23948sdkhjf

P.A. Brød: Vi har et unikt koncept

Egne butikker aftager over halvdelen af varieret produktion

Med 119 år på bagen har den vejlensiske bagerfamilie Andersen prøvet meget af hvert, og store mængder ovne og bagergrej er blevet slidt op i tidens løb.

Langt de fleste af årene tilbragte familien og dens bagersvende i Skyttehusgade i Vejle, men sidste år flyttede P.A. Andersen & Sønner ind i et nyt, 2.000 kvadratmeter stort nybyggeri ved motorvejen i Hornstrup lige nord for Vejle. Her er der god plads til at vokse yderligere i de kommende år, fastslår familiens nuværende overhoved, Peter Alfred Andersen, der har stået i spidsen for virksomheden siden 1979.

- Vi har masser af ekstra kapacitet. Vi kan nok producere op imod det dobbelte af, hvad vi gør nu, anslår han.

Mængderne er ellers ret store i forvejen: P.A. Brød, som virksomheden hedder i daglig tale, bruger ifølge egne opgørelser cirka tre tons dej i døgnet. Det er de seneste år løbet op i en årlig omsætning på over 50 millioner kroner.

Produktionen i det nye bageri er dels frisklavet dej til P.A's syv egne bagerbutikker, der hver især selv hæver og bager dejen. Og dels produktion til eksterne kunder, der får dybfrosne produkter tii egen håndtering - enten helt færdige eller som dej, de selv skal bage.

Peter Alfred Andersen har selv været med til at tegne det nye hovedkvarter, som har kostet et tocifret millionbeløb. Ud over et topmoderne fryserum på omkring 260 kvadratmeter indeholder det både et stort bageri til kager, brød og rundstykker, en konditoriafdeling og en afdeling, hvor der laves wienerbrød i alle afskygninger.

- Hos os ruller vi alt wienerbrød på god, gammeldags manér. Det er det, der gør forskellen på vores produkter og industriens produkter. Desuden har vi en "makeup line", der gør det grove arbejde, for eksempel med at klippe, hakke, fylde og rulle wienerbrødet, fortæller Peter Alfred Andersens søn, Kristian Andersen. Han er efter nogle år væk fra familievirksomheden nu tilbage som kompagnon og deler den daglige ledelse med sin far.

Wieneriet havde indtil flytningen sin egen adresse i Silkeborg, og maskinerne derfra er flyttet med til Hornstrup - blandt andet wienerbrødsanlægget og en rullemaskine, der med hjælp fra en medarbejder ruller margarinen ned i dejen.

Øko-wienerbrød til Meyer
En god portion af wienerbrødsproduktionen er økologisk, og det er den ikke mindst på grund af en aftale om at levere øko-wienerbrød til blandt andre Meyers Food, der sælger det videre til Coop.

- Faktisk kunne vi godt lave alle vores produkter økologiske, men der er ingen, der spørger efter for eksempel økologiske rundstykker, nævner Peter Alfred Andersen.

Wienerbrødet bliver naturligvis også solgt dér, hvor P.A. Andersen & Sønner har sin oprindelige styrke: Ude i virksomhedens helt egne bagerbutikker. Dem er der fire af i Vejle, én i Horsens og én i Børkop. Hver butik har sin egen stikovn, så dejen fra hovedkvarteret kan blive bagt efter behov.

- Over halvdelen af produktionen går til vores egne butikker. Og når vi så kan supplere med at levere til grossister, detailkæder og industri, har vi et helt unikt koncept. Vi er det eneste bageri i Danmark, der gør det her - jeg tror, det er en af årsagerne til, at, vi har overlevet, siger Peter Alfred Andersen.

Han nævner også virksomhedens store fleksibilitet og brede vifte af produkter som en del af årsagen til de mange års succes.

- Vi har cirka 200 varenumre, og vi kan desuden lave præcis det, som kunderne efterspørger, også i små mængder. Bryllupskager, trøffelkugler og hjemmelavet is er bare noget af det, der kommer ud fra vores konditori, konstaterer seniorchefen, der selv er uddannet konditor.

