23948sdkhjf

P.A. Brød: Vi har et unikt koncept

Egne butikker aftager over halvdelen af varieret produktion

Med 119 år på bagen har den vejlensiske bagerfamilie Andersen prøvet meget af hvert, og store mængder ovne og bagergrej er blevet slidt op i tidens løb.

Langt de fleste af årene tilbragte familien og dens bagersvende i Skyttehusgade i Vejle, men sidste år flyttede P.A. Andersen & Sønner ind i et nyt, 2.000 kvadratmeter stort nybyggeri ved motorvejen i Hornstrup lige nord for Vejle. Her er der god plads til at vokse yderligere i de kommende år, fastslår familiens nuværende overhoved, Peter Alfred Andersen, der har stået i spidsen for virksomheden siden 1979.

- Vi har masser af ekstra kapacitet. Vi kan nok producere op imod det dobbelte af, hvad vi gør nu, anslår han.

Mængderne er ellers ret store i forvejen: P.A. Brød, som virksomheden hedder i daglig tale, bruger ifølge egne opgørelser cirka tre tons dej i døgnet. Det er de seneste år løbet op i en årlig omsætning på over 50 millioner kroner.

Produktionen i det nye bageri er dels frisklavet dej til P.A's syv egne bagerbutikker, der hver især selv hæver og bager dejen. Og dels produktion til eksterne kunder, der får dybfrosne produkter tii egen håndtering - enten helt færdige eller som dej, de selv skal bage.

Peter Alfred Andersen har selv været med til at tegne det nye hovedkvarter, som har kostet et tocifret millionbeløb. Ud over et topmoderne fryserum på omkring 260 kvadratmeter indeholder det både et stort bageri til kager, brød og rundstykker, en konditoriafdeling og en afdeling, hvor der laves wienerbrød i alle afskygninger.

- Hos os ruller vi alt wienerbrød på god, gammeldags manér. Det er det, der gør forskellen på vores produkter og industriens produkter. Desuden har vi en "makeup line", der gør det grove arbejde, for eksempel med at klippe, hakke, fylde og rulle wienerbrødet, fortæller Peter Alfred Andersens søn, Kristian Andersen. Han er efter nogle år væk fra familievirksomheden nu tilbage som kompagnon og deler den daglige ledelse med sin far.

Wieneriet havde indtil flytningen sin egen adresse i Silkeborg, og maskinerne derfra er flyttet med til Hornstrup - blandt andet wienerbrødsanlægget og en rullemaskine, der med hjælp fra en medarbejder ruller margarinen ned i dejen.

Øko-wienerbrød til Meyer
En god portion af wienerbrødsproduktionen er økologisk, og det er den ikke mindst på grund af en aftale om at levere øko-wienerbrød til blandt andre Meyers Food, der sælger det videre til Coop.

- Faktisk kunne vi godt lave alle vores produkter økologiske, men der er ingen, der spørger efter for eksempel økologiske rundstykker, nævner Peter Alfred Andersen.

Wienerbrødet bliver naturligvis også solgt dér, hvor P.A. Andersen & Sønner har sin oprindelige styrke: Ude i virksomhedens helt egne bagerbutikker. Dem er der fire af i Vejle, én i Horsens og én i Børkop. Hver butik har sin egen stikovn, så dejen fra hovedkvarteret kan blive bagt efter behov.

- Over halvdelen af produktionen går til vores egne butikker. Og når vi så kan supplere med at levere til grossister, detailkæder og industri, har vi et helt unikt koncept. Vi er det eneste bageri i Danmark, der gør det her - jeg tror, det er en af årsagerne til, at, vi har overlevet, siger Peter Alfred Andersen.

Han nævner også virksomhedens store fleksibilitet og brede vifte af produkter som en del af årsagen til de mange års succes.

- Vi har cirka 200 varenumre, og vi kan desuden lave præcis det, som kunderne efterspørger, også i små mængder. Bryllupskager, trøffelkugler og hjemmelavet is er bare noget af det, der kommer ud fra vores konditori, konstaterer seniorchefen, der selv er uddannet konditor.

