23948sdkhjf
>

GBC-direktør: 5 forslag til at reducere C02-udslip

Regeringens ambitiøse klimamålsætning om en 70 procent reduktion i 2030 kalder på en helhedsorienteret bæredygtighedsstrategi til vores bygningers fulde levetid – både når det handler om nybyggeri og renoveringer.

Der skal måles og stilles krav til konstruktionen og driften af vores bygninger for at byggebranchen for alvor kan deltage i den nødvendige omstilling.

Det siger direktør Mette Qvist fra Green Building Council Denmark, som netop har forelagt fem anbefalinger for Folketingets Boligudvalg.

- Boligudvalget tog positivt imod vores anbefalinger, og det er vi naturligvis glade for, og de er særligt relevante i forhold til de kommende forhandlinger om klimalov og boligaftale. Vi opfordrer derfor det brede flertal i Folketinget til at finde inspiration til byggeriets bidrag i vores forslag hvor særligt den eksisterende bygningsmasse rummer et stort potentiale.

De fem forslag fra Green Building Council Denmark:

  1. Introducer den frivillige bæredygtighedsklasse
  2. Stil krav til miljøvaredeklarationer - EPD'ere i statsligt byggeri
  3. Igangsæt DGNB pilotfase med 5-10 statslige byggerier
  4. Afsæt midler til DGNB bæredygtighedscertificering af almene boligrenoveringer
  5. Invitation til deltagelse DGNB roadmap for CO2 neutrale bygninger med helhedsorienterede strategier

Fakta: Green Building Council Denmark

Green Building Council Denmark er en non-profit medlemsorganisation med 370 medlemmer (virksomheder og organisationer).

Organisationen arbejder for at fremme bæredygtighed i bygninger og det bebyggede miljø i Danmark ved at tilbyde uvildig granskning af byggeprojekters og byområders bæredygtige indsats.

GBCDK formidler viden, afholder kurser og events om bæredygtighed og uddanner konsulenter og auditorer i bæredygtigheds-certificering DGNB Denmark, som administreres af  atterselskabet DGNB.dk. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109