23948sdkhjf
>

Airheat solgt til to medarbejdere - nu skal der fyres op under væksten

Holstebro-virksomheden Airheat er blevet solgt til to ledende medarbejdere, Bent Jensen Thusgård og Søren Grove Grejsen Jensen.

Sælgeren er Mogens Dyremose, hvis far fik ideen til Airheat i 1981, da han var værkfører hos oliefyrsproducenten Danheat, som ikke længere ønskede at producere varmluftovne. Han stiftede sin egen virksomhed og inviterede sin søn Mogens med, og otte år senere blev Mogens Dyremose eneejer, da forældrene gik på pension.

Siden da har Mogens Dyremose udviklet Airheat til især at producere varmluftaggregater og ventilationsaggregater – ofte på specialmål - til brug i værksteder og fabrikshaller samt i boliger, institutioner og på kontorer.

- Når jeg har valgt at sælge netop nu, er det fordi, vi har de helt rigtige folk til at drive virksomheden videre. De har lysten og kræfterne, og det skal jeg ikke stå i vejen for. Jeg er bare glad for, at virksomheden og medarbejderne er i trygge hænder med de to nye ejere, konstaterer den nu forhenværende ejer.

Kundekredsen er typisk vvs-, installations- og montagefirmaer samt rådgivende ingeniører i Jylland.. Cirka 20 procent af produktionen sælges til udlandet.

Virksomheden med 10 medarbejdere sælger også stadig varmeovne til korntørring og malerkabiner, selv om det ikke længere er hovedproduktet. I de senere år har Airheat også fået agentur på nogle standardprodukter inden for varmluft og ventilation, hvis der i et projekt er brug for en lidt billigere standardløsning.

Den ene af de to nye ejere,49-årige Bent Jensen Thusgård, har været i virksomheden siden 1999 og blev allerede for fem år siden tilbudt at købe 20 procent af virksomheden. Blandt andet for at han ikke skulle blive fristet af andre græsgange.

- Jeg var nået til et sted, hvor jeg efter mange år i virksomheden enten skulle have andre udfordringer eller være en del af ejerkredsen. Det blev heldigvis det sidste. Jeg kender alle virksomhedens krinkelkroge, siger Bent Jensen Thusgård.

Langsigtet plan

Han har styret Airheats produktion og indkøb de seneste mange år og fortsætter med det, mens Søren Grove Grejsen Jensen repræsenterer virksomheden udadtil.

Sidstnævnte er 39 år og været i Airheat i tre år som ansvarlig for virksomhedens salg og markedsføring.

- Der blev for nogle år siden lagt en langsigtet plan for generationsskiftet, og heri indgik, at vi over nogle år skulle se, om min og Bents kemi passede sammen. Og ja, vi går godt i spænd, så nu er overtagelsen blevet en realitet. Og vi har mange planer for Airheat, siger Søren Grove Grejsen Jensen.

- En af de nye ting er, at vi er kommet med i en vækstordning i Holstebro Kommune, som på tre år skal hjælpe os med at vokse til det dobbelte på omsætning og indtjening ved blandt andet at udvide virksomhedens geografiske rækkevidde. Vi er blandt andet endnu ikke så godt repræsenteret på Fyn og Sjælland, men det kan vi jo blive, konstaterer han.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.127