23948sdkhjf

Vestager: EU skal gøre op med ulige konkurrence fra Kina og USA

EU skal være langt mere offensiv, når europæiske virksomheder bliver mødt med unfair konkurrence i Kina eller USA, siger Margrethe Vestager. Dansk Industri bakker op

Margrethe Vestager vil gå hårdere til USA og Kina i kampen for at sikre danske og europæiske virksomheder lige konkurrencevilkår. Det siger hun i et interview til erhvervsmediet DI Business.

– Vores forpligtigelse til at insistere på fair konkurrence inden for Europa skal også afspejles i, at vi stikker op, hvis vi bliver mødt med unfair konkurrence uden for Europa. Og det kræver, at vi gør noget andet, end vi hidtil har gjort, siger den danske kommissær og næstformand i Europa-Kommissionen, Margrethe Vestager, og tilføjer:

– Verden har ændret sig meget over de sidste fem år. Vi har en meget handleivrig amerikansk præsident og administration, og vi har et kinesisk styre, som har en meget udfarende strategi. Der er en anden grad af aktivisme. Derfor skal Europa være mere på bolden.

DI: EU skal i offensiven
Hos Dansk Industri (DI), der repræsenterer over 11.000 danske virksomheder, modtages udmeldingerne fra den danske kommissær positivt.

- Jeg er helt enig i, at der er behov for en betydelig mere offensiv strategi fra EU’s side. Vi ser i disse år, at verdens stormagter gør op med den åbenhed for handel, der har sikret verden fremgang siden Anden Verdenskrig. Det er bekymrende globalt og i høj grad for Danmark og danske virksomheder, der lever af adgangen til internationale markeder, siger DI's administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen.

Han tilføjer:

- Med den rigtige strategi – og en klar, fælles europæisk linje og et stærkt indre marked – kan EU være med til at sikre Europas position som en central økonomisk og politisk aktør, som fremmer global frihandel, sund og lige konkurrence mellem virksomhederne og øget samarbejde om at løse globale udfordringer.

Lige konkurrence i hele verden
Margrethe Vestager, der både har ansvar for konkurrence og digitalisering i Europa-Kommissionen, peger konkret på, at europæiske virksomheder ikke er så velkomne til at deltage i udbud i Kina, som amerikanske og kinesiske virksomheder er det i Europa. Hun efterlyser en højere grad af gensidighed.

– Der, hvor jeg er vokset op, er det sådan, at hvis du inviterer folk, så forventer du at blive inviteret tilbage. Og hvis du ikke bliver inviteret tilbage, så holder du op med at invitere, siger Margrethe Vestager til erhvervsmediet DI Business.

Originalartikel: http://danskindustri.dk/di-business/arkiv/nyheder/2020/1/vestager-erklarer-krig-mod-unfair-konkurrence--i-hele-verden

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.14