23948sdkhjf

Topchef hos energiselskab fratræder: Ny mand hentet fra Bolivia til Esbjerg

Administrerende direktør hos Totals olieaktiviteter i den danske del af Nordsøen Patrick Gilly fratræder sin stilling med udgangen af marts.

Læs også: Total trækker sig: Regeringen indkalder til nye forhandlinger

Det skriver JydskeVestkysten.

Patrick Gilly kom til Total E&P Danmark i efteråret 2016, hvor han afløste Martin Rune Pedersen som direktør for det, der dengang var Maersk Oils danske forretningsenhed.

Patrick Gillys fratrædelse kommer som en overraskelse – ikke desto mindre har selskabet allerede fundet en afløser.

Det bliver Phillippe Groueix som fra april får ansvaret for olie- og gasaktiviteterne i Nordsøen. Han kommer fra en stilling som direktør for Total i Bolivia.

- Total har strategisk forpligtet sig til bæredygtigt at udvikle den danske Nordsø, og Philippe Groueix vil fortsætte den hidtidige retning, og fokusere på operationen af de nuværende aktiviteter og planer, som inkluderer genopbygningen af Tyra-feltet. Den betydelige investering på 21 milliarder kroner i et nyt topmoderne Tyra-kompleks er afgørende for at sikre en fortsat sikker og stabil levering af naturgas til Danmark i de kommende årtier og bidrager til statens indtægter, som vil hjælpe Danmark gennem energitransitionen og med udviklingen af nye lavemissions teknologier, fremgår det af en skriftlig erklæring fra Total, som JydskeVestkysten har set.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078