23948sdkhjf

Coronakrisen kan blive hård ved generationsskifter

2020 kan blive et svært år for de virksomhedsejere, der nærmer sig pensionsalderen.

Det mener direktør i Dansk Håndværk, Morten Frihagen.

- Først startede året med, at regeringen 1. januar hævede afgiften på ejerskiftet fra 6 til 15 pct. Noget der i sig selv kan spænde ben for mange veldrevne virksomhedes mulighed for at blive sendt videre til næste generation. Så ramte coronakrisen og lammede store dele af erhvervslivet i månedsvis. Det har gjort det svært at sælge en ellers veldrevet virksomhed, siger han i en pressemeddelelse.

Han frygter, at særligt de mindre virksomheder, hvor ejeren stod overfor snarlig pension, i den situation har valgt at drosle aktiviteten ned frem for at geare op, som man egentlig bør gøre op til et virksomhedssalg.
 

- Selv om håndværksbranchen er sluppet nådigt gennem det første kvartal af krisen, så frygter vi, at nogle af de små virksomheder, som skulle gøres klar til at blive solgt eller overdraget til næste generation, har smidt håndklædet i ringen, fordi det hele så så vanskeligt ud, siger direktøren.

Dansk Håndværk vil derfor nu hjælpe med inspiration og viden om, hvordan ejerne kommer videre med det salg eller generationsskifte, som skulle være sat i gang i de forløbne måneder.

- Vi har revideret vores samling med gode råd om, hvordan ejerledere bør gribe et salg eller generationsskifte an. Ganske vist har regeringen hævet arveafgiften voldsomt i år og krisen har sat mange ting på pause - men man må ikke give op. Salg eller overdragelse af virksomheden er nemlig en vigtig del af den pensionsopsparing, som mange selvstændige har sat deres lid til, understreger Morten Frihagen. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078