23948sdkhjf

Fremtidsrapport: Fem jobs du ikke vidste, at dine ansatte ville søge i 2028

Vi står ikke overfor en dyster cyberverden, men en dagligdag, hvor teknologien har forbedret vores jobs. Men den giver lederne nye udfordringer, lyder det i rapporten om fremtidens jobs.

Teknologien ændrer vores liv og vores arbejde med forrygende hastighed. Stort set enhver virksomhed og ethvert brancheområde har allerede gennemgået én revolution, men flere er på vej. Og de betyder at dine ansatte om blot ti år vil kunne søge en lang række stillinger, som det er svært at forestille sig i dag.

Men selv om teknologien i de forløbne 30 år har vist, at den altovervejende bruges til at forbedrer vores dagligdag, støder man alligevel igen og igen på fremtidsforudsigelser, der som de 19' århundredes science fiction maler billedet af en dyster cyberfremtid, hvor kunstig intelligens gør mennesket overflødigt.

Men sådan er det ikke i Cognizant, der én af verdens førende virksomheder inden for forretningsudvikling, seneste rapport om fremtidens jobs.

Mennesker frem for maskiner
Teknologien styrer allerede vores biler, diagnosticerer patienter på hospitaler og udgør kernen i det globale finansielle system.

Men når maskiner og systemer styrer alt, hvilket slags arbejde er så tilbage for dine ansatte - og hvilke opgaver er det du skal lede dine medarbejdere i.

Cognizant har med rapporten "21 jobs of the future, a guide to getting and staying employed over the next 10 years" set nærmere på nogle af nye jobtyper, som vil spille en afgørende rolle for virksomheder de næste 10 år.

Om Cognizant

En af verdens førende virksomheder inden for forretningsudvikling, hjælper virksomheder med at transformere deres forretnings-, drifts- og teknologimodeller til den digitale æra. De hjælper virksomheder med at forestille sig, bygge og drive mere innovative og effektive virksomheder. Cognizant, der er hovedkvarter i USA, er på NASDAQ-100 var nummer 205 på Fortune 500 liste over verdens førende virksomheder.
Fælles for de 21 jobs er, at folk stadig vil foretrækker, at der er en menneskelig dimension. Folk ønsker teknologi som et værktøj, der gør deres liv nemmere. Men de ønsker ikke teknologi blot for teknologiens skyld.

En udfordring som leder
De 21 jobs, som Cognizant har identificeret, dækker over en lang række forskellige områder, markeder og teknologier, men de har dog alle tre elementer til fælles:

Coaching: Handler om at hjælpe mennesker med at blive bedre til visse ting, såsom at styre deres finanser eller hjælpe dem med at holde vægten.

Læs også: Det kræver styring, hvis du vil dropper mellemlederne

Caring: Handler om at forbedre menneskets sundhedstilstand.

Connecting: Handler om at forbinde mennesket og maskinen - den fysiske verden med den virtuelle.

Ifølge Euan Davis, europæisk chef for Cognizants Center for the Future of Work og forfatter til rapporten, er fremtidens udfordring som leder, at lære at få mennesker og maskiner til at arbejde sammen og vigtigst af alt at sørge for, at vi aldrig mister den menneskelige dimension i arbejdet:

Læs også: Hele Europa kommer til at kæmpe om de samme polakker

- Arbejdet og de dertil knyttede færdigheder har ændret sig konstant henover de sidste mange hundrede år, og de forskellige jobtyper i denne rapport afspejler, at teknologien i bund og grund kun er et middel til at nå et mål og ikke målet i sig selv. Teknologien vil opgradere ethvert aspekt af vores samfund. Men vi står ikke overfor en cyberdystopisk verden - en grum, mørk singularitet – snarere bliver det en genkendelig verden, hvor teknologien har forbedret mange ting for mennesket, men ikke taget det fra os, vi sætter allermest pris på: vores egen menneskelighed, siger Euan Davis.


