23948sdkhjf

Midtjysk møbelproducent konkurs

HKC Møbler i midtjyske Vinderup er taget under konkursbehandling. Årsagen skal findes i et 2019, der var præget af mistede ordrer og faldende omsætning, fortæller kurator.

Læs også: Fald i danske konkurser kan være stilhed før stormen

I mere end ti år har Vinderup-virksomheden produceret møbler i massiv kernebøg og rustik eg, men den 3. januar tog Skifteretten i Holstebro HKC Møbler under konkursbehandling.

– De afleverede et ok regnskab for 2018, som er det senest offentliggjorte, men de har tabt en del penge i 2019, og omsætningen er også faldet, så de ikke længere var oppe på nulpunktsomsætning, fortæller advokat Flemming Jensen, der er udpeget som kurator.

I 2018 lød HKC’s bruttofortjeneste på 3,3 mio. kr., og trods et negativt resultat på knapt 250.000 var det vurderingen, at året havde været tilfredsstillende. Også egenkapitalen har de senere år ligget stabilt på omkring de 1,6 mio. kr., men 2019 endte med et driftsunderskud på 2 mio. kr., og det har altså slået benene væk under selskabet.

– De har selv indgivet konkursbegæring, men beslutningen er truffet i samarbejde med deres kreditorer, fortæller Flemming Jensen.

Læs også: Koncern bag to Michelin-restauranter i Danmark går konkurs

God interesse
For nuværende er det altså slut med møbelproduktionen på Skivevej i Vinderup, men ifølge Flemming Jensen er der gode muligheder for, at man kan finde en køber til at overtage.

– Det bliver ikke en rekonstruktion med den nuværende ejerkreds, men nu arbejder vi på at få solgt det som et hele, og vi har allerede fået en del henvendelser, fortæller advokaten.

Han peger på, at HKC udover to haller fyldt med varer desuden selv har ejet produktionslinjen.

– Så det ser fornuftigt ud, og for den rigtige køber er det lige til at gå til, lyder skudsmålet.

Læs også: Ny direktør skal skabe sorte tal hos underskudsplaget sofaproducent

Helt så optimistisk er kuratoren imidlertid ikke, når det kommer til HKC’s 10-15 ansatte.

– De, der indtil videre har vist interesse, har allerede deres egen produktion, så jeg kan frygte, at medarbejderne desværre ikke kommer med ved et salg, vurderer Flemming Jensen.

Wood Supply har uden held forsøgt at indhente en kommentar fra HKC Møblers stifter og direktør Hans Kurt Christensen. Til Skive Folkeblad fortæller han, at forretningen særligt at blevet udfordret på eksporten. 

– Det tyske marked, som har været meget vigtigt for os, er blevet sværere og sværere. De små specialbutikker er lukket i stor stil, og det har været rigtig svært. Det er dem, vi udelukkende har solgt til, siger Hans Kurt Christensen til avisen. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109