23948sdkhjf

Han har en flødebollehemmelighed, som ingen får at vide

Det er ikke nemt at udvikle en flødebolle, som er både økologisk, har lang holdbarhed og kan fryses ned.

Men det er lykkedes for indehaveren af det fynske flødebollefirma SweetNorth, Michael Møller Larsen - og det med nogle metoder, han vil bevare som en dyb forretningshemmelighed.

- Da jeg gik i gang med at forlænge holdbarheden til mindst fire uger, fik jeg at vide af kollegaer i branchen, at det kan ikke lade sig gøre. Men det kan det, og jeg har gjort det.

- Og da Coop var interesseret i at lave en aftale om forhandling af mine flødeboller, fik jeg at vide, at jeg forresten også lige skulle lave dem økologiske. Det fik vi så også udviklet, selv om det var svært. Faktisk sværere end det med holdbarheden, fordi man jo ikke kan bruge alle de tilsætningsstoffer, der normalt bliver brugt, for eksempel til at stabilisere æggehvideproteinet, beretter Michael Møller Larsen.

Tilfældighed
Han har en uddannelse som biokemiker, og den er ikke mindst kommet ham til gode i forbindelse med hans måske allerstørste bedrift på flødebollefronten: At hans produkter kan fryses ned, så de bare skal ud af fryseren nogle minutter før servering.

Metoden holder han som nævnt hemmelig.

- Jeg vil ikke søge patent på metoden, for så kan alle ret nemt gå ind og se opskriften og så bare ændre lidt i den, nævner Michael Møller Larsen..

Læs også: Gigantisk bryllupssucces og fars sidste ønske satte gang i flødebolleeventyr

Han afslører dog gerne, at han fandt vejen til frysbare flødeboller ved lidt af en tilfældighed, og at han har smidt rigtig mange flødeboller ud, inden han pludselig havde metoden.

- Mange store opfindelser i verden er opstået ved en tilfældighed. Man kan måske ikke kalde frosne flødeboller for en stor opfindelse. Men det betyder i hvert fald, at jeg nu kan sælge flødeboller i hele verden, fordi vi kan fryse dem ned og eksportere dem - og køberne så kan have dem helt friske i fire uger efter at de er tøet op, nævner den lidt heldige biokemiker.

Vegansk version på vej
Blandt hans mange idéer til yderligere produktudvikling er en vegansk flødebolle, som han har fået mange forespørgsler på.

Forsøgene går lige nu på at udskifte æggehviderne med kikærter, men "måske er der en anden løsning derude", som han siger.

- Indtil videre har jeg ikke kunne få dem til at holde mere en to-tre dage, men mit mål er at knække den holdbarhed, fastslår Michael Møller Larsen.









Hold dig opdateret med Leder IDAG
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ny direktør hos Danstoker

Claus Jensen genvalgt som formand for 1 million industriansatte

Kullegaard ryster posen: Ny topchef, ledelse og medejer

Tech-giganter dominerer global image-liste

Bilindustriens stigende miljøkrav giver fordel til danske underleverandører

Storordre trækker læsset: Invisio leverer stærkeste kvartal nogensinde

Nyhedsbrev

8.033 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Danmark blandt verdens bedste til innovation

1

Virksomhederne er klar til besøg, men folkeskolerne kommer ikke

Færre fyringer end forventet hos Birn

Bestyrelsesformand bliver ny CEO i Frandsen Group

Ny direktør i OK-Fonden

2

Medie: Romvig får op til 16 millioner i fratrædelsesgodtgørelse

Sensorproducent skifter ud i bestyrelsen

Bladt slår sig permanent ned på Lindø

Dansk energigigant skal bygge New Jerseys første havvindmøllepark

To plastvirksomheder bliver til én

Aktionærer kræver milliarder i erstatning fra Novo Nordisk

Cembrit siger farvel til sit fødested

Verdo politianmeldt: Bestyrelse og ledelse ønskes retsforfulgt

Verdensnyhed: Nu bliver græs til mad i Skive

Opkøb æder af GPVs overskud

Universal Robots lander partnerskab med CNC-gigant

Ny direktør hos Odder Forsyningsselskab

Christian har første dag i direktørstolen hos Vestforsyning og MEC

Nye tal: Vi er i førerfeltet i det globale robot-kapløb

Statslige virksomheder får de største elev-bøder

Alexandra Instituttet får ny direktør

Efter et år på posten: Direktør forlader raffinaderiet i Fredericia

Henrik Topsøe er død

1

Strandmøllen på opkøb

Danske Commodities går ind i USA

Naturli kigger mod andre sektorer

Hun skal stå i spidsen for det nye klima-, energi- og forsyningsudvalg

Konkurstrussel: Små virksomheder må vente længere på betalingerne

Mindeord for Børge Kousholt, tidligere formand for Plastindustrien

Kinesisk eksport-bøvl: Danish Crown fyrer på griseslagteri

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Hent jeres CNC fræsede emner hos VPD bearbejdning

Thybotech ApS øger levetiden med termisk påsprøjtet hårdmetal på pumpeaksler.

International FOOD Contest får betydelig international opmærksomhed

E-kursus i ikke-diskriminerende adfærd og intern overvågning

SuperTrak tager batch-size-one til metalindustrien.

Blockchain for fødevarer SMV´er

Tag med Huxi på jagt efter potentialerne i sydjysk erhvervsliv.

Udstil på byggerimesse i Tyskland

Kursus om de nye krav i bygningsreglementet BR18

Læs Dansk VVS, nr. 7 – 2019

Varme på byggepladsen gøres klar i sommervarmen

Eksport Tyskland - Nortec 2020, 21-24 Januar - Den danske fællesstand

Færdig beton og dens logistiske udfordringer: at forvente det uventede

Danmarks vigtigste vind-event afholdes i Herning den 1. oktober

Mød Rubow Arkitekter på BIM Forum 2019 d. 17/9

Eksport til Tyskland -BlechExpo 2019 - Den Danske Fællesstand - nu også kost effektiv netværkstand

Forstå engrosmarkedet for el

Vision-teknologi til et smartere produktionsmiljø

Få erhvervslivets bud på Danmark som life science nation

Skal din virksomhed være mere innovativ?

Eksport til Sverige -Elmia Subcontractor 2019, 12 -15/11 -de Danske Fælles...

Effektivisering af fjernvarmenettet og bedre økonomi for forsyningsselskabe...

Oplev et inspirerende aktivitetsprogram på DiaLabXpo

FRECON sætter baren højt - ”Det skal sidde lige i skabet”

Årets største teknologievent afholdes som en del af hi Tech & Industry Scan...

Send til en kollega

0.185