23948sdkhjf

- Hvis vi siger, hvad vores næste succes går ud på, er der bare nogen, der tager ideen ...

Vi må holde udviklingskortene tæt til kroppen, fortæller stifter og medejer, som dog løfter lidt af sløret for strategien bag succesen.

I Sønderjylland har den økologiske fødevareproducent Hanegal mere og mere travlt med at lave leverposteje, pølser og pålæg både med og uden kød - og senest også masser af færdigretter.

Det har givet behov for mere plads end de 4.000 kvadratmeter, Hanegal lige nu råder over i Haderslev, og ledelsen er godt i gang med at overveje, hvor og hvornår der skal bygges en ekstra fabrik til produktionen af færdigretter.

Læs også: Ny strategi hos DLH lægger retningslinjer for nye opkøb

Stifter og medejer Fie Graugaard giver her nogle bud på, hvorfor det går så godt i hos Hanegal:

Hvad er de vigtigste ingredienser i Hanegals succes?
- Kompromisløshed, stor troværdighed og gennemsigtighed er nogle af dem. Vi fortæller alt og har ikke noget at skjule. Og så har vi lyttet til forbrugernes ønsker, hvilket blandt andet har ført til flere glutenfri produkter og mere convenience. Og flere valgmuligheder til veganere.

Så alt i alt, hvordan er det lykkedes jer at blive den succes, I er?
- Ud over de helt klare linjer for vores ideologi, så spiller det selvfølgelig også ind, at samfundets udvikling er gået i vores retning. Der er kommet større og større bevidsthed om, at der skal ske noget bæredygtigt, og at fødevarer spiller en stor rolle hvad det angår - at man som forbruger har et valg.

Hvad har det betydet for jer, at I sidste år hentede Cees Kuypers ind som ny direktør udefra?
- Det har betydet utroligt meget, ikke mindst fordi vi simpelthen havde brug for at få tilført noget energi. I mange år havde vi for lille en organisation, hvor jeg selv og Ulrich (Fie Graugaards mand og Hanegal-medejer Ulrich Kern-Hansen, red.) havde alt for mange opgaver. Konkurrencen på markedet er ikke blevet mindre med årene, og nu er vi nogle flere til at trække læsset - og Ulrich har fået mere overskud til at være primus motor på produktudviklingen.

I er på vej til at bygge en ny færdigretsfabrik - hvad kommer den til at betyde for væksten?
- Siden 2016 har vores vækst på færdigretter været på 100 procent om året, og den nye fabrik skulle gerne give os en chance for at fortsætte med en lignende vækst i de kommende år. Lige nu udgør færdigretter omkring 20 procent af omsætningen, og vi regner med, at de kommer op på at udgøre halvdelen af vores omsætning i løbet af ikke så mange år.

Læs også: Ejerleder: Vi skal leve af kunderne, ikke for kunderne

Hvad ser du som Hanegals mest succesrige produkt i fremtiden?
- Det siger jeg ikke, for ellers er der nogle andre, der tager ideen.

Men du ved godt, hvad det bliver?
- Måske ... (og her ser Fie Graugaard særdeles skælmsk ud, red.)


Mere om: strategi
Hold dig opdateret med Leder IDAG
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Køber nedlagt rejefabrik og flytter plastproduktion vestpå

1

Så meget betalte Salling Group for Fætter BR

Det har indtil nu været hemmeligt, hvor meget Salling Group skulle give for Fætter BR's lager og brand.

Vinduesproducent indgår samarbejde med lokal efterskole

Fødevaregrossister gik igen tilbage

Nordjysk køkkenfirma får ny produktionsdirektør

Kommune: Flyt Danmarks nye havmøllepark sydpå

Nyhedsbrev

Nyt om navne: Hjernø Værktøjsfabrik udvider ledelsen

Lagkagehuset åbner butik nr 100 i New York

Varm luft eller virkelighed: Politikere vil gøre Christiansborg CO2-neutralt

Ørsteds biogasanlæg i Esbjerg falder på placering og lugtgener

Direktørjagten er slut - Geopartner har fået sin mand

Første gang siden 2016: Forbrugere ser dystert på dansk økonomi

Klumme: Danskerne bør engagere sig mere i drikkevandet

Fusion godkendt: 26.000 medarbejdere under ét navn

Renonorden solgt til spaniere

Letbæk Plast på opkøb

Tronskifte i nordjysk ostekoncern

2

Stormløb mod kystnære møller og European Energy

Dansk ingredienskoncern er kåret til verdens mest bæredygtige

Regeringen holder med Postnord i EU-sag

Sjakk-formand er optimist trods fyringsrunde og butikslukninger

Ændringerne i 2018 er udtryk for tilpasning, lyder det fra Henrik Rasmussen, bestyrelsesformand i Sjakk.

Danfoss styrker motor-forretning med nyt opkøb

Kamstrup og Siemens lander ordre på 250.000 målere

Tallerkener og glas er ikke nok: Kendt designfirma vil også lave spisebord og stole

Eva Solo lancerer sin første møbelkollektion.

Dansk møbeldesign rammes af usikkerhed på det britiske marked

Virksomheder er glade for jobcentre

Fynsk automationsvirksomhed gruer for Brexit

Ejerledelse til salg: En udfordring, der ikke kommer igen

Dyne-Larsen overvejer køb af lokale Silkeborg IF

Egetæpper afventer svar fra fondsbørsen

Nordfynsk møbelfirma åbner i Norge

Egetæpper ruller ud af fondsbørsen

Investorer sælger Ørsted-aktier efter stop af Radius-salg

MHI Vestas gearer op i USA

Vestas vil have Helle Thorning-Schmidt i bestyrelsen

Afgifterne på blød PVC er fjernet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gratis rapport til dig: Ny undersøgelse blandt detail- og produktionsvirksomheder

Kig efter standarder, når du investerer i automatiske løsninger

Få styr på stammesproget – til dig der er ny i energibranchen

GEPIR – Stregkodernes gratis telefonbog

Billy Regnskabsprogram tilbyder automatisk årsregnskab og selvangivelse

Vil du med på vores succes – her hvor de spændende opgaver bliver til virkelige projekter?

Nye tekniske kompetencer til V2C

Grundkursus i hygiejnisk design med fokus på maskiner og udstyr

Introduktion til elmarkedet

Gerflor DLW leverer 25.000 m2 linoleum til nyt psykiatrisk center i DNU

Kulturcenter Kildevæld forbinder kultur, natur og skole

Pressemeddelelse: AMCS overtager Recy Systems

Læs Dansk VVS, nr. 1 - 2019

Effektiv organisering af dit lager kan åbne for nye vækstmuligheder

PR giver uvurderlig omtale

UGENS lagermaskine fra KAPEMA

Få styr på stammesproget – til dig der er ny i energibranchen

600 mio. kr. skal give et teknologisk boost

Eksport til Tyskland - Den danske Fællesstand på Hannover messen 2019 01-05 April

Netværk skaber vækst

Introduktion til elmarkedet

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Forstå engrosmarkedet for el

Besøg den internationale underleverandørmesse Z-subcontracting fair

Få styr på stammesproget – til dig der er ny i energibranchen

Send til en kollega

0.164