23948sdkhjf

Rekordmange konkurser blandt hovedstadens restauranter

Konkurrencen er hård og restauratørerne undervurderer opgaven, lyder forklaringen.

Sidste år måtte 237 restauranter i hovedstadsområdet dreje nøglen om, fordi kassen var tom. Det er en stigning på 90 procent i forhold til blot to år tidligere, viser tal fra Danmarks Statistik.

Bølgen af konkursramte restauranter i hovedstaden skyldes, at der siden 2012 er åbnet 15 procent nye restauranter, mener Horestas administrerende direktør Katia Østergaard.

- Det betyder, at der er flere der går ud og spiser, men det betyder også, at konkurrencen er blevet hårdere, og at der helt naturligt er flere restauranter, som må dreje nøglen, siger hun til DR P4 København.

Udover øget konkurrence er de mange konkurser udtryk for, at nogle restauratører kaster sig ud i opgaven uden de rette kvalifikationer, mener Katia Østergaard.

- Vi ser eksempler på, at man tror det er nemt at åbne en ny restaurant, fordi branchen siger, at det går fantastisk, og det næsten lyder som om gæsterne kommer af sig selv. Men det gør de ikke, må jeg understrege.

Samme kritik lyder fra madkonsulent Torben Klitbo, der sidste år solgte virksomheden Cofoco, som står bag 16 restauranter i hovedstadsområdet.

- Der er for mange, der kaster sig ud i at åbne restaurant uden at have de rigtige forudsætninger. De har en drøm om det perfekte liv med egen restaurant, men det er det ikke, når pengene fosser ud af kassen, siger han til DR P4 København.
Skal man overleve som restauratør i København, er det ikke længere nok at være en god kok, siger Torben Klitbo, der selv er kokkeuddannet. Man skal også have blik for at skabe en stemning og drive forretning.

- Da jeg åbnede restaurant for 15 år siden, havde jeg en idé om, at det var nok at lave god mad. Nu handler det lige så meget om at have det rigtige koncept og justere det, så restauranten følger med tiden. Og så skal man være en dygtig forretningsmand, der har styr på sine budgetter, råvareudgifter og lønninger.

Hos Horesta oplever man, at det både er nystartede og etablerede restauranter, der går konkurs. Og når de etablerede restauranter må lukke, så handler det blandt andet om, at restaurantgæsterne i København generelt er svære at få til at spise det samme sted to gange, lyder vurderingen fra madanmelder Martin Kongstad.

- Folk vil gerne spise på nye steder hele tiden. Så er det svært at få stamgæster, og hvis man ikke har dem, skal man som restaurant hele tiden ud at hverve nye kunder på for eksempel sociale medier, siger han til DR P4 København.

Det er især blandt restauranterne i mellemprisklassen, hvor en hovedret koster 150-200 kroner, at kampen om gæsterne er hård, siger Martin Kongstad.

- De har det rigtig hårdt i de her år, fordi der er sindssygt mange af dem, og fordi de er vanvittigt dygtige. Jeg tror faktisk, at København netop nu og taget sin størrelse i betragtning, er den by i verden, hvor man spiser bedst i den prisklasse.

På landsplan gik 409 restauranter konkurs sidste år. Knap 60 procent af dem lå i hovedstaden.
Hold dig opdateret med Leder IDAG
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Direktør i Tiger of Sweden træder tilbage

Norsk kapitalfond hiver innovativ træ-startup ud af Danmark

Robot-direktør advarer: - Mange har erkendt Amazon-truslen for sent

Sjette gang er også lykkens gang: Formand genvalgt

Fyn får endnu en robot-hub

Stor undersøgelse: Det kniber med IT-brugen hos ejerlederne

Nyhedsbrev

Frellsen tilbage på det sjove chokoladespor

Familievirksomheden fordoblede sit overskud

Invisio smider 20 procent på bunden

Byggematador oplever overvældende interesse for gratis byggematerialer

Stifter fortsætter i Solid Group – men ikke som direktør

Erhvervsliv ønsker sig milliarder til motorveje

Dansk erhvervsliv vil have udbygninger og opgraderinger af motorvejene for flere milliarder

Direktør om automation: Vi er nødt til at investere i fleksibilitet

- Jeg er nødt til at give en kæmpe cadeau til medarbejderne i den her proces, siger adm. direktør Jeppe Ingemann Lyng

1

Typehusfirma hyrer tidligere HusCompagniet-direktør

Kendt typehusfirma skifter ud på direktørposten

Klodsbygger med start-up-optimisme: Ud af 2018 med lille underskud

Traditionsrig bordproducent vinder stort på ny stolesatsning

Ny retning hos Kristensen & Kristensen har også øget salget af kerneprodukter

Solid Group reddet – men 50 mister jobbet

1

Lego-arvinger tredeler magten

Skandaleramt Falck-chef trækker sig fra toppost i energi-virksomhed

Familiefonde får deres vilje: Egetæpper forlader fondsbørsen

Lille bryghus flytter for at vokse sig meget større

Ny topchef i Pandora

Wica System solgt til svenskere

Opadgående vækstkurve får Cornelius Vöge til at udvide ledelsesrummet

Millioner klar til test af Stiesdals flydende vindmøllefundamenter

Østrigsk vindselskab går ind i Danmark

Hundested Propeller får ny ejer

Widex får ja til fusion med rival

Ikea vil sælge møbler sammen med konkurrenterne

Sygehusdirektøren i Ringsted fyret

Danfoss bygger nyt datacenter

Kampen om højtuddannede tager til

Danske soundbars indtager Asien - og måske Struer

European Energy sælger vindmøllepark

DF: Butikkerne skal have lov til at dele overvågning på Facebook

Bornholmsk maskinværksted får nye ejere

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Selvhjælp til din GS1-faktura?

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

UGENS lagermaskine fra KAPEMA

DiaLabXpo har stor opbakning fra branchen

Temadag: IoT-løsninger i praksis - erfaringer fra virkeligheden

Læs Dansk VVS, nr. 2 - 2019

Konkurrence for studerende: Hvad er din vildeste idé til fremtidens grønne smart-cities?

V2C på mipim

Er din virksomhed forberedt på en hård Brexit?

Ledelse af IT-sikkerhed i energisektoren

UGENS lagermaskine fra KAPEMA

Positiv seniorpolitik vakte ministerens interesse for østjysk ingeniørfirma

Køb fragtetiketter online

2 meters samlingspunkt, Peter Friis fylder 60 år

Hent jeres CNC fræsede emner hos VPD bearbejdning

Få styr på stammesproget – til dig der er ny i energibranchen

Amazon kommer. Har I taget stilling?

Amazon kommer til Danmark – er din virksomhed klar?

Ajos skruer gevaldigt op for varmen på Fyn og i Jylland

Skal du med, når vi giver al opmærksomheden til plastindustrien?

IoT-løsninger i praksis - erfaringer fra virkeligheden - en temadag med spæ...

Få din årlige dosis af netværk og inspiration på hi-messen

Internet of Things: Logistik bliver aldrig det samme igen

NYHED: Diagnostik- og laboratoriebranchens mødested

Send til en kollega

0.159