23948sdkhjf

P.A. Brød: Vi har et unikt koncept

Egne butikker aftager over halvdelen af varieret produktion

Med 119 år på bagen har den vejlensiske bagerfamilie Andersen prøvet meget af hvert, og store mængder ovne og bagergrej er blevet slidt op i tidens løb.

Langt de fleste af årene tilbragte familien og dens bagersvende i Skyttehusgade i Vejle, men sidste år flyttede P.A. Andersen & Sønner ind i et nyt, 2.000 kvadratmeter stort nybyggeri ved motorvejen i Hornstrup lige nord for Vejle. Her er der god plads til at vokse yderligere i de kommende år, fastslår familiens nuværende overhoved, Peter Alfred Andersen, der har stået i spidsen for virksomheden siden 1979.

- Vi har masser af ekstra kapacitet. Vi kan nok producere op imod det dobbelte af, hvad vi gør nu, anslår han.

Mængderne er ellers ret store i forvejen: P.A. Brød, som virksomheden hedder i daglig tale, bruger ifølge egne opgørelser cirka tre tons dej i døgnet. Det er de seneste år løbet op i en årlig omsætning på over 50 millioner kroner.

Produktionen i det nye bageri er dels frisklavet dej til P.A's syv egne bagerbutikker, der hver især selv hæver og bager dejen. Og dels produktion til eksterne kunder, der får dybfrosne produkter tii egen håndtering - enten helt færdige eller som dej, de selv skal bage.

Peter Alfred Andersen har selv været med til at tegne det nye hovedkvarter, som har kostet et tocifret millionbeløb. Ud over et topmoderne fryserum på omkring 260 kvadratmeter indeholder det både et stort bageri til kager, brød og rundstykker, en konditoriafdeling og en afdeling, hvor der laves wienerbrød i alle afskygninger.

- Hos os ruller vi alt wienerbrød på god, gammeldags manér. Det er det, der gør forskellen på vores produkter og industriens produkter. Desuden har vi en "makeup line", der gør det grove arbejde, for eksempel med at klippe, hakke, fylde og rulle wienerbrødet, fortæller Peter Alfred Andersens søn, Kristian Andersen. Han er efter nogle år væk fra familievirksomheden nu tilbage som kompagnon og deler den daglige ledelse med sin far.

Wieneriet havde indtil flytningen sin egen adresse i Silkeborg, og maskinerne derfra er flyttet med til Hornstrup - blandt andet wienerbrødsanlægget og en rullemaskine, der med hjælp fra en medarbejder ruller margarinen ned i dejen.

Øko-wienerbrød til Meyer
En god portion af wienerbrødsproduktionen er økologisk, og det er den ikke mindst på grund af en aftale om at levere øko-wienerbrød til blandt andre Meyers Food, der sælger det videre til Coop.

- Faktisk kunne vi godt lave alle vores produkter økologiske, men der er ingen, der spørger efter for eksempel økologiske rundstykker, nævner Peter Alfred Andersen.

Wienerbrødet bliver naturligvis også solgt dér, hvor P.A. Andersen & Sønner har sin oprindelige styrke: Ude i virksomhedens helt egne bagerbutikker. Dem er der fire af i Vejle, én i Horsens og én i Børkop. Hver butik har sin egen stikovn, så dejen fra hovedkvarteret kan blive bagt efter behov.

- Over halvdelen af produktionen går til vores egne butikker. Og når vi så kan supplere med at levere til grossister, detailkæder og industri, har vi et helt unikt koncept. Vi er det eneste bageri i Danmark, der gør det her - jeg tror, det er en af årsagerne til, at, vi har overlevet, siger Peter Alfred Andersen.

Han nævner også virksomhedens store fleksibilitet og brede vifte af produkter som en del af årsagen til de mange års succes.

- Vi har cirka 200 varenumre, og vi kan desuden lave præcis det, som kunderne efterspørger, også i små mængder. Bryllupskager, trøffelkugler og hjemmelavet is er bare noget af det, der kommer ud fra vores konditori, konstaterer seniorchefen, der selv er uddannet konditor.

Der er 35 medarbejdere på bageriet i Hornstrup, og tæller man de ansatte i bagerbutikkerne med, når P.A. Andersen & Sønner op på cirka 65 medarbejdere plus nogenlunde lige så mange unge deltidsarbejdere.


