23948sdkhjf

Fremtidsrapport: Fem jobs du ikke vidste, at dine ansatte ville søge i 2028

Vi står ikke overfor en dyster cyberverden, men en dagligdag, hvor teknologien har forbedret vores jobs. Men den giver lederne nye udfordringer, lyder det i rapporten om fremtidens jobs.

Teknologien ændrer vores liv og vores arbejde med forrygende hastighed. Stort set enhver virksomhed og ethvert brancheområde har allerede gennemgået én revolution, men flere er på vej. Og de betyder at dine ansatte om blot ti år vil kunne søge en lang række stillinger, som det er svært at forestille sig i dag.

Men selv om teknologien i de forløbne 30 år har vist, at den altovervejende bruges til at forbedrer vores dagligdag, støder man alligevel igen og igen på fremtidsforudsigelser, der som de 19' århundredes science fiction maler billedet af en dyster cyberfremtid, hvor kunstig intelligens gør mennesket overflødigt.

Men sådan er det ikke i Cognizant, der én af verdens førende virksomheder inden for forretningsudvikling, seneste rapport om fremtidens jobs.

Mennesker frem for maskiner
Teknologien styrer allerede vores biler, diagnosticerer patienter på hospitaler og udgør kernen i det globale finansielle system.

Men når maskiner og systemer styrer alt, hvilket slags arbejde er så tilbage for dine ansatte - og hvilke opgaver er det du skal lede dine medarbejdere i.

Cognizant har med rapporten "21 jobs of the future, a guide to getting and staying employed over the next 10 years" set nærmere på nogle af nye jobtyper, som vil spille en afgørende rolle for virksomheder de næste 10 år.

Om Cognizant

En af verdens førende virksomheder inden for forretningsudvikling, hjælper virksomheder med at transformere deres forretnings-, drifts- og teknologimodeller til den digitale æra. De hjælper virksomheder med at forestille sig, bygge og drive mere innovative og effektive virksomheder. Cognizant, der er hovedkvarter i USA, er på NASDAQ-100 var nummer 205 på Fortune 500 liste over verdens førende virksomheder.
Fælles for de 21 jobs er, at folk stadig vil foretrækker, at der er en menneskelig dimension. Folk ønsker teknologi som et værktøj, der gør deres liv nemmere. Men de ønsker ikke teknologi blot for teknologiens skyld.

En udfordring som leder
De 21 jobs, som Cognizant har identificeret, dækker over en lang række forskellige områder, markeder og teknologier, men de har dog alle tre elementer til fælles:

Coaching: Handler om at hjælpe mennesker med at blive bedre til visse ting, såsom at styre deres finanser eller hjælpe dem med at holde vægten.

Læs også: Chefen stiller ulovlige spørgsmål ved hver tiende ved jobsamtalen

Caring: Handler om at forbedre menneskets sundhedstilstand.

Connecting: Handler om at forbinde mennesket og maskinen - den fysiske verden med den virtuelle.

Ifølge Euan Davis, europæisk chef for Cognizants Center for the Future of Work og forfatter til rapporten, er fremtidens udfordring som leder, at lære at få mennesker og maskiner til at arbejde sammen og vigtigst af alt at sørge for, at vi aldrig mister den menneskelige dimension i arbejdet:

Læs også: Hele Europa kommer til at kæmpe om de samme polakker

- Arbejdet og de dertil knyttede færdigheder har ændret sig konstant henover de sidste mange hundrede år, og de forskellige jobtyper i denne rapport afspejler, at teknologien i bund og grund kun er et middel til at nå et mål og ikke målet i sig selv. Teknologien vil opgradere ethvert aspekt af vores samfund. Men vi står ikke overfor en cyberdystopisk verden - en grum, mørk singularitet – snarere bliver det en genkendelig verden, hvor teknologien har forbedret mange ting for mennesket, men ikke taget det fra os, vi sætter allermest pris på: vores egen menneskelighed, siger Euan Davis.


