23948sdkhjf

FLSmidth forfremmede ansatte efter korruptionssag

To ansatte i FLSmidth fik ansvaret for en korruptionssag, men er siden blevet forfremmet. Det er et uheldigt signal, siger eksperter

Kort efter at FLSmidth opdagede, at to medarbejdere havde accepteret at betale 2 mio. euro under bordet i forbindelse med byggeriet af en cementfabrik i Tunesien, blev den ene forfremmet. Senere skete det samme for den anden. Det skriver Jyllands-Posten.

Læs også: I dag fyrer FLSmidth 300 medarbejdere

To ledelseseksperter mener, at det sender et uheldigt signal om, at virksomheden måske ikke tager korruption helt så alvorligt, som den hævder.

Jyllands-Posten afslørede onsdag, hvordan FLSmidth er involveret i en korruptionssag. Industrivirksomheden indrømmer sin rolle, men har placeret ansvaret hos to "sælgere".

En advokatundersøgelse afdækkede uregelmæssighederne i marts 2015, og de to medarbejdere fik en "kraftig advarsel". Men allerede i januar 2016 blev den ene af de to, Martin Strouhal, ifølge sin Linkedin-profil gjort til vice president, og i dag er han senior vice president med ansvar for det globale projektsalg af cementfabrikker. Den anden ansatte, Hubert Suinat, er ifølge sin Linkedin-profil også blevet forfremmet.

Da de to medarbejdere accepterede aftalen, havde FLSmidth kort forinden forpligtet sig til at bekæmpe korruption med en ny politik om samfundsansvar og ved at skrive under på FN’s Global Compact-principper.

Læs også: FLSmidth taber penge efter nedgang i mine- og cementbranchen

- På trods af det forfremmer man medarbejderne, og dermed sender man nogle ret kraftige signaler i organisationen om, at så strengt skal det heller ikke tages, siger professor i ledelse Steen Hildebrandt til Jyllands-Posten.

Han bakkes op af en professor i virksomhedsetik.

- Det får virksomhedens etikprogram til at se noget påklistret ud, siger Jacob Dahl Rendtorff fra Roskilde Universitet.

FLSmidth vil ikke kommentere de to konkrete sager, men oplyser generelt, at en advarsel ikke betyder, at ens karrieremuligheder stopper.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.093