23948sdkhjf

15 millioner småkager til Business Class - kan vi klare det?

P.A. Brøds nicheproduktion gør klar til at indtage udlandet

De laver alle typer brød og kager, og de er ikke bange for at sige, at de gør det bedre end de fleste andre.

De har gjort det i fire generationer, og gennem årene er deres lokaler, ovne og maskiner blevet større, bedre og flere.

Så nu er den vejlensiske bagervirksomhed P.A. Andersen & Sønner - kendt som P.A. Brød - klar til for alvor at prøve kræfter med udlandet.

- For nylig fik vi besøg af to kvinder fra Singapore Airlines. De ville høre, om vi årligt kan levere tre millioner små bokse med fem småkager i hver til rejsende på deres Business Class, fortæller bagermester Peter Arnold Andersen, der er tredje generation i familievirksomheden.

- De kom også for at smage vores wienerbrød, og de blev så vilde med det, at de var indstillet på at bestille 14 paller, og senere 28 paller ad gangen. Det blev vi alt i alt lige lidt bange for, så vi har ikke sagt ja til dem endnu. Det vil kræve, at vi skulle ansætte seks mand, og med så store mængder skal vi altså være helt sikre, konstaterer han.

En ekstra linje
En eventuel småkageaftale ligger således stadig og simrer i det uvisse, men wienerbrødet fra P.A. Brød er næsten med sikkerhed på vej ud i verden i større mængder end hidtil. Vejle-virksomheden er således i kontakt med en norsk virksomhed, der driver en stor kæde af hoteller og caféer i USA. Steder, hvor de grumme gerne vil tilbyde gæsterne dansk wienerbrød.

- Nordmændene har været her, og sådan en kunde vil vi kunne tage. Vi skal have en linje mere og køre nærmest i døgndrift, men det kan lade sig gøre, siger Peter Arnold Andersen, som tror på, at en aftale er næsten i hus.

Under alle omstændigheder vil han og sønnen Kristian, der også er kombineret bagermester/direktør i den midtjyske bagervirksomhed, gerne have P.A. Brød mere ud på eksportmarkedet.

- Vi er en virksomhed, der kan og vil det meste. Vi har styr på kvaliteten og håndværket, så der er ingen grund til, at vi ikke skulle have et stort salg til udlandet, påpeger Kristian Andersen.

- Eksporten udgør p.t. højst 10 procent af omsætningen, men det er en gren, vi arbejder hårdt på at styrke. Der er jo stor interesse for Danish pastry rundt omkring i verden, supplerer hans far.

Den nuværende eksport fra P.A. Brød går til Norge og Færøerne. Der er hovedsageligt tale om wienerbrød.


Hold dig opdateret med Leder IDAG

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

SP Group sigter mod to milliarder

- de bedste ni måneder nogen sinde, siger direktør

EU vil lave forbud: Plast-Danmark i venteposition

RPC Superfos afventer situationen, mens EPS-virksomheder går på barrikaderne: Hele plast-Danmark holder vejret og afventer, hvad der sker med nyt direktiv fra EU

Nordic-C: - Vi vil noget mere

Lancering af stol markerer ny retning for møbelproducenten

Dansk Fermacell-chef træder op i hierarkiet

Østjysk industri-ikon får nye ejere

Direktørpar overtager Dan Dryer

Dansk havmøllepark solgt til Wind Estate

Nyhedsbrev

Nye datacentre i Danmark kan kræve hundredvis af vindmøller

700 nye vindmøller på land eller 200 på havet

Grundfos-boss er klar til opkøb

Vinduesproducent ramt af millionunderskud

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

De købte Brønnum Plast: Altid på jagt efter nye opkøb

To produktionslinjer klarer 176 forskellige produkter

Easyfood tog en radikal beslutning for 20 år siden

Red Bull lytter til dansk headsetproducent

Danfoss køber OE3i

Stifter af Vestergaard Company død

Familiefond fremsætter købstilbud for resten af biksen: 220 pr. aktie

For anden gang i år: DLH opjusterer forventninger

Avis: Uenighed om opkøbsstrategi bag brud i Grundfos-fond

Sanistål sælger sine stålaktiviteter

130 medarbejdere får ny arbejdsgiver

Folketinget vil stramme regler for eksport af overvågningsudstyr

Jørgen Mads Clausen hædret med endnu en pris

Årets Ejerleder 2018 kåret

Tre Hesalight-direktører: Atypisk regnskabspraksis

15 millioner småkager til Business Class - kan vi klare det?

P.A. Brøds nicheproduktion gør klar til at indtage udlandet

Ørsted afslutter køb af Deepwater Wind

Scan-direktør: Jeg er her, til der bliver lukket og slukket

Lantmännen køber australsk bageri

Ørsted afgør selv kæmpe-handel

Trods højere omsætning: Ikeas overskud falder markant

Brændeovns-producent flytter produktionen til Polen

Verpan relancerer designklassiker hos international modegigant

Ny direktør for Grundfos-fond

Danskerne køber flere møbler og køkkener hos Ikea

Legetøjsgiganten Lego vinder stor sag om kopivarer i Kina

Fryseeksperter får nyt navn

Aarhus, Ørsted og NRGi slår pjalterne sammen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Opret jobannonce nemt og gratis på Jobnet for Arbejdsgivere

Fremtiden er elektrisk: Lancering af World Energy Outlook 2018

Udstillerfremgang og royalt besøg på FoodTech

Siemens Industrial Edge er det bedste fra begge verdener

Kursus 6.2.19: Forebyg og håndter stress

Fremtiden er elektrisk: Lancering af World Energy Outlook 2018

Innovation og nytænkning hædres ved International Food Contest på FoodTech

Sikker rekrutteringsproces på Jobnet for Arbejdsgivere

3D betonprint skaber nye muligheder på byggepladserne

FRECON og Arne er et perfekt match

Kontorrobotterne kommer - vær beredt (Webinar)

Derfor skal vi serieproducere dine el-tavler

Webinar: Bliv knivskarp på dimensioneringssoftwaren Ecodial

Frihed til grøn og billig varme

Med GS1 standarder kan medicinsk udstyr identificeres unikt

Forbedr chaufførernes effektivitet og jeres datakvalitet!

Invitation til reception på De danske fællesstande -Elmia subcontractor 2018

Kursus i praktisk byggejura AB 18 - i din virksomhed

Flere besøgende end nogensinde på Trapholt til About Wood / Snedkernes Dag 2018

Sverige indfører obligatorisk elektronisk fakturering

Nedtællingen er i gang – vi åbner dørene til FoodTech tirsdag 13. november ...

Download gratis e-bog om stress

Sikring mod skadedyr v/supermarked

Varmt stål forhindrer mikroplast i produktionen

Varm op til FoodTech med dagsprogrammet

Send til en kollega

0.252