23948sdkhjf
>

Undersøgelse: Danskerne ved for lidt om bæredygtige byggematerialer

Knap halvdelen af danskerne tænker på bæredygtighed, når de køber byggematerialer. Til gengæld svarer knap 69 procent, at de mangler kendskab til de bæredygtige materialer.

Fakta: Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af analysefirmaet A&B Analyse blandt STARK’s kunder.

Formålet med STARK’s bæredygtighedsundersøgelse er at afdække emnet bæredygtighed i byggebranchen, både blandt private selvbyggere og set fra håndværkernes perspektiv i de små og mellemstore virksomheder. Respondenterne har svaret på spørgsmål vedrørende deres erfaringer

med- og holdninger til bæredygtigt byggeri. 5.619 kunder deltog i undersøgelsen i 2019.

Det viser den årlige bæredygtighedsundersøgelse fra STARK, som er foretaget blandt 5.619 af kædens private kunder.

- Det skal være nemmere at bygge efter bæredygtige principper, både for den professionelle håndværker og den private selvbygger. Det er et af vores helt store fokusområder de kommende år. I dag findes der et hav af bæredygtighedscertificeringer, og det kan være svært at navigere i. Derfor har vi brug for forenklede guides og konkrete anbefalinger, som gør det lettere at bygge bæredygtigt. Samtidig skal vi styrke vores rådgivningsdel, så kunderne får hjælp til at vælge bæredygtigt, siger STARK’s adm. direktør Britta K. Stenholt.

Tager ansvar
Byggeriet står for næsten 40 procent af den globale CO2-udledning årligt. Heraf kommer de 11 procent fra den indlejrede CO2 i byggematerialer, viser tal fra World Green Building Council (WorldGBC).

Britta K. Stenholt glæder sig derfor over, at andelen af bæredygtigheds-bevidste kunder er stigende i forhold til sidste år, selv om STARK-direktøren erkender, man langt fra er i mål endnu.

- Vi kigger indad og vil tage et ansvar ved at hjælpe vores kunder endnu bedre. I STARK åbner vi i løbet af det nye år Danmarks første DGNB-certificerede trælast, og vi er optaget af at uddanne bæredygtighedseksperter, som kan hjælpe både kunder og sælgere i vores forretninger med at svare på komplekse spørgsmål. Derudover er vi medlem af bl.a. Green Building Council Denmark og FSC, så vi kan holde vi os ajour med de krav og kriterier, der stilles af vores kunder, siger hun.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094