23948sdkhjf

P.A. Brød: Vi har et unikt koncept

Egne butikker aftager over halvdelen af varieret produktion

Med 119 år på bagen har den vejlensiske bagerfamilie Andersen prøvet meget af hvert, og store mængder ovne og bagergrej er blevet slidt op i tidens løb.

Langt de fleste af årene tilbragte familien og dens bagersvende i Skyttehusgade i Vejle, men sidste år flyttede P.A. Andersen & Sønner ind i et nyt, 2.000 kvadratmeter stort nybyggeri ved motorvejen i Hornstrup lige nord for Vejle. Her er der god plads til at vokse yderligere i de kommende år, fastslår familiens nuværende overhoved, Peter Alfred Andersen, der har stået i spidsen for virksomheden siden 1979.

- Vi har masser af ekstra kapacitet. Vi kan nok producere op imod det dobbelte af, hvad vi gør nu, anslår han.

Mængderne er ellers ret store i forvejen: P.A. Brød, som virksomheden hedder i daglig tale, bruger ifølge egne opgørelser cirka tre tons dej i døgnet. Det er de seneste år løbet op i en årlig omsætning på over 50 millioner kroner.

Produktionen i det nye bageri er dels frisklavet dej til P.A's syv egne bagerbutikker, der hver især selv hæver og bager dejen. Og dels produktion til eksterne kunder, der får dybfrosne produkter tii egen håndtering - enten helt færdige eller som dej, de selv skal bage.

Peter Alfred Andersen har selv været med til at tegne det nye hovedkvarter, som har kostet et tocifret millionbeløb. Ud over et topmoderne fryserum på omkring 260 kvadratmeter indeholder det både et stort bageri til kager, brød og rundstykker, en konditoriafdeling og en afdeling, hvor der laves wienerbrød i alle afskygninger.

- Hos os ruller vi alt wienerbrød på god, gammeldags manér. Det er det, der gør forskellen på vores produkter og industriens produkter. Desuden har vi en "makeup line", der gør det grove arbejde, for eksempel med at klippe, hakke, fylde og rulle wienerbrødet, fortæller Peter Alfred Andersens søn, Kristian Andersen. Han er efter nogle år væk fra familievirksomheden nu tilbage som kompagnon og deler den daglige ledelse med sin far.

Wieneriet havde indtil flytningen sin egen adresse i Silkeborg, og maskinerne derfra er flyttet med til Hornstrup - blandt andet wienerbrødsanlægget og en rullemaskine, der med hjælp fra en medarbejder ruller margarinen ned i dejen.

Øko-wienerbrød til Meyer
En god portion af wienerbrødsproduktionen er økologisk, og det er den ikke mindst på grund af en aftale om at levere øko-wienerbrød til blandt andre Meyers Food, der sælger det videre til Coop.

- Faktisk kunne vi godt lave alle vores produkter økologiske, men der er ingen, der spørger efter for eksempel økologiske rundstykker, nævner Peter Alfred Andersen.

Wienerbrødet bliver naturligvis også solgt dér, hvor P.A. Andersen & Sønner har sin oprindelige styrke: Ude i virksomhedens helt egne bagerbutikker. Dem er der fire af i Vejle, én i Horsens og én i Børkop. Hver butik har sin egen stikovn, så dejen fra hovedkvarteret kan blive bagt efter behov.

- Over halvdelen af produktionen går til vores egne butikker. Og når vi så kan supplere med at levere til grossister, detailkæder og industri, har vi et helt unikt koncept. Vi er det eneste bageri i Danmark, der gør det her - jeg tror, det er en af årsagerne til, at, vi har overlevet, siger Peter Alfred Andersen.

Han nævner også virksomhedens store fleksibilitet og brede vifte af produkter som en del af årsagen til de mange års succes.

- Vi har cirka 200 varenumre, og vi kan desuden lave præcis det, som kunderne efterspørger, også i små mængder. Bryllupskager, trøffelkugler og hjemmelavet is er bare noget af det, der kommer ud fra vores konditori, konstaterer seniorchefen, der selv er uddannet konditor.

