23948sdkhjf

Poul Schou trimmer butikken: Gør klar til nye opkøb

30. september kunne ledelsen i Poul Schou A/S lægge sidste hånd på virksomhedens seneste årsrapport – og ifølge administrerende direktør Poul Henrik Schou er det lidt mere beskedne tal, den fynske miljø- og vognmandsvirksomhed kommer til at offentliggøre i det nye år.

I løbet af året er den fynske vognmand fusioneret med Bruun & Nielsen, som Poul Schou A/S opkøbte i november 2018. Men det er ikke kun i fusionsomkostninger, der præger året, fortæller administrerende direktør i Poul Schou, Poul Henrik Schou.

- Det koster penge at vækste. Jeg har taget nogle fejlbeslutninger i løbet af året, og så er der nogle omkostninger i forbindelse med omlægning af IT, telefoni, værksteds- og indkøbsaftaler, nu hvor vi fysisk er flyttet sammen (med Bruun & Nielsen, red.). I det kommende år skal vi trimme virksomheden, så vi får styr på omkostningerne, siger direktøren.

Synergier lader vente på sig
Synergierne fra opkøbet er først ved at vise sig nu, hvor virksomhederne er lagt sammen, forklarer Poul Henrik Schou:

- Det kan tage længere tid, end man først forventer, når man går i gang med så stor en omlægning. Vi vil hele tiden se på og vurdere, hvad der er bedst for firmaet. Indtil nu har vi arbejdet med at få organisationerne og menneskerne omstillet til den nye virkelighed, og nu skal vi så dykke ned i afdelingerne og få dem gearet til at tjene nogle penge, siger han, og uddyber:

- Vi har sagt farvel til nogle kunder de seneste måneder, som ikke var indtægtsgivende, og det kommer som en konsekvens af, at vi har nået en vis størrelse, men simpelthen ikke tjener nok penge. Derfor bliver vi nødt til at kigge indad og se, hvilke områder, der ikke fungerer længere, og få dem skåret til.

Hård vinter kan blive dyr
En anden ting, der kan få en stor indflydelse på økonomien i det igangværende regnskabsår, er vejrliget i vinterhalvåret.

- Vi er meget spændt på, hvordan vinteren bliver. Bliver det en hård vinter, påvirker det os meget, fordi vi kan risikere, at bilerne kommer til at holde stille. Og det koster dyre penge. Så længe vores kran og renovation kører, så kan vi klare os, men bider vinteren sig rigtigt fast, bliver det noget skidt.


Der er dog også overskud nok til at begynde at tænke i nye muligheder, når der kommer til eventuelt fremtidige opkøb, afslører den fynske vognmand:

 

- Nu begynder vi at have kræfter til at kigge ud igen, og vi begynder også at lede efter nye opkøb og virksomheder, der kunne passe sammen med og supplere vores nuværende forretning, siger Poul Henrik Schou.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.095