23948sdkhjf

Bagmandspolitiets indsats mod hvidvask møder hård kritik

Bankdirektør Bjarne Larsen fra Sydbank er frustreret over, at kriminelle slipper afsted med ulovligheder, fordi myndighedernes bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering lider under alvorlige mangler. Det skriver Jyllands-Posten fredag.

Som direktionsmedlem i en af landets største banker har han kunnet følge, hvordan bankerne har skruet massivt op for indsatsen mod hvidvask, mens bagmandspolitiet og Finanstilsynet i hans optik ikke tilnærmelsesvist har fulgt med.

Netop bagmandspolitiets håndtering af bankernes titusindvis af underretninger bliver kritiseret hårdt i en undersøgelse af myndighedernes håndtering af hvidvaskområdet fra 2016 til 2018, som Rigsrevisionen offentliggør fredag. Det erfarer Jyllands-Posten fra fire af hinanden uafhængige kilder.

- Vi kigger ind i en sort boks. Vi indberetter, og så hører vi ikke mere. Og nogle gange indberetter vi den samme kunde mange gange, og i perioden med indberetningerne kan der suse store millionbeløb ud og ind af hans konto, uden at politiet griber ind. Så tænker vi: Gad vide, om vi spilder tiden? Der skal bygges mere kvalitet ind i systemet, siger Bjarne Larsen.

Rigsrevisionen kritiserer ifølge Jyllands-Postens oplysninger også, at de enkelte politikredse ikke på tilstrækkelig vis formår at efterforske de sager, som bagmandspolitiet trods alt sender videre på baggrund af hvidvaskunderretninger. Også blandt andet Finanstilsynet og Erhvervsstyrelsen får kritik, men kritikken af bagmandspolitiet er ifølge Jyllands-Postens oplysninger den hårdeste.

Bagmandspolitiet og Rigspolitiet ønsker ikke at kommentere Rigsrevisionens rapport.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125