23948sdkhjf

193-årig præsenterer rekordresultat

– Det er ikke min fortjeneste alene, at det er gået så godt. Det er medarbejderne, der har gjort en forskel. De er jo firmaets ansigt udadtil og udfører flot og gedigent håndværk, som kunderne værdsætter. 

Det siger tømrer- og snedkermester Morten Anker Petersen i en kommentar til, at firmaet Karl D. Petersen ApS i Avnbøl ved Sønderborg netop har offentliggjort det bedste regnskab nogensinde i firmaets 193-årige historie. 

Det sønderjyske selskab oplyser ikke omsætningen, men 2019-regnskabet viser en bruttofortjeneste på 9,9 mio. kr. - næsten 2 mio. kr. bedre end året før. Samtidig nåede overskuddet efter skat 1,5 mio. kr. mod cirka 1,1 mio. kr. i 2018.

Et travlt år

I 2019 har Karl D. Petersen ApS været med til at løse store opgaver på Sønderborgs nye vartegn Hotel Alsik, etableringen af Gigthospitalet i Sønderborg og renoveringen af døre og vinduer på Augustenborg Slot, der i dag huser Naturstyrelsen. Dertil kommer opførelsen af Kværs Forsamlingshus samt opgaver for firmaer som Danfoss og Vitfoss. 

En af årsagerne til det flotte resultat er ifølge virksomheden selv, at der er udviklet koncepter, der henvender sig til både private, offentlige og industrielle kunder. Omkring 30 pct. af selskabets omsætning kommer fra opgaver for private kunder. 

Mølleaktiviteter har vind i sejlene
I slutningen af 2018 blev alle firmaets mølleaktiviteter skilt ud i et selvstændigt selskab, Møllebygger Petersen ApS. Virksomhedens første årsregnskab, der omfatter en periode på 15 måneder, endte med et plus efter skat på godt 700.000 kr. og en bruttofortjeneste på 1,6 mio. kr.. 

– Møllefirmaet er i rivende udvikling. Vi har eksempelvis etableret samarbejder med arkitekter over hele landet, siger Morten Anker Petersen. 

– Vi ser det som vores mission at være med til at sikre den kulturarv, som møllerne udgør. Netop derfor er vi også med i det arbejde, der gerne skal resultere i oprettelsen af en egentlig møllebygger-uddannelse. Det er der behov for i Danmark, tilføjer han.

Blandt de opgaver Møllebygger Petersen har løst, er renoveringen af vingerne på Dybbøl Mølle, Dyrehave Mølle ved Nyborg med RealDania som bygherre, Slots Vandmøllen i Aabenraa og en gennemgribende renovering af Bygholm Mølle i Vesløs i Thy med Aage V. Jensens Naturfond som bygherre. 

Kan ikke sige om succesen gentager sig
Baseret på de eksisterende ordrer og de mange tilbud firmaet i øjeblikket regner på forventer Morten Anker Petersen, at 2020 også vil blive et positivt år for de to selskaber, men om det bliver i stil med rekordåret 2019 er det endnu for tidligt at spå om. 

Møllefirmaet beskæftiger to-tre medarbejdere, mens Karl D. Petersen har cirka 20 medarbejdere, hvor den daglige ledelse varetages af Kenneth Steger Sølund og Hans Christensen. Morten Anker Petersen har som 6. generation i familievirksomheden det overordnede ansvar og har specialiseret sig i restaureringsopgaver og gennemførelsen af alle typer mølleprojekter.

Fa. Karl D. Petersen ApS
mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 9,9 7,9
Resultat af primær drift 1,9 1,5
Resultat før skat 1,9 1,5
Årets resultat 1,5 1,2
Aktiver i alt 7,7 6,3
Egenkapital i alt 3,4 1,9
Gns. antal beskæftigede 21 19
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2019.

Møllebygger Petersen ApS
mio. kr. 2019
Bruttofortjeneste 1,6
Resultat af primær drift 0,8
Resultat før skat 0,8
Årets resultat 0,6
Aktiver i alt 1,3
Egenkapital i alt 0,7
Gns. antal ansatte 1
Regnskabsåret dækker perioden 8.10.2018 - 31.12.2019.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094