23948sdkhjf

Danmarks næststørste mejeri satser på ismarkedet

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Mammens køb af Kastberg Is skal give fremgang i detailhandlen

Det er blandt andet ambitionen om at udvikle isprodukter til detailhandlen, der i november fik Mammen Mejerierne, landets næststørste mejerikoncern, til at købe halvdelen af Kastberg Is.

Iværksætter Joachim Kastberg har siden 2012 produceret og solgt sine egne is til primært restaurationsbranchen samt isbutikker og hoteller. Det marked ser Mammen Mejerierne fortsat muligheder i, men derudover satser man også på at komme ind i detailhandlen, fortæller salgsdirektør i Mammen Mejerierne Karsten Føgh.

- Det ene spor er, at Kastberg Is allerede er inde i foodservice- og restaurationsbranchen, hvor vi stadig ser et potentiale for mere volumen. Og så er der et andet spor på sigt, som kunne være at komme ind i detailhandlen, siger Karsten Føgh, som foruden købmandskabet ser nogle oplagte synergier mellem Mammen og den unge is-iværksætter.

- Vi synes, Joachim Kastberg laver nogle rigtig gode varer og har opbygget et spændende projekt. Men også et projekt, hvor der var behov for at få nogle nye kræfter ind, hvis der skulle ske noget mere end i dag.

Produktionen flytter 
Samarbejdet får i første omgang den konsekvens, at Kastberg Is’ lille ismejeri i Silkeborg flyttes til Drøsbo Mejeri mellem Silkeborg og Randers.

Her skal der skrues op for såvel kapacitet som antal medarbejdere, forklarer Karsten Føgh.

- Det er primært produktionen, der skal investeres i. Der skal investeres nogle penge i såvel produktionsudstyr som produktudvikling. Både i forhold til det segment, vi allerede er i og i forhold til, hvis vi går ind i detailmarkedet. 

Kastberg Is er på nuværende tidspunkt ikke økologisk certificeret. Men derfor skriver den lille isproducent sig alligevel ind i en større fortælling, hvor forbrugerne er villige til at betale mere for kvalitetsvarer - uanset om der så er tale om is, øl eller chokolade.

Ifølge Karsten Føgh oplever Mammen Mejerierne da også en stor efterspørgsel på godt dansk håndværk, der er baseret på lokale råvarer.

- Varerne skal først og fremmest smage godt. Og så må der også gerne være en god historie. Og det synes vi, vi har. Vi er lokalt forankret og får frisk fløde ind på mejeriet hver dag. Og så passer introduktionen af is også meget godt med, at vi indtil nu har gjort det mest i kølevarer, men nu også vil gøre det i frostvarer, siger salgsdirektøren.



Hold dig opdateret med Leder IDAG

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kendt restauratør tiltalt i stor bedragerisag

Sagen handler blandt andet om indkøb af kød og fisk

Se listen: Verdens mest konkurrencedygtige økonomier

Nowaco-stifter er død

Preben K. Nielsen stod bag en enorm fødevaresucces

Carl Hansen & Søn: Nyt akademi skal sikre dansk snedkertradition

Covestro i historisk investering

Globale fragtkæmper kaprer danske kunder

Nyhedsbrev

Eniigs nye navn er allerede optaget

Laver rekord på videoovervågning i miniatureformat

TDC køber ungt bredbåndsselskab med 47.000 kunder

Mærsk sejler 600 meter kunstig kyst ud i Stillehavet

Hollandsk anordning til indsamling af havplast er klar med dansk assistance.

Grundfos-overhoved tavs om formandskrise

Mini MR-scanner optimerer renseanlæg og meget mere

Ny plan: Her skal Junckers finde væksten

Grønt lys til Gomspaces millionplaner

Tyggegummi-projekt erklæret konkurs

Siemens Gamesa rykker rundt i toppen

Inwido: - Vi er forberedt på en nedtur

Tidligere Grundfos-formand vil ikke uddybe exit

Topchef: Her er NCC’s milliardregning

Thorfisk lukker - Scanfish opruster i Hanstholm

Seafood Danmark har opkøbt Taabbel og flytter selskabets aktiviteter i Thorfisk fra Hvide Sande til Hanstholm

Aleris sælger drift af danske plejehjem i milliardhandel

Aleris, der blandet andet står for private plejehjem og hjemmehjælp, har solgt forretningsben for milliarder.

Trods konkurs: Fortsat fremgang hos BV Trappen

Nyt domicil skal booste Global Timber i skandinavien

Medicinal-mand skal styre NKT Photonics' finanser

Grundfos' ejerfond mister formand og næstformand

Prisen afgør, hvor grønne vi er

Tidligere ejer vender tilbage til Combi-System

Odsherred Forsyning skal have ny direktør

DPA gør status på tysk salgssats

Flest robotter i det midtjyske

DTU-direktør efterlyser ruminvesteringer

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Industrien fortsætter optur på jobfronten

Østjyske tømrerfirmaer fusionerer

Bispebjerg ansætter ny projektchef

Carsoe solgt til kapitalfond

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bliv klogere på hygiejnisk design på FoodTech

Elhandlerens restanceprocedure i Engrosmodellen

Skal din næste bakke til dine fødevarer have et mindre klimaaftryk?

Innovationskonkurrence høster ansøgninger fra 45 lande

Fremtiden er elektrisk: Lancering af World Energy Outlook 2018

Logistikkompagniet vinder CSR People Prize for sit store sociale ansvar

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Årets ejerleder 2018 - Dansk Halbyggeri er nomineret

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

Temadag om droner og databehandling i forsyningsselskaber

NCC Danmark vinder CSR People Prize for sit sociale ansvar

Få styr på varmeregnskabet og på varmemålingen

Teleskopkran er digitaliseret

Temadag om droner og databehandling i forsyningsselskaber

Fra verdenskongres til innovationskonkurrence: FoodTech byder på masser af aktiviteter

Arbejdsmiljø, stress og produktivitet - bliv klogere i Horsens 8. nov.

Temadag om ecodesign

Messe for VVS og sanitet

Konference 1. nov.: Bliv klogere på arbejdsmiljø, trivsel og produktivitet

Arla Foods Ingrediens er med til at sætte fokus på genbrug af vand på international kongres

Temadag om droner og databehandling i forsyningsselskaber

Hent jeres CNC fræsede emner hos VPD bearbejdning

Solceller i glas - facader og glaspartier

Siemens inviterer dig til "Innovation Day - Industrial Security - Getting s...

Fire udbytterige medlemsdage hos Gs1 Denmark

Send til en kollega

0.194