23948sdkhjf

Intelligent fugleskræmsel har vendt røde tal til sorte

Et minus vendt til plus.

Læs også: Store smil trods røde tal på bunden – bliver konkursbo Daugaards guldæg?

Det er altid en god nyhed, og derfor er der også glæde at spore hos Daugaard Elektronik i Ringe, der blandt andet udvikler styringsprodukter inden for nummerpladescanning og videoovervågning.

Sidste år lød resultatet efter skat på knap -91.000 kroner. Det er nu vendt til et beskedent plus på 819 kroner efter skat – vel at mærke efter en større portion afskrivninger, der selvsagt har spist lidt af overskuddet på bundlinjen.

Og væksten skyldes især et nyt produkt hos Daugaard Elektronik.

- Langt hen ad vejen er væksten trukket af produktserien af elektroniske fugleskræmsler, som vi købte i 2018 og begyndte at markedsføre sidste år, siger Bjarne Drews, der er den ene af virksomhedens to direktører.

Læs også: Fynsk elektronikproducent køber op i Østjylland

Han fortsætter:

- Det koster penge at sætte sådan noget i gang, og vi har kun lige snuset til effekterne på nuværende tidspunkt. Første halvår var hårdt, men andet halvår var bedre, fordi ordrerne begyndte at komme ind. Jeg vil skyde på, at vi i andet halvår landede vi 60-70 procent af alle årets ordrer på det produkt, siger Bjarne Drews.

Sidste år spåede Bjarne Drews i et interview med Electronic Supply, at Daugaard Elektronik ville nå nye højder med det nye fugleskræmsel i produktporteføjlen.

Skræmmer med lyd, gaskanoner og dukker
De intelligente fugleskræmsler kaldes BirdAlert og består af en boks, der kan stilles på marker, hos frugtavlere og i byer – for bare at nævne et par eksempler – og holde fugle væk uden brug af gift eller overdækning af afgrøderne.

I boksen sidder en mikrofon designet til at opfange lyde fra råger, måger, stære og gæs. Når fuglen er identificeret, udsender højtaler enten en høj lyd eller puster en dukke op, der får fuglen til at lette.

På den måde kan landmanden beskytte sine afgrøder mod at blive spist, eller hans fritgående smågrise mod overfald af råger og krager. I byen og på industritage kan BirdAlert skræmme støjende måger væk.

Mål på 250 solgte
Og netop fordi de kan bruges så bredt i alt fra landbrug til bymiljøer til vinavl, så er potentialet kæmpe stort, siger Bjarne Drews.

- Derfor regner vi også med, at regnskabet næste år bliver noget bedre. Måske et fem-seks cifret resultat, selvom det er svært at sige, fordi der stadig er så mange usikre parametre, siger han.

Sidste år solgte virksomheden 100 produkter af de intelligente fugleskræmsler, målet i år er 250 og 2021-planen er 500 solgte produkter, fortæller Bjarne Drews.

Han fortæller at virksomheden har sat gang i en omfattende markedsføring strategi i Schweiz, England, Holland, Norge og Danmark, men virksomheden har også modtaget henvendelser fra andre lande, der er interesseret i produktet.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.083