Der er 35 medarbejdere på bageriet i Hornstrup, og tæller man de ansatte i bagerbutikkerne med, når P.A. Andersen & Sønner op på cirka 65 medarbejdere plus nogenlunde lige så mange unge deltidsarbejdere.
Hold dig opdateret med Leder IDAG
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Dansk firma vil producere plaststole Polen - men ikke på grund af billig produktion

Vil politianmelde 342 fjernvarmeselskaber ét for ét

Fynsk møbellager ødelagt i brand

Egetæpper afventer svar fra fondsbørsen

Hensigtserklæring baner vej for storskalatest og prototype-testpladser

Dyne-Larsen overvejer køb af lokale Silkeborg IF

Nyhedsbrev

Ejerledelse til salg: En udfordring, der ikke kommer igen

Direktørskifte i Unidrain

Danmark smider for meget ud: Genanvendelse kan give milliarder

Kolding melder fuldt hus på praktikpladser

Ny matching-model har succes på Koldings social- og sundhedsuddannelser.

2.000 nye sygeplejesker: Flaskehalsen er praktikforløbet

Dekan kan sagtens optage flere sygeplejerskeelever på uddannelserne. Udfordringen bliver at skaffe praktikpladser til alle.

DSV byder 26,5 milliarder kroner for konkurrent

Aarhus er vært for international konference om velfærdsteknologi

Efter Davids kamp mod Goliath: Biogasselskab henter 84 millioner i voldgiftsag

Ny direktør i sønderjysk entreprenørkoncern - hovedaktionær trækker sig

Frontproducent investerer som de første i kantlimer med særligt limmodul

Ekstremløber skal hjælpe Easyfoods medarbejdere

Coloplasts gamle bygning er solgt

Frøslev Træ styrker projektmarkedet: Ansætter kræfter med 30 års erfaring

Vestas opruster igen i Ringkøbing

DI: Håber på alternativ Brexit-løsning efter nej til aftale

DLH nedjusterer forventninger: Den reelle forretning er upåvirket

Genbrugstræ skal have nyt liv: Tidligere Tivoli-chef sælger sit livsværk

Neas Energy betaler bøde for markedsmanipulation

Nordfynsk møbelfirma åbner i Norge

Egetæpper ruller ud af fondsbørsen

Investorer sælger Ørsted-aktier efter stop af Radius-salg

MHI Vestas gearer op i USA

Vestas vil have Helle Thorning-Schmidt i bestyrelsen

Afgifterne på blød PVC er fjernet

Direktør har forladt Løgismose Meyers

Revisor såede tvivl om fremtiden længe før palle-konkurs

LJ Maskinteknik udvider ejerkredsen.

Før palle-konkurs: Medarbejdere gik glip af løn og feriepenge

Jysk skaber 200 nye jobs i Irland

Royal Unibrew har en ny plan

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Eksport til Tyskland - Den danske Fællesstand på Hannover messen 2019 01-05 April

Netværk skaber vækst

Introduktion til elmarkedet

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Forstå engrosmarkedet for el

Besøg den internationale underleverandørmesse Z-subcontracting fair

Få styr på stammesproget – til dig der er ny i energibranchen

Må du genbruge dine stregkoder?

UGENS lagermaskine fra KAPEMA

Ledelse af IT-sikkerhed i energisektoren

Torsdag den 31. januar: Kom til Festival for selvstændige helt gratis

Gerflor er officiel sponser for VM I HERREHÅNDBOLD 2019

Politisk tiltag skaber nye byggebehov hos erhvervsskolerne

Introduktion til elmarkedet

VPD bearbejdning tilbyder totalløsninger

Konference om brugeradfærd i intelligente bygninger og potentiale for energieffektiv drift

Ny konference om brugeradfærd i intelligente bygninger og potentiale for energieffektiv drift

Få styr på stammesproget – til dig der er ny i energibranchen

Find vej til danske testfaciliteter

Messe for hus og have

Nyhed: Få de basale bogføringsværktøjer helt gratis med Billy Basic

Bygg Reis Deg 2019 16-19/10 Lillestrøm Norge - CFU vil gerne invitere dig m...

Introduktion til elmarkedet

Tre nye konsulenter til FRECON teamet

Messe for renovering, byggeri & modernisering

Send til en kollega

0.14