23948sdkhjf

Ny arveafgift forsinker generationsskifte hos AVK

Ejer af ventilproducenten AVK, Niels Aage Kjær, runder snart 75 år. Efter planen skal milliardvirksomheden overgå til hans fire børn, men efter regeringen i det nylige finanslovsforlig med De Radikale, SF, Alternativet og Enhedslisten har vedtaget en stigning i arveafgiften til 15 pct., er det generationsskifte sat på standby. Det skriver Finans.dk.

Læs også: AVK-ejer sender bredside afsted mod regeringen

- Det betyder i hvert fald, at jeg bliver ved, indtil jeg er 79 år, siger Niels Aage Kjær med henvisning til, at der er folketingsvalg igen om senest fire år.

Han kritiserer blandt andet regeringen for ikke at skelne mellem arv og generationsskifter og pointerer ligeledes, at der allerede er betalt 42 pct. i indkomstskat af de penge, som nu skal yderligere beskattes.

- Der er kun virksomheden til at betale den skatteregning, og jeg ved ikke, hvordan man har forestillet sig, at virksomheder kan investere i nye arbejdspladser og udstyr, hvis den har betalt pengene til skattevæsenet. Pengene kan jo ikke bruges to gange, siger Niels Aage Kjær til Finans.dk.

Originalartikel: https://finans.dk/erhverv/ECE11806386/avkejer-langer-ud-efter-ny-arveafgift-det-betyder-i-hvert-fald-at-jeg-bliver-ved-indtil-jeg-er-79-aar/?ctxref=forside

Læs mere om: AVK
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.062