23948sdkhjf

Nrgi i superligaen: Indgår aftale med AGF

Fremover kommer AGF til at spille på en lidt mere grøn bane. Superligaklubben har nemlig indgået en aftale med Nrgi om køb af grøn strøm, der produceres af vedvarende energikilder. 

Læs også: Historisk høj indtjening: Nrgi øger bundlinjen med 64 procent

Dermed vil næsten to millioner KWh fremover blive skabt af vedvarende energi. Det svarer til en reduktion på klimabelastningen med næsten 300 tons CO2 om året.

- Til en fodboldkamp på Ceres Park bruger vi 7.000 KWh - det svarer til næsten det dobbelte af, hvad en gennemsnitlig dansk familie bruger i strøm - om året. Så vores klimabelastning alene på el-siden er stor. Derfor giver det rigtig god mening for os, at vi nu kan spille på en grønnere bane med grøn strøm, siger Anne Jensen, der er branding- og bæredygtighedschef i AGF.

Den grønne strøm leveres af Nrgi, som AGF i forvejen har et tæt sponsor-samarbejde med. 

Ny vision
Skiftet til grøn strøm er første konkrete udløber af den bæredygtigheds-vision som AGF præsenterede i maj måned. Her er et af fokusområderne netop energiforbruget.

- Det er vigtigt, at vi i AGF tager stilling og ikke mindst et ansvar for at forsøge at gøre en forskel. Vi er udmærket klar over, at det at nedbringe vores eget klimaaftryk ikke ændrer alverden i sig selv, men vi ønsker at sende et signal om, at alle kan gøre noget - og grøn strøm er måske en af de nemmere måder, hvorpå vi kan nedsætte vores CO2-aftryk. Og med vores i forvejen gode samarbejde med Nrgi er det et oplagt sted at sætte ind, siger Anne Jensen om den nye aftale med det lokale energiselskab, der altså reducerer CO2-belastningen fra AGF med næsten 300 tons om året.

Indtil det kommende nye fodboldstadion i Aarhus står klar fortsætter AGF i øvrigt med at arbejde med mulighederne for endnu flere klima-gevinster. 

De senere år har AGF optimeret el-, vand- og varmeforbrug i alle haller og faciliteter i Ceres Park & Arena. 

Og fremover vil der fortsat arbejdes med udskiftning til LED-pærer, automatisering af strømforbrug- og tilpasning og andre tiltag frem mod et nyt stadion, hvor ambitionen er, at det nye fodboldstadion skal være det mest bæredygtige i Skandinavien.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.093