23948sdkhjf

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Innovation er både produktionsteknik og produktudvikling. Som fødevareproducent i Danmark kan konkurrencekraften ikke alene stå på at have de mest innovative produkter. For konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med.

Læs også: To produktionslinjer klarer 176 forskellige produkter

Derfor står den tekniske chef og innovationschefen side om side hos Easyfood i Kolding, når der skal udvikles nye varer.

- Der er ingen tvivl om, at den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt. Den store udfordring er at få alle de øvrige processer til at hænge sammen med de nye produkter, siger administrerende direktør Flemming Paasch, Easyfood.

Easyfood er leverandør af bagværk i convenience-kategorien. Sortimentet spænder fra pølsehorn, barer og pizzabunde til kanelstænger, og virksomheden har 160 ansatte.

Fra håndlavet til automatiseret
Et godt eksempel på udfordringen er udviklingen af Easyfoods nyeste succes - produktet fristelser. Produktet er kager, der emballeret i en kop. For eksempel en kage sammensat af tre små kanelsnegle.

- Da vi startede produktionen, var vi nødt til producere ved håndkraft. For der fandtes på det tidspunkt ikke udstyr, som kunne producere produktet, fortæller Flemming Paasch.

Når produktet får fat i markedet, trykker Easyfood på speederen for at udvikle automatiseret produktionsudstyr. Det sker typisk sammen med underleverandører, og Easyfood har en række danske samarbejdspartnere, der er stærke på specialudstyr.

I dag er fristelser-produktionen så effektiv, at der produceres med en hastighed på 9,5 snegle i sekundet.

- Produktionsteknisk er det vigtigt for os, at vi hele tiden er på forkant. For da fristelserne bliver en succes, er det klart, at konkurrenterne kigger på produktet og vil kunne producere det i udlandet med billigere arbejdskraft. Derfor er vi nødt til at blive så effektive, at vi kommer til at eje produktet, uddyber direktøren.

Teknikken giver konkurrencefordel
Flemming Paasch tror, at de fleste fødevareproducenter har et ønske om at lave noget, som de andre ikke kan finde ud af eller ikke gider at lave. Det er en eller anden differentieringsstrategi, så man på den måde skal gøre noget, der er anderledes.

- Det arbejder vi rigtig meget med. Når vi typisk udvikler produkter, findes de ikke i forvejen. Det betyder, at man laver dem med en del håndkraft, og det kan også være fornuftigt på den korte bane. Men på den lange bane vil man på et tidspunkt med et succesfuldt produkt flytte produktion til et land, hvor det er billigere at producere, siger Flemming Paasch.

Derfor har Easyfood altid fokus at udvikle nyt procesudstyr med de nye produkter.

- Når produktet forhåbentligt bliver en succes, kan vi producere det med meget høj effektivitet i Danmark. Jeg er sikker på, at der er andre, der tænker på samme måde, fordi der er mange fordele ved at producere i Danmark, men det kræver, at man kan gøre det effektivt. Derfor er automatisering og digitalisering ekstremt vigtigt for os og for Danmark som produktionsland i fremtiden, uddyber han.

Et andet element, som direktøren peger på, er den helt store udfordring, at kurven for automatisering og digitalisering er meget opadgående. Derfor er det svært at øge medarbejdernes kompetencer med hurtighed, som udviklingen går.

- Det er svært hele tiden at være på forkant med kompetencerne, så man kan håndtere alle de nye måder at producere på. Udviklingen går så hurtig, at det er svært at få oplært folk hurtigt nok til, at man kan betjene det udstyr, som man får udviklet. Det er en stor udfordring, som er gældende overalt, siger Flemming Paasch.

Mere om: Easyfood A/S
Hold dig opdateret med Leder IDAG
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Kinesiske højkapacitetsbatterier ud af Aalborg

Pakkegigant kommer med dyster spådom

Flammen-ejere lukker deres første restaurant

Svenske specialtransporter løfter Dantra frem

Producent af testmaskiner lukker massevis af ordrer

Danske beslag bliver en del af tysk gigant

Nyhedsbrev

Fredericia indgår nyt samarbejde: Underspillede luksusmøbler får internationalt publikum

Tomex prøver noget nyt: Tilbagegang

Fødevarekoncernens omsætning dalede cirka 70 millioner kroner

Automationshus skyder året ind med ny filial

Ny direktør med amerikansk fordel

Fik du læst? Træhusfirma stopper salg til private:

Ny mand i spidsen for Industriens Fond

Vestfyen i minus vil ind på flere caféer

Bryggeriet vil også give Jolly Cola et løft

Lokal erhvervsmand opkøber maskinerne efter palle-konkurs

Brd. Klee øger omsætning og indtjening

Fynske slagterimaskiner slår pjalterne sammen

Genanvendelses-virksomhed fordobler overskuddet

GN overhaler William Demant

De to har byttet plads på amerikansk salgskanal

Ny direktør fundet til Esbjerg Havn

Hvorfor småkager? Det kan jeg ikke huske ...

Småkageproducent gik sådan set bare i gang

Vækst og fornuftig indtjening i hærderiet

Ny direktør for GN Hearing

Lysdirektør risikerer hårdere straf end Stein Bagger

Invisio varsler formandsskifte

Pallekonkurs: Der er budt på resterne

Ny salgsdirektør hos MHI Vestas

Rias vokser i konkurrencepræget marked

Efter pallekonkurs: Kurator vil redde arbejdspladser

Hosta ændrer i direktionen

Cyberangreb er en dyr affære for virksomhederne

Se listen: De betaler mest i selskabsskat

50 mister jobbet: Boligvare-grossist går konkurs

Overblik: Her er vækstteamets 24 anbefalinger

DTU-forskere har udviklet verdens mest effektive mobiloplader

Velux-sag rammes af endnu et tilbageslag: Anklageren er stoppet

KJV på opkøb igen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Få styr på stammesproget – til dig der er ny i energibranchen

Hold en glædelig jul med Ajos

For veteraner i Sydsjælland der søger job

Alliance skal sikre innovativ udvikling i messebranchen

Kære kunde/samarbejdspartner

Juletilbud fra Kapema

Webinar On Demand: Nye og større udfordringer ved planlægning af affaldsindsamling

Hold buffeten varm med VPD's varmebriks i rustfrit stål

Mange virksomheder har opdaget, at man kan angive timeantal på jobopslag

JULE-åbningstider

Ajos renoverer hejs i Storebæltsbroens pyloner

Markedsføringsret A-Z

Hvorfor netværk?

Vil du være helt skarp på fremtidens firmware?

Introduktion til elmarkedet

Hvilke Siemens softwareversioner benyttes der i dag?

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Den lige vej til nye medarbejdere ... hvordan?

Energibesparende og miljørigtig Vacon 100 HVAC frekvensomformer

E-learningskurser

Du kan stadig nå at være med!

Har du brug for hjælp med dialogen i dit byggeprojekt?

Hader du også overraskelser i dit produkt?

Den danske Fællesstand på Hannover messen 2019 01-05 April - Bliv en del ...

Ledelse af IT-sikkerhed i energisektoren

Send til en kollega

0.177