23948sdkhjf

Iværksættersucces fik hjælp af Claus Meyer

Han gav dem nøglerne til lukket restaurant på Vesterbro i København

Det skader ikke noget, at en mand som Claus Meyer tror på éns helt nye produkt.

Han var nu også særligt udvalgt, fortæller indehaver Line Hoff fra læskedriksvirksomheden Læsk, som for godt to år siden fik den kendte kok og iværksætter med på ideen om, at kombucha, fermenteret te, er vejen frem.

- Jeg tænkte, at hvis vi virkelig skulle lave en sodavandsrevolution, så skulle vi have fat i en, der i forvejen har vendt en branche, en gastronomisk iværksætter. Så jeg skrev til Claus Meyer, og spurgte ham "synes du ikke det mangler?"

- "Jo, det synes jeg. Lad os mødes", svarede han. Og da vi havde sat ham ind i vores planer, kunne han se en masse potentiale. "I skal i gang; det kan kun gå for langsomt", sagde han. Og da han lige havde lukket en restaurant på Vesterbro i København, gav han os nøglerne til den. Så i februar 2016 stod vi med 400 kvadratmeter vietnamesisk restaurant, komplet med store guld-Buddha'er, vietnamesiske laksko og risposer, husker Line Hoff.

Alt var planlagt
Hun og forretningsmakkeren Eric Sponseller havde på det tidspunkt kun noget decideret amatør-udstyr, som de havde øvet sig med hjemme i Lines køkken.

- Men vi havde planlagt alt og vidste præcis, hvilket udstyr vi skulle bruge, og hvor vi kunne købe det i Italien og Tyskland. Så vi trykkede på bestillingsknappen, og fire uger senere have vi et komplet sodavandsbryggeri. .

- Jo, det er dyrt, men vi havde begge to sparet op i nogle år, og nu har vi satset det hele. Selve udstyret har vi brugt cirka 250.000 kroner på, fortæller Line Hoff.

Hun bruger i flæng betegnelserne sodavand og læskedrik om Læsks produkter - men egentlig foretrækker hun ordet "læskedrik".

- Det er faldet lidt ud af danskernes ordforråd, men jeg kan godt lide det. Sodavand har fået en lidt negativ klang som noget sødt stads. Men læskedrik - så tænker man uuhmm, konstaterer iværksætteren.

Hun konstaterer, at ingen af de to Læsk-ejere endnu kan leve af virksomheden, der efter et års tid på Vesterbro er rykket videre til mere egnede lokaler i det tidligere Usserød Bryggeri ved Hørsholm.

- Men det løber snart rundt, konstaterer hun og lader med stor overbevisning forstå, at mængder og indtjening ændrer sig markant "lige om lidt".



Hold dig opdateret med Leder IDAG

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Se listen: Verdens mest konkurrencedygtige økonomier

Covestro i historisk investering

Kendt restauratør tiltalt i stor bedragerisag

Sagen handler blandt andet om indkøb af kød og fisk

Nowaco-stifter er død

Preben K. Nielsen stod bag en enorm fødevaresucces

Globale fragtkæmper kaprer danske kunder

Laver rekord på videoovervågning i miniatureformat

Nyhedsbrev

Mærsk sejler 600 meter kunstig kyst ud i Stillehavet

Hollandsk anordning til indsamling af havplast er klar med dansk assistance.

Eniigs nye navn er allerede optaget

Grundfos-overhoved tavs om formandskrise

1

Carl Hansen & Søn: Nyt akademi skal sikre dansk snedkertradition

TDC køber ungt bredbåndsselskab med 47.000 kunder

Mini MR-scanner optimerer renseanlæg og meget mere

Ny plan: Her skal Junckers finde væksten

Grønt lys til Gomspaces millionplaner

Siemens Gamesa rykker rundt i toppen

Inwido: - Vi er forberedt på en nedtur

Tidligere Grundfos-formand vil ikke uddybe exit

Tyggegummi-projekt erklæret konkurs

Nyt domicil skal booste Global Timber i skandinavien

Topchef: Her er NCC’s milliardregning

Thorfisk lukker - Scanfish opruster i Hanstholm

Seafood Danmark har opkøbt Taabbel og flytter selskabets aktiviteter i Thorfisk fra Hvide Sande til Hanstholm

Trods konkurs: Fortsat fremgang hos BV Trappen

Aleris sælger drift af danske plejehjem i milliardhandel

Aleris, der blandet andet står for private plejehjem og hjemmehjælp, har solgt forretningsben for milliarder.

Medicinal-mand skal styre NKT Photonics' finanser

Grundfos' ejerfond mister formand og næstformand

Prisen afgør, hvor grønne vi er

Tidligere ejer vender tilbage til Combi-System

Odsherred Forsyning skal have ny direktør

DPA gør status på tysk salgssats

Flest robotter i det midtjyske

DTU-direktør efterlyser ruminvesteringer

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Industrien fortsætter optur på jobfronten

Østjyske tømrerfirmaer fusionerer

Bispebjerg ansætter ny projektchef

Efter konkurs: Visualiseringsfirma opkøber lokal konkurrent

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Integrede solceller i tag, facade og glaspartier - på Building Green I Forum

Fra usund til sund arbejdspladskultur - Vær med i Vordingborg 5.12

Siemens hjælper med reducering af tidsforbruget med Virtuel Commissionering

Gratis inbound seminar: Sådan får du flere varme leads

Scan Office har stået for at opdatere indretningen af Hotel Christiansmindes

Bliv klogere på hygiejnisk design på FoodTech

Elhandlerens restanceprocedure i Engrosmodellen

Skal din næste bakke til dine fødevarer have et mindre klimaaftryk?

Innovationskonkurrence høster ansøgninger fra 45 lande

Fremtiden er elektrisk: Lancering af World Energy Outlook 2018

Logistikkompagniet vinder CSR People Prize for sit store sociale ansvar

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Årets ejerleder 2018 - Dansk Halbyggeri er nomineret

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

Temadag om droner og databehandling i forsyningsselskaber

NCC Danmark vinder CSR People Prize for sit sociale ansvar

Få styr på varmeregnskabet og på varmemålingen

Teleskopkran er digitaliseret

Temadag om droner og databehandling i forsyningsselskaber

Fra verdenskongres til innovationskonkurrence: FoodTech byder på masser af aktiviteter

Arbejdsmiljø, stress og produktivitet - bliv klogere i Horsens 8. nov.

Temadag om ecodesign

Messe for VVS og sanitet

Konference 1. nov.: Bliv klogere på arbejdsmiljø, trivsel og produktivitet

Arla Foods Ingrediens er med til at sætte fokus på genbrug af vand på inter...

Send til en kollega

0.182