23948sdkhjf

Roskilde Festivals madboder får klimamenuer

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie
Hvor stor er klimabelastningen ved at lave en cheeseburger? Og er det mere bæredygtigt at vælge en kyllingeburger?

Det spørgsmål kan festivalgæster få svar på, når Danmarks største musikfestival, Roskilde Festival, i denne uge løber af stablen.

For i år er det muligt at vælge mad efter, hvor stort et CO2-aftryk det enkelte måltid efterlader. Det sker ved hjælp af såkaldte klimamenuer, som hænger ved alle madboder.

- Roskilde Festival har en ambition om at sætte et bæredygtigt aftryk i verden.

- Maden udgør en stor del af det CO2-aftryk, festivalen efterlader, og det vil vi selvfølgelig gerne ændre på, så aftrykket bliver mindre, siger Lars Orlamundt, der er Roskilde Festivals divisionschef.

Sidste år kom 40 procent af Roskilde Festivals samlede CO2-udledning fra maden. Fra de 2,5 millioner måltider, som blev solgt i 2018, udledtes 2.130 ton CO2 i de otte dage, festivalen varer.

Og selv om det ifølge Lars Orlamundt ikke er alarmerende sammenlignet med en almindelig dansk by, så er det for alt meget, og noget festivalen vil lave om på fra i år, siger divisionschefen.

- I år har vi via dialog og frivillighedens vej snakket med nogle af dem, der har et stort aftryk, om, hvordan vi kan ændre deres aftryk, så de stadig har gode, velsmagende retter, men så de påvirker miljøet mindre, siger Lars Orlamundt.

Han tilføjer, at festivalen ikke har nogen krav til, hvor meget madboderne skal reducere deres CO2-udslip "endnu".

Inden festivalen gik i gang, har det imidlertid været muligt for madboderne at få beregnet deres menuers CO2-aftryk.

Det har kunnet lade sig gøre ved hjælp af et system, som Roskilde Festival har udviklet med en svensk virksomhed, Carboncloud.

Muligheden har fået nogle madboder til allerede i år at tilpasse menuerne, så de er mere bæredygtige. Blandt andet ved at udskifte oksekød med kylling i en burger, fortæller Lars Orlamundt.

Han håber dog også, at festivalgæsterne vil blive mere bevidste om at træffe bæredygtige valg.

- Vi håber at kunne få åbnet deltagernes og det omgivende samfunds øjne for, at der er nogle ting, vi måske godt kan lade være med at gøre og stadigvæk have en god oplevelse, siger Lars Orlamundt.

Er det ligefrem et mål for jer, at alle menuer på sigt skal være CO2-neutrale?

- CO2-neutrale varer det nok lidt tid, før vi kommer hen til, men vores mål er, at Roskilde Festival hvert år reducerer madretternes CO2-aftryk, og at vi får ændret de retter, som har de største CO2-aftryk, siger Lars Orlamundt.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Leder IDAG
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Coop skyder en milliard i 500 butikker

Haderslev Kommune indgår ny elkøbsaftale

Tysk kul-dyk sparer tonsvis af CO2

Flere virksomheder snupper en FSC-mærkning

EPS-eksperter: Også rester har stor værdi

Opråb til politikere: Vælg ren PP til næste valg

Nyhedsbrev

8.030 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Studerende skal lære om grønne løsninger hos SK Forsyning

Bolia går grønt med Porche-læder

Cowi kaster unge ind i klimakampen

Værft skal bygge vinddrevet bilskib

Neoline, der står bag et bilskib med sejl til Renault, har takket ja til tilbud om konstruktion fra fransk værft

Nu bliver 30 landechefer også chefer for bæredygtighed

Roskilde Festivals madboder får klimamenuer

Danske forskere laver model for solenergi i hele verden

1

Aalborg vil lave grønt testcenter

Ikea laver guide til junglen af grønne materialer

Arla vil afregne 10.000 landmænd efter klimaaftryk

WindowMaster har droppet plast og peanuts

Strategiske uenigheder: Dansk Affaldsforening mister direktør

Bestyrelsen og direktøren har set forskelligt på foreningens strategiske udvikling.

Ingredienser: Palsgaard er CO2-neutral to år før planlagt

Diakonissestiftelsen: God forretning i at tænke på miljøet

Flydende øko-shelters til Egholm

Nyt liv til valgplakater: Potentialerne er vanvittig store

Han skal erstatte Lars Christian Lilleholt

Grundfos går til kamp mod klimakrisen

SDU går all in på alle 17 verdensmål

Forskere beder om 350 millioner til nyt klimacenter

Danskerne vil selv til lommerne for at leve bæredygtigt

EU-Kommissionen revser Danmarks grønne ambitioner

Der skal mere end aktivt kul på banen

1

Ready: Mere end solceller og energirenovering

Siemens Gamesa får ny onshore-direktør

Malaysia sender 3300 ton plastik tilbage til rige lande

1

Forsker: Danmark er foregangsland for solvarme

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Derfor er DiaLabXpo et besøg værd

Få styr på stammesproget – til dig der er ny i energibranchen

Michael Mottlau ny advisor hos V2C

Fremtidens Fundament og DJ Boringer opfører træhus

Best Practice: Levering af cement

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Prøv Daarbak's sommerspin!

Nye tiltag for at styrke relationer, innovation og udvikling.

Eksport til Tyskland -BlechExpo 2019 - Den Danske Fællesstand - nu også kost effektiv netværkstand

Ny avanceret og innovativ vingeteststand under opførelse - FRECON A/S vinder designopgaven

Hvordan sikrer vi Danmark som life science-nation?

Skal du på sommerferie i udlandet?

Få SBi-anvisning 273 om 'Tage'

Fremtidens Fundament leverer skruefundamenter til eksklusive trætopshoteller ved Mariager Fjord

Kom til julegavemesse i Aalborg

Efteruddannelse med fokus på entrepreneurskab

VINDenergi i rivende vækst

Læs Electra, nr. 6 - 2019

Har du overvejet en SUV som firmabil?

Ajos lever højt på stigende skurkrav

Teknologisk Instituts energiledelsesuddannelse med certifikatmulighed start...

Ajcon fordobler bestyrelse som led i ny vækststrategi

DTU Kursus i hygiejnisk design

Faglige indlæg fra DEKS, DSKM, DSTH og DSKB på DiaLabXpo

Ny udgivelse: Performanceregnskab for GTS-net 2019 

Send til en kollega

0.256