Hold dig opdateret med Leder IDAG

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Medie: Kelsen Group tættere på salg

Bolia: Massiv bæredygtig indsats snupper en luns af overskuddet

Lego: 3D print i produktionen ligger ikke i støbeskeen

Trappeproducent flytter hovedkontor til Østjylland

Fusion koster Actona tocifret millionbeløb

NAVNE: Ny direktør i Region Hovedstaden

Nyhedsbrev

SBS pønser på frasalg

Danfoss gør det igen - køber teknologiselskab

WP Kød skifter navn

- Jeg er blevet solgt én gang

Drømme om et nordjysk sensorteknologisk eventyr på højde med mobilsuccesen i 1990erne lever i bedste velgående

1

Grøn Google-strøm i Taulov

Jysk i Odense er årets butik

Ny CNC-maskine fra Junget gør hverdagen lettere hos JKE

Transport sat i system hos Dachser

Dachser er lig med faste afgange, faste ankomster og planlagte transittider i hele Europa. Intet mindre end 8.000 linjebiler kører på kryds og tværs mellem 400 hubs og platforme i Europa i et præcist urværk dag og nat.

Scan Office leverer rekordregnskab

Nye ejere: Derfor købte vi Delfi Electronics

Freja-boss: Det må gerne være besværligt

Hårde tider i branchen får ikke speditionsvirksomheden Freja Transport & Logistics til at sætte farten ned - tværtimod.

Etableret arkitekt: - Godt vi ikke skal starte op i dag

Google investerer milliarder i datacenter ved Fredericia

Stort datacenter til 4,5 milliarder kroner skal huse 150 medarbejdere

Multiform vinder international designpris for andet år i træk

Ordrer for 34,5 millioner på syv dage

ECM Industries er gået ind i et ny regnskabsår med rekordstor ordrebog

Dansk Affald A/S på private hænder

Rovsing mindsker underskuddet

Naturli’ Foods anmeldt for at bruge ordet "latte"

Virksomheden trækker produktet tilbage - og direktøren trækker på smilebåndet

V2C i opkøb: Opruster med nye kompetencer

Sjællandsk installatør køber kollega

Kranfirma konkurs

Ægte SMV-virksomhed i spidsen for regeringssatsning

Ny formand for Samsø Linien

Efter Brexit-aftale: Idealcombi er optimistisk

1.700 ville have en bid af Seluxit

Lars Larsen-fusion: Sammenlægningen er i gang

Esbjerg-grund bliver gjort Ikea-klar

BILLEDSERIE: Svenskerne inviterer til underleverandør-fest

Nye regnskabstal: H+H opjusterer igen

Bygma overtager byggecentre fra konkurrent

Se alle Medlemmernes egne nyheder

V2C vinder parallelle rammeaftaler vedr. teknisk rådgivning for Rudersdal Kommune.

Introduktion til elmarkedet

Søger du også en butiksassistent?

Gennemløbsreoler ekspederer 80.000 EUR paller om året

Er du Interesseret i IoT-teknologier og design?

10 gode råd til værdiskabende servicedesign

Byggepladsplaner der giver overblik

Dansk Halbyggeri opfører ny lagerhal for Europas største pæleproducent

Boost din karriere

Nyt afvigelsessystem - professionelt værktøj til alle virksomheder

Ajos cementerer kraftigt sin rolle som byggepladsentreprenør

Databeskyttelse og persondataret - status efterår 2018

ÅF i Olofström effektiviserer med digitale tvillinger - med hjælp fra Siemens

Kom og mød internationale eksperter i 3D-betonprint

Invitation til messe for VVS, sanitet, energi og indeklima

Introduktion til elmarkedet

Vær med og få mere viden til dit arbejde - uden beregning

Klar til fuld digital udbudsproces på byggesager?

Lovkrav: Er I overgået til den fulde digitale udbudsproces?

Kontorrobotterne indtager dine processer – vær på forkant med fremtiden nu

De bedste fødevarer og produkter hyldes på FoodTech

Pas på med at bruge din PC, hvis Windows har slettet filer hos dig

Vær med i GS1 Denmarks julekalender 2018

Avanceret Energilagring - konference den 29. november 2018

FoodTech er åbnet med udstillerfremgang

Send til en kollega

0.264