23948sdkhjf

Alfa Laval vinder rekordordre på bryggeriudstyr til over en kvart milliard

Øl er det nye guld for virksomheden i Søborg. Bryggeriafdelingen vundet den største ordre i industrigigantens historie.
Et team af ølspecialister i Alfa Lavals bryggeriafdeling i Søborg uden for København har vundet den største ordre i hele den globale industrigigants historie.

Ordren består af bryggeriudstyr for 270 mio. til et nybygget storbryggeri uden for Mexico City. Dermed markerer ordren endnu en milepæl for afdelingen, der nu sælger bryggeriudstyr til mere end 30 lande verden over.

- Vi har satset meget på at blive en førende leverandør på bryggeriudstyr til hele verden. Med denne ordre har vi placeret os helt i top på løsninger til det globale ølmarked, siger John Kyle Dorton, Vice President og leder af Alfa Lavals bryggeriafdeling i Søborg.

Det nye bryggeri bygges ved byen Apan, 100 km øst for Mexico City. Udstyret fra bryggeriafdelingen skal håndtere gærings- og filtreringsprocesser, der er altafgørende for ølbrygningen. I alt 12 mio. hektoliter øl vil årligt blive brygget på det danske udstyr.

Det svarer til 10 millioner flasker om dagen. Blandt andet skal den verdensberømte Corona-øl brygges på udstyret fra Søborg.

Sparer vand
Det er især Alfa Lavals fokus på at udvikle ressourcebesparende teknologi, der giver ordrer til bryggerier på globalt plan, fortæller John Kyle Dorton. For eksempel er vandforbruget i selve procesdelen med Alfa Lavals udstyr nede på bare to liter vand pr. liter øl, hvor den generelle standard ligger oppe på tre til fire liter vand pr. liter øl.

- Ressourceforbrug og miljøforbedringer er klart i fokus i den globale bryggeriindustri i disse år. Ikke mindst ved denne ordre med de enorme mængder øl, der skal brygges dagligt, har det stor betydning, siger John Kyle Dorton.


Fakta om Alfa Laval Brewery SystemsAlfa Lavals bryggeriafdeling i Danmark er blandt de tre største leverandører på globalt plan, når det gælder komplette ’tank top systems’, der er afgørende i styring af gæringsprocesser i moderne ølproduktion.

Læs også: Global usikkerhed sætter spor i dansk sommer-eksport

Afdelingen har også leveret løsninger til andre berømte bryggerier som Tsingtao i Kina, Kirin og Suntory i Japan og Westmalle i Belgien. Desuden til de nye såkaldte Craft Breweries – mikro-bryggerier – rundt omkring i verden.

I Danmark leverer Alfa Lavals bryggeriafdeling løsninger til store bryggerier som Carlsberg, Royal Unibrew og Albani. Tilsvarende til de små mikrobryggerier, der står bag det store boom i dansk specialøl – for eksempel Nørrebro Bryghus, Ørbæk Bryggeri og Amager Bryghus.
Blandt de seneste leverancer er også udstyr til bryggerier i Nepal og Indien. Andre af de mere end 30 aftagerlande er – ud over det europæiske marked – USA, Kina, Japan, Jordan, New Zealand m.fl.

Vokser mere end markedet
Brewery-afdelingen i Søborg er en del af Alfa Lavals Food & Water-division, der blev placeret i Danmark i maj 2017. Omsætningen i divisionen voksede sidste år med ni procent, hvilket dermed mere end indfriede målet om at vokse over den globale vækst i branchen på fem procent årligt. Ud af divisionens salg af fødevareteknologi på ca. 6,4 mia. kr. er 1,8 mia. kr. eksport af udstyr og løsninger direkte fra Danmark.

Blandt andet produceres gærings-styrings systemer og procesmoduler på fabrikken i Søborg. Tilsvarende produceres pumper og ventiler til bryggeriernes fermenterings- & modningsprocesser på Alfa Lavals fabrik i Kolding. De mange bryggeriordrer har betydet at arbejdsstyrken på fabrikken i Kolding er øget med mere end 10 pct. i de seneste år til nu 380 ansatte.

Bygger på danske traditioner
Bryggeriafdelingen i Søborg består af 60 ingeniører og teknikere fra over 20 lande, John Kyle Dorton selv er født i Puerto Rico, USA, og kom til Alfa Laval i Danmark, for at arbejde med øl i 2010. Men selv om teamet er internationalt, så er grundlaget for afdelingen de mere end hundredårige danske erfaringer med ølbrygning i stor skala, som Danmark er berømt for ude i verden.

Læs også: Verdensmål skal løfte familien Elmvangs LED-løsning ud i verden

- Både de stærke danske traditioner for at brygge øl og for at tage hånd om miljø og ressourcer er afgørende for, at vi vinder denne kæmpeordre. Uanset om vi er fra Danmark, Portugal eller Puerto Rico sidder de danske traditioner i rygmarven af os alle, siger John Kyle Dorton, leder af Alfa Lavals bryggeriafdeling.

Alfa Laval er noteret på Nasdaq OMX og opnåede i 2017 en omsætning på over 25,3 mia. kr. Selskabet har ca. 16.400 ansatte verden over.

I Danmark har Alfa Laval en omsætning på knap 4,6 mia. kr., og har 1.800 ansatte, der beskæftiger sig med forskning, produktudvikling, produktion, service, administration og salg. Alfa Lavals danske kunder findes inden for biotek, lægemidler, energi, rensning, levnedsmidler og søfart.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.093