Fremtidens fem nye jobtyper

Her er fem job, som Cognizant mener vil opstå i løbet af de næste ti år.

Nogle er mere tekniske, fx Digital Tailor, mens andre, fx Walker/Talker, ikke kræver samme niveau af teknisk forståelse. Selvom nogle måske insisterer på, at alle jobs en dag helt vil domineres af teknologien, tegner denne undersøgelse et ganske andet billede.

Data Detective: Nyder du at dykke ned i detaljen og lede efter vigtige spor, så vil jobbet som Data Detective være lige noget for dig. Her skal du opspore vigtig viden fra data genereret via Internet of Things-enheder, biometriske sensorer, andre data enheder og systemer etc. Alt sammen med det formål at indsamle så meget data omkring virksomhedens aktiviteter med henblik på at forbedre interne procedurer eller arbejdsgange. Kort sagt skal du kunne dechifrere alt eksisterende data og forstå, hvordan indsigterne kan komme virksomheden til gavn.

Man – Machine Teaming Manager:
Med en titel som denne, får du ansvaret for at udvikle et system, som skal skabe et bedre samarbejde mellem mennesker og maskiner. Systemet kombinerer fordelene ved brugen af robotter/kunstig intelligens (nøjagtighed, udholdenhed, hastighed etc.) med menneskets fordele (dømmekraft, alsidighed, empati etc.). Din rolle bliver at sikre, at både mennesket og maskinen formår at kommunikere evner, mål og hensigter på bedst mulig vis.

Walker/Talker: Vi lever i en tid, hvor robotter og kunstig intelligens udfører flere og flere af menneskets jobs, men vi lever også i en tid, hvor mennesker lever længere. Der er derfor et akut behov for at få de arbejdsløse i arbejde igen og få nogen til at tage vare på de ældre i samfundet. Dit job som Walker/Talker bliver derfor at sørge for, at den aldrende del af befolkningen har nogen at interagere og snakke med. Gå en tur med dem, snak med dem, men først og fremmest lyt til dem.

Highway Controller: Vores byer har ændret sig. Antallet af selvkørende biler og den massive stigning i droneleverancer har tvunget byer til at overveje, hvordan både vej- og luftrum styres på bedste vis. De førerløse biler har omskrevet vejens almindelige regler, hvilket betyder højere hastighedsgrænser. Derudover betyder de mange dronesværme, at lufttrafikken er overbelastet og udgør en potentiel fare for den almindelige flytrafik. Dit job som Highway Controller går derfor ud på, at du sammen med dine kollegaer, skal overvåge det automatiserede vejnet og luftrum for at sikre, at ingen kommer galt af sted.

Digital Tailor: Vi køber mere og mere af vores tøj online, men med bekvemmeligheden ved at kunne shoppe uden at skulle besøge en fysisk butik, kommer også problemet med, at tøjet, som vi bestiller, ofte ikke passer i størrelsen, selv med de rigtigt angivne mål. Derfor har vi brug for en Digital Skrædder. I denne stilling kommer du til os kunder, i privaten eller på vores arbejdsplads, og sørger for, at vi får den bedste rådgivning, hvad angår mål, stof, nuværende mode etc., inden vi afgiver vores ordre. Og du kommer naturligvis igen, når vi har fået vores tøj leveret - blot for at sikre vores tøj sidder helt perfekt.Man kan finde hele rapporten her
Mere om: job
Hold dig opdateret med Leder IDAG
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Topchef vender hjem til Danmark efter 21 år: - Jeg skal lige genfinde den danske ironi

Peter Møller, Saint Gobain Distribution Danmarks nye adm. direktør, har et solidt leder-CV. Alligevel kræver dele af hans nye job lidt tilvænning