Der er 35 medarbejdere på bageriet i Hornstrup, og tæller man de ansatte i bagerbutikkerne med, når P.A. Andersen & Sønner op på cirka 65 medarbejdere plus nogenlunde lige så mange unge deltidsarbejdere.
Hold dig opdateret med Leder IDAG
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

DLH på jagt efter ny partner – eller køber

DLH har afsluttet turnaround - bedste resultater i 11 år

Der er blevet ryddet op, forklarer bestyrelsesformanden

Danske virksomheders skattebetaling sætter rekord

Bahnes overskud falder markant

Dansk trailerspecialist satser i Sverige

Trælast-kæde får rekordår for tredje år i træk

Nyhedsbrev

DSV trækker sig fra genanvenders ejerkreds

Vinduesfamilie fra Mors er blevet 255 mio. kr. rigere

Brancheforening: Lov om gods i varebiler er et vildskud

Dira styrker bestyrelsen

Direktør og medejer kvitter køkkenkæde i vækst

Efter et års ejerskab siger Søren Overgaard farvel til Hanstholm Køkken

Hovmand hædret for digital omstilling

Nu giver Vestfyen den for alvor Jolly-gas

Eltronic på opkøb

Ny fabrik: Aller Aqua vil bruge 100 millioner kroner

1

Stifter vil ikke redde Biva fra konkurs

Dansk møbelfirma overtager salg af udendørsmøbler

Hun skal være Danske Commodities' nye CEO

Hammel Plast i nyt domicil: Er klar til flere udvidelser

Nakskov Mill Foods får ny topchef

Dan Jensens afløser bliver leder af to virksomheder

Færch Plast skifter navn

Ny brancheforening for varme hænder på handicapområdet

1

Minister afviser kendskab til ulovlige indkøb for 109 mio. kr. hos Fjernvarme Fyn

Private leverandører har i strid med udbudsreglerne modtaget million­ordrer fra Fjernvarme Fyn. En stor del fandt sted, mens Lars Chr. Lilleholt (V) var næstformand.

SKI vinder voldgiftssag i sag om engangshandsker

Lederforeningens tænketank søger navn

Scandi Supply udvider ejerkredsen

Arla vil igen lancere 15 nye økoprodukter

Møbelhandler er gået konkurs

Danske virksomheder opfinder som aldrig før

GN’s opkøb af Altia afsluttet

Virksomhedsledere øjner vækstpotentiale i klimaforandringerne

Bryghus bruger fem millioner på udvidelse

Arla klar med klimaplan, der omfatter 70 mejerier

Kassen tom i konkursramt tyggegummifirma

Nu har Solid Group fået ny direktør

Sjællandsk bryghus på kanten af konkurs

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Hvide facader med solceller

Adm. direktør Christian B. Lund, Nørresundby, fylder 60 år den 20. marts 2019.

UGENS lagermaskine fra KAPEMA

Stjernestøv over EOT: Astronaut Andreas Mogensen på plads som speaker

Det kan du opleve til Plast og 3D måleteknik 2019

B&R viser nyt option board, der evaluerer vibrationsdata

Sitop 6200 - ny serie af strømforsyninger fra Siemens

HAVREFRAS - maskine kører uden knas på 16. år

Skal du med til en anderledes teknologimesse?

Markedsføringsret A-Z

Siemens udbyder kurser i digitaliseringsværktøjer

Sikkerhed til mobile maskiner

Hvordan bliver en standard til – og kan jeg få indflydelse på den?

Hvem er den Digitale Tvilling?

Vidensdeling på tværs af brancher i jagten på intelligent ruteoptimering

Ny standard skal give mulighed for trinvis implementering af energiledelse

Ajcon bygger fremtidssikret logistikcenter ved København

Nyt indretningskatalog er på gaden!

Viden, viden og viden – tre gode grunde til at du skal tilmelde dig EOT

B&R introducere human-track-samarbejde på Hannover messen

Diagnostik- og laboratoriebranchen samles på en nytænkt platform

Med en ISO 9001:2015 certificering sætter FRECON yderligere fokus på kvalit...

Læs Dansk VVS, nr. 3 - 2019

Eksklusive emballager til luksusvarer

Gratis webinar: Digitaliser forsyningskæderne i transporten og opnå en høje...

Send til en kollega

0.156