23948sdkhjf

Rekordmange konkurser blandt hovedstadens restauranter

Konkurrencen er hård og restauratørerne undervurderer opgaven, lyder forklaringen.

Sidste år måtte 237 restauranter i hovedstadsområdet dreje nøglen om, fordi kassen var tom. Det er en stigning på 90 procent i forhold til blot to år tidligere, viser tal fra Danmarks Statistik.

Bølgen af konkursramte restauranter i hovedstaden skyldes, at der siden 2012 er åbnet 15 procent nye restauranter, mener Horestas administrerende direktør Katia Østergaard.

- Det betyder, at der er flere der går ud og spiser, men det betyder også, at konkurrencen er blevet hårdere, og at der helt naturligt er flere restauranter, som må dreje nøglen, siger hun til DR P4 København.

Udover øget konkurrence er de mange konkurser udtryk for, at nogle restauratører kaster sig ud i opgaven uden de rette kvalifikationer, mener Katia Østergaard.

- Vi ser eksempler på, at man tror det er nemt at åbne en ny restaurant, fordi branchen siger, at det går fantastisk, og det næsten lyder som om gæsterne kommer af sig selv. Men det gør de ikke, må jeg understrege.

Samme kritik lyder fra madkonsulent Torben Klitbo, der sidste år solgte virksomheden Cofoco, som står bag 16 restauranter i hovedstadsområdet.

- Der er for mange, der kaster sig ud i at åbne restaurant uden at have de rigtige forudsætninger. De har en drøm om det perfekte liv med egen restaurant, men det er det ikke, når pengene fosser ud af kassen, siger han til DR P4 København.
Skal man overleve som restauratør i København, er det ikke længere nok at være en god kok, siger Torben Klitbo, der selv er kokkeuddannet. Man skal også have blik for at skabe en stemning og drive forretning.

- Da jeg åbnede restaurant for 15 år siden, havde jeg en idé om, at det var nok at lave god mad. Nu handler det lige så meget om at have det rigtige koncept og justere det, så restauranten følger med tiden. Og så skal man være en dygtig forretningsmand, der har styr på sine budgetter, råvareudgifter og lønninger.

Hos Horesta oplever man, at det både er nystartede og etablerede restauranter, der går konkurs. Og når de etablerede restauranter må lukke, så handler det blandt andet om, at restaurantgæsterne i København generelt er svære at få til at spise det samme sted to gange, lyder vurderingen fra madanmelder Martin Kongstad.

- Folk vil gerne spise på nye steder hele tiden. Så er det svært at få stamgæster, og hvis man ikke har dem, skal man som restaurant hele tiden ud at hverve nye kunder på for eksempel sociale medier, siger han til DR P4 København.

Det er især blandt restauranterne i mellemprisklassen, hvor en hovedret koster 150-200 kroner, at kampen om gæsterne er hård, siger Martin Kongstad.

- De har det rigtig hårdt i de her år, fordi der er sindssygt mange af dem, og fordi de er vanvittigt dygtige. Jeg tror faktisk, at København netop nu og taget sin størrelse i betragtning, er den by i verden, hvor man spiser bedst i den prisklasse.

På landsplan gik 409 restauranter konkurs sidste år. Knap 60 procent af dem lå i hovedstaden.


Hold dig opdateret med Leder IDAG

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

ATP Ejendommes topchef fratræder

Speditionsbranchen gik i bakgear

Speditørerne transporterede gods som aldrig før, men indtjeningen bakkede fire år tilbage.

Over forventning: Gabriel vokser med tyve procent

Tidligere Grundfos-formand ville skabe enorm pengetank

Ingen ved hvornår Ikea åbner på Vesterbro

Se tallene: Hver anden speditør tabte indtjening

Hvilke speditører tjener mest - og mindst? Få svaret og endnu flere nøgletal fra Transportmagasinets Top-analyse her

Nyhedsbrev

Efter Brexit-aftale: Idealcombi er optimistisk

Danish Crown giver Kurt Beier otte uger mere

I en ny erklæring forpligter Danish Crown sig på at sikre ordentlige arbejdsforhold for deres chauffører

Højrisikable satsninger skal sikre Legos fremtid

Ideen om at have en klar plan fem år frem er død, siger Lego-formand Jørgen Vig Knudstorp

Sådan vil Bolia øge omsætningen med 1 milliard

To millioner kroner til fyrede Vestas-medarbejdere

NKT fyrer topchef

Michael Hedegaard Lyng forlader kabelproducenten

Transportbranchens top tjener færre penge

Indtjeningen fulgte ikke med aktiviteten op hos de danske transportvirksomheder sidste år.

Nilfisk-direktør afviser fusionsrygter

Ingrediensboss: Det er ikke filantropi – det er penge

1.700 ville have en bid af Seluxit

Affaldsselskab erkender ulovlige indkøb for 94 mio. kr.

Landets tredjestørste kommunalt ejede affaldsselskab har i en lang årrække handlet i strid med udbudsreglerne.

BILLEDSERIE: 700 til en dag i rummets tegn

Nye regnskabstal: H+H opjusterer igen

Esbjerg-grund bliver gjort Ikea-klar

Sun Lolly-producent køber op i Kina

1

Seas-NVE taber sag i Landsretten

Lars Larsen-fusion: Sammenlægningen er i gang

BILLEDSERIE: Svenskerne inviterer til underleverandør-fest

Bygma overtager byggecentre fra konkurrent

Bonava udnævner ny dansk topchef

Flere butikker skal vende minus til plus i Lars Larsen-kæde

Fond fortsætter opkøb af Egetæpper

Flisproducent får ny ejer

Direktør vender tilbage til Coloplast

Tidligere By & Havn-direktør får millioner i gyldent håndtryk

Droneklynge får ny forretningschef

Grundfos-boss er klar til opkøb

Danfoss køber OE3i

Stifter af Vestergaard Company død

Årets Ejerleder 2018 kåret

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Invitation til messe for VVS, sanitet, energi og indeklima

Introduktion til elmarkedet

Vær med og få mere viden til dit arbejde - uden beregning

Klar til fuld digital udbudsproces på byggesager?

Lovkrav: Er I overgået til den fulde digitale udbudsproces?

Kontorrobotterne indtager dine processer – vær på forkant med fremtiden nu

De bedste fødevarer og produkter hyldes på FoodTech

Pas på med at bruge din PC, hvis Windows har slettet filer hos dig

Vær med i GS1 Denmarks julekalender 2018

Avanceret Energilagring - konference den 29. november 2018

FoodTech er åbnet med udstillerfremgang

WEBINAR: Om brugen af optisk måling til vibrationsanalyse

Gæsteprincippet og fravigelse heraf

Hent jeres kantbukkede emner hos VPD bearbejdning

Implementering af AMCS Intelligent Optimering software til ruteplanlægning gennemført hos CNC

Mezzanin giver 25 % mere lagerplads hos Jysk Firmatøj

Mange nye ansigter styrker Ajos

E-kursus om persondataforordningen, GDPR

Opret jobannonce nemt og gratis på Jobnet for Arbejdsgivere

Fremtiden er elektrisk: Lancering af World Energy Outlook 2018

Udstillerfremgang og royalt besøg på FoodTech

Siemens Industrial Edge er det bedste fra begge verdener

Kursus 6.2.19: Forebyg og håndter stress

Fremtiden er elektrisk: Lancering af World Energy Outlook 2018

Innovation og nytænkning hædres ved International Food Contest på FoodTech

Send til en kollega

0.192