23948sdkhjf

Biogassen i Skive GreenLab runder milepæl

Onsdag sendte det store biogasanlæg i GreenLab Skive for første gang biogas ud i naturgasnettet.

Læs også: Stor-aftale: Nature Energy skal sælge biogas til Shell

Det markerer en vigtig milepæl for den kommende erhvervspark, GreenLab Skive, hvor forskellige typer af virksomheder inden for fremstilling af bl.a. biogas, sol- og vindenergi samt balancering af energisystemer skal teste og udvikle fremtidens energiteknologier.

Biogasanlægget, der spiller en nøglerolle i erhvervsparken, modtog sidste måned den første ladning gylle, som i dag er blevet til opgraderet biogas.

- Selvom alt er gået efter tidsplanen, så er det nu alligevel som om julen kommer tidligt i år. Med den første biogas på nettet tager vi endnu et vigtigt skridt i den grønne omstilling. Skal vi nå vores miljø- og klimamål, er det altafgørende, at vi bliver bedre til at udnytte de synergieffekter, der ligger i at omdanne restprodukter til ressourcer. Det gør vi med biogasproduktion, siger Michael Rønning Dalby, direktør for E.On, i en pressemeddelelse.

Anlægget forventes at producere ca. 19 mio. kubikmeter biogas, svarende til den naturgasmængde, der skal til for at opvarme ca. 8.300 parcelhuse. 

Det er et fleksibelt anlæg, som kan behandle op til 500.000 ton husdyrgødning og restprodukter, f.eks. halm, mad- og industriaffald.

Biogasanlægget ejes 50-50 mellem det lokale GreenLab Skive Biogas Holding og energiselskabet E.On Danmark, som har investeret 225 mio. kroner i projektet.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094