han til Transportmagasinet.

Abildskou A/S kan fejre sit 60-års jubilæum 1. oktober i år.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078