Ecco: Bekæmpelse af kopivarer er mere presserende end nogensinde

Hvidtved Larsen får ny nordisk servicechef

Dansk-norsk samarbejde på havvind styrkes

Ingeniørvirksomhed køber op - er tredoblet på fire år

Fødevarevirksomheder i Thy rotter sig sammen

Nyhedsbrev

Ørsted kaster sig ud i japansk havvind

Topresultater: Tre kvinder styrker Stark

Ny ledelse har skabt det bedste resultat i syv år i Danmark og udvidet med flere butikker

2018 var et bump på vejen hos Sjølund

Ejerne har dog fortsat fokus på den langsigtede vækst

Skidt nyt fra USA giver Pandora endnu en øv-dag

Salling vil opfinde BR på ny

Også i fremtiden skal legetøj kunne købes lokalt. Det forsikrer Salling Group, der har købt det konkursramte Top-Toys

BR-konkurs giver nye butikker i gågader og storcentre

Ejer efter lagerbrand: - 99 procent er totalskadet, men jeg tror ikke, mine sofaborde er futtet af

Fynsk automationsvirksomhed gruer for Brexit

Eks-direktør: - Jeg kan sagtens være min indsats bekendt

Christina Busk nomineret til europæisk plastpris

Letbæk Plast åbner fabrik i Polen

... men ikke på grund af billig produktion

Ejerledelse til salg: En udfordring, der ikke kommer igen

Kolding melder fuldt hus på praktikpladser

Ny matching-model har succes på Koldings social- og sundhedsuddannelser.

1

Hensigtserklæring baner vej for storskalatest og prototype-testpladser

Dyne-Larsen overvejer køb af lokale Silkeborg IF

Egetæpper afventer svar fra fondsbørsen

Fynsk møbellager ødelagt i brand

Dansk firma vil producere plaststole i Polen - men ikke på grund af billig produktion

Nordfynsk møbelfirma åbner i Norge

Egetæpper ruller ud af fondsbørsen

Investorer sælger Ørsted-aktier efter stop af Radius-salg

MHI Vestas gearer op i USA

Vestas vil have Helle Thorning-Schmidt i bestyrelsen

Afgifterne på blød PVC er fjernet

Revisor såede tvivl om fremtiden længe før palle-konkurs

Direktør har forladt Løgismose Meyers

LJ Maskinteknik udvider ejerkredsen.

Før palle-konkurs: Medarbejdere gik glip af løn og feriepenge

Royal Unibrew har en ny plan

Ledigheden faldt marginalt i november og holder lavt niveau

Se alle Medlemmernes egne nyheder

600 mio. kr. skal give et teknologisk boost

Eksport til Tyskland - Den danske Fællesstand på Hannover messen 2019 01-05 April

Netværk skaber vækst

Introduktion til elmarkedet

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Forstå engrosmarkedet for el

Besøg den internationale underleverandørmesse Z-subcontracting fair

Få styr på stammesproget – til dig der er ny i energibranchen

Må du genbruge dine stregkoder?

UGENS lagermaskine fra KAPEMA

Ledelse af IT-sikkerhed i energisektoren

Torsdag den 31. januar: Kom til Festival for selvstændige helt gratis

Gerflor er officiel sponser for VM I HERREHÅNDBOLD 2019

Politisk tiltag skaber nye byggebehov hos erhvervsskolerne

Introduktion til elmarkedet

VPD bearbejdning tilbyder totalløsninger

Konference om brugeradfærd i intelligente bygninger og potentiale for energieffektiv drift

Ny konference om brugeradfærd i intelligente bygninger og potentiale for energieffektiv drift

Få styr på stammesproget – til dig der er ny i energibranchen

Find vej til danske testfaciliteter

Messe for hus og have

Nyhed: Få de basale bogføringsværktøjer helt gratis med Billy Basic

Bygg Reis Deg 2019 16-19/10 Lillestrøm Norge - CFU vil gerne invitere dig m...

Introduktion til elmarkedet

Tre nye konsulenter til FRECON teamet

Send til en kollega

0.164