Der er 35 medarbejdere på bageriet i Hornstrup, og tæller man de ansatte i bagerbutikkerne med, når P.A. Andersen & Sønner op på cirka 65 medarbejdere plus nogenlunde lige så mange unge deltidsarbejdere.
Hold dig opdateret med Leder IDAG
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Lagkagehusets direktør stopper

Kvickly på vej mod historisk overskud

1

Færre tøjkøb sender detailsalget i bakgear

Medie: Universitet lod landbruget få indflydelse på nyhed om oksekødsrapport

Udfordrende markeder presser Rockwool til nedjustering

Ond tvilling satser 20 millioner kroner på tapperi i New York

Nyhedsbrev

8.033 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Transportgigant nedlægger hver tredje stilling i dansk afdeling

Konkursramt byggemand starter forfra

Ambu-topchef går all-in: Køber aktier for 1 mio dollar

Bestyrelsesformand åbner for salg af B&O

Underskud i Maersk Drilling trods øget ordrebog

Se billederne: Kronprinsen trykkede på knappen

Horns Rev 3, Danmarks største havmøllepark, ventes at øge dansk elproduktion fra vind med cirka 12 procent

Kedelproducent på nye hænder

SP Group vokser videre: runder 100 millioner på et halvt år

Flere danskere vil investere i en ny bil i år

Overraskende nok er det tilsyneladende de mindre biler, danskerne har øje på.

1

Rekordmange udlændinge har job i Danmark

Kolding Havn får ny bestyrelsesformand

Byggeiver luner i Rias’ regnskab

Ambu bryder med partner i USA og nedjusterer forventninger

1

I dag indvies Horns Rev 3

B&O-formand: To primære grunde til skuffende år

Matas-topchef går ind i Gyldendals bestyrelse

Kolding konstituerer socialdirektør

Inden produktionen er igang: Brændselscelleproducent på opkøb

1

Scape Technologies lander endnu en kunde i bilindustrien

Claus Jensen genvalgt som formand for 1 million industriansatte

Færre fyringer end forventet hos Birn

Sensorproducent skifter ud i bestyrelsen

Ny direktør hos Odder Forsyningsselskab

Nye tal: Vi er i førerfeltet i det globale robot-kapløb

Statslige virksomheder får de største elev-bøder

Alexandra Instituttet får ny direktør

Efter et år på posten: Direktør forlader raffinaderiet i Fredericia

Henrik Topsøe er død

1

Strandmøllen på opkøb

Danske Commodities går ind i USA

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bliv klogere på laboratoriespecialernes fremtid i den danske sundhedssektor

De nominerede til hi-messens nystiftede bæredygtighedspris er fundet

Lys på byggepladsen er også et emne i den lyse tid

Opsæt din positioner med blot én finger...

Markedsudvælgelse og kundesegmentering

Partnersøgning og partnerstyring

Gratis webinar: EDI-integration til Dynamics 365

Mød de førende virksomheder inden for digitalisering af produktionsprocesser

Bestil dit planetgear i dag, og få det leveret inden 14 dage

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Her er forudsætningen for succesfuld selvscanning i kassen

Fra CAD-data til digital tvilling

Bliv klogere på Per Aarsleffs VDC strategi på BIM Forum 2019 d. 17/9

Forstå engrosmarkedet for el

Studerende på Aarhus Maskinmesterskole får 70 % mere plads til projekter

Hent jeres CNC fræsede emner hos VPD bearbejdning

Thybotech ApS øger levetiden med termisk påsprøjtet hårdmetal på pumpeaksler.

International FOOD Contest får betydelig international opmærksomhed

E-kursus i ikke-diskriminerende adfærd og intern overvågning

SuperTrak tager batch-size-one til metalindustrien.

Blockchain for fødevarer SMV´er

Tag med Huxi på jagt efter potentialerne i sydjysk erhvervsliv.

Udstil på byggerimesse i Tyskland

Kursus om de nye krav i bygningsreglementet BR18

Læs Dansk VVS, nr. 7 – 2019

Send til en kollega

0.14