Fremtidens fem nye jobtyper

Her er fem job, som Cognizant mener vil opstå i løbet af de næste ti år.

Nogle er mere tekniske, fx Digital Tailor, mens andre, fx Walker/Talker, ikke kræver samme niveau af teknisk forståelse. Selvom nogle måske insisterer på, at alle jobs en dag helt vil domineres af teknologien, tegner denne undersøgelse et ganske andet billede.

Data Detective: Nyder du at dykke ned i detaljen og lede efter vigtige spor, så vil jobbet som Data Detective være lige noget for dig. Her skal du opspore vigtig viden fra data genereret via Internet of Things-enheder, biometriske sensorer, andre data enheder og systemer etc. Alt sammen med det formål at indsamle så meget data omkring virksomhedens aktiviteter med henblik på at forbedre interne procedurer eller arbejdsgange. Kort sagt skal du kunne dechifrere alt eksisterende data og forstå, hvordan indsigterne kan komme virksomheden til gavn.

Man – Machine Teaming Manager:
Med en titel som denne, får du ansvaret for at udvikle et system, som skal skabe et bedre samarbejde mellem mennesker og maskiner. Systemet kombinerer fordelene ved brugen af robotter/kunstig intelligens (nøjagtighed, udholdenhed, hastighed etc.) med menneskets fordele (dømmekraft, alsidighed, empati etc.). Din rolle bliver at sikre, at både mennesket og maskinen formår at kommunikere evner, mål og hensigter på bedst mulig vis.

Walker/Talker: Vi lever i en tid, hvor robotter og kunstig intelligens udfører flere og flere af menneskets jobs, men vi lever også i en tid, hvor mennesker lever længere. Der er derfor et akut behov for at få de arbejdsløse i arbejde igen og få nogen til at tage vare på de ældre i samfundet. Dit job som Walker/Talker bliver derfor at sørge for, at den aldrende del af befolkningen har nogen at interagere og snakke med. Gå en tur med dem, snak med dem, men først og fremmest lyt til dem.

Highway Controller: Vores byer har ændret sig. Antallet af selvkørende biler og den massive stigning i droneleverancer har tvunget byer til at overveje, hvordan både vej- og luftrum styres på bedste vis. De førerløse biler har omskrevet vejens almindelige regler, hvilket betyder højere hastighedsgrænser. Derudover betyder de mange dronesværme, at lufttrafikken er overbelastet og udgør en potentiel fare for den almindelige flytrafik. Dit job som Highway Controller går derfor ud på, at du sammen med dine kollegaer, skal overvåge det automatiserede vejnet og luftrum for at sikre, at ingen kommer galt af sted.

Digital Tailor: Vi køber mere og mere af vores tøj online, men med bekvemmeligheden ved at kunne shoppe uden at skulle besøge en fysisk butik, kommer også problemet med, at tøjet, som vi bestiller, ofte ikke passer i størrelsen, selv med de rigtigt angivne mål. Derfor har vi brug for en Digital Skrædder. I denne stilling kommer du til os kunder, i privaten eller på vores arbejdsplads, og sørger for, at vi får den bedste rådgivning, hvad angår mål, stof, nuværende mode etc., inden vi afgiver vores ordre. Og du kommer naturligvis igen, når vi har fået vores tøj leveret - blot for at sikre vores tøj sidder helt perfekt.Man kan finde hele rapporten her
Mere om: job


Hold dig opdateret med Leder IDAG

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Branchedirektør: Møbelbranchen rammes ikke så hårdt af digitalisering, som vi tror

