Rekordmange konkurