23948sdkhjf

Rådgiverkæmpe skifter på flere direktørposter

Cowi sætter ekstra strøm til ambitionerne på det internationale marked med en række ændringer i organisationen. Det omfatter skift på flere direktørposten, skriver rådgiverkæmpen i en pressemeddelelse mandag. 

Læs også: Direktør: Brintfabrik er gennembrud i Cowis grønne strategi

Michael Bindseil, der indtil nu har været direktør for Cowis danske forretning, bliver den nye direktør for Cowi International. Hans afløser bliver Henrik Winther, der kommer fra en rolle som divisionschef for Transport og byudvikling i Cowis norske forretning. 

Endelig skal den hidtidige direktør for Cowis Broer, marine konstruktioner og tunneller (BTM) division, Lars Hauge, stå i front for strategisk projektledelse som kernedisciplin samt drive en række af rådgiverselskabets største infrastrukturprojekter, herunder Femern Bælt-forbindelsen. 

Sektorbaseret tilgang skal øge væksten
Ændringerne i organisationen hænger sammen med, at rådgivervirksomheden ser urbaniseringen og klimaforandringerne, der fortsat er de megatrends, som driver markedet i både Skandinavien og globalt. Særligt inden for infrastruktur og vindenergi anses som et massivt vækstmarked i de kommende år. 

Mens det i mange år har været Cowis division for BTM, der har opbygget en internationale position, vil virksomheden fremadrettet tilgå markedet sektorbaseret frem for via kerneydelser. 

Læs også: Finscreening afslører: Der er plads til masser af havvind i dansk farvand

– Fælles for de massive projekter, vi er involveret i – hvad enten det er herhjemme i Skandinavien, i USA eller Sydøstasien – er dog, at de hele tiden bliver større, mere komplekse, og breder sig på tværs af forskellige sektorer. Derfor har vi nu valgt at omorganisere BTM under Cowi International, der skal kombinere vores kompetencer på tværs, primært inden for infrastruktur og vindenergi,  siger Lars-Peter Søbye, adm. direktør i Cowi, i pressemeddelelsen.

– Ved en sektorbaseret og helhedsorienteret tilgang er det ambitionen, at vi kan øge væksten internationalt, ikke mindst i USA og Storbritannien – og samtidig fastholde og udvikle vores stærke position inden for blandt andet broer, fortsætter han.

Ændringerne træder i kraft pr. 1. februar 2020.

Læs mere om: Cowi
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094