Fragtbossen leverer selv pakkerne

DHL-chefen sætter sig selv i kurerbilen for at lytte til medarbejdernes behov

Kuehne + Nagel vinder markedsandele

Succesen fortsætter for speditionskæmpen, der viser vækst på alle parametre

Praktikant vendte udviklingen hos møbelproducent

Tyggegummi-folk: Vi giver ikke op

Mini-tyggegummifabrik er stadig på vej trods tvangsopløsning

Efter rekordår: Direktør forventer tilbagegang

Nyhedsbrev

Fiskefabrik politianmeldt for listeria-fup

Operation X: Virksomheden solgte laks med listeria-bakterier men forfalskede analyse

Konkursramt lysfirma fortsætter i fusionsselskab

Over halvdelen af arbejdspladserne er gået tabt. Ejeren vil ansætte igen

3F varsler konflikt mod Ilse Jacobsen

Konkursramt Esbjerg-firma på fode igen

Thorfisk udskyder flytning til næste år

Spekulanter har plyndret Europa for 410 milliarder kroner

Vinduesproducent: Vi vil holde 2017-niveau

Det er en udfordring at stabilisere det nuværende, høje niveau, lyder det fra vindue- og dørproducent

DI Handel: Kinesiske Alibaba bør ikke få udviklingsbistand

Radarproducent vil kun have de allerbedste – og så opstår problemet

Leverancer til Logitech-selskab gik via Disney World

Højttalerproducent bygger bro mellem lyd og teknologi

Dansk energi-ekspert på svenske hænder

Opkøbet skal være springbræt for ÅFs vækst i de nordiske lande.

Covestro i historisk investering

Se listen: Verdens mest konkurrencedygtige økonomier

Kendt restauratør tiltalt i stor bedragerisag

Sagen handler blandt andet om indkøb af kød og fisk

1

Carl Hansen & Søn: Nyt akademi skal sikre dansk snedkertradition

Globale fragtkæmper kaprer danske kunder

Laver rekord på videoovervågning i miniatureformat

Grønt lys til Gomspaces millionplaner

Inwido: - Vi er forberedt på en nedtur

Siemens Gamesa rykker rundt i toppen

Trods konkurs: Fortsat fremgang hos BV Trappen

Medicinal-mand skal styre NKT Photonics' finanser

Grundfos' ejerfond mister formand og næstformand

Prisen afgør, hvor grønne vi er

Tidligere ejer vender tilbage til Combi-System

Odsherred Forsyning skal have ny direktør

DPA gør status på tysk salgssats

Flest robotter i det midtjyske

DTU-direktør efterlyser ruminvesteringer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fremtiden er elektrisk: Lancering af World Energy Outlook 2018

Integrede solceller i tag, facade og glaspartier - på Building Green I Forum

Fra usund til sund arbejdspladskultur - Vær med i Vordingborg 5.12

Siemens hjælper med reducering af tidsforbruget med Virtuel Commissionering

Gratis inbound seminar: Sådan får du flere varme leads

Scan Office har stået for at opdatere indretningen af Hotel Christiansmindes

Bliv klogere på hygiejnisk design på FoodTech

Elhandlerens restanceprocedure i Engrosmodellen

Skal din næste bakke til dine fødevarer have et mindre klimaaftryk?

Innovationskonkurrence høster ansøgninger fra 45 lande

Fremtiden er elektrisk: Lancering af World Energy Outlook 2018

Logistikkompagniet vinder CSR People Prize for sit store sociale ansvar

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Årets ejerleder 2018 - Dansk Halbyggeri er nomineret

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

Temadag om droner og databehandling i forsyningsselskaber

NCC Danmark vinder CSR People Prize for sit sociale ansvar

Få styr på varmeregnskabet og på varmemålingen

Teleskopkran er digitaliseret

Temadag om droner og databehandling i forsyningsselskaber

Fra verdenskongres til innovationskonkurrence: FoodTech byder på masser af ...

Arbejdsmiljø, stress og produktivitet - bliv klogere i Horsens 8. nov.

Temadag om ecodesign

Messe for VVS og sanitet

Konference 1. nov.: Bliv klogere på arbejdsmiljø, trivsel og produktivitet

Send til en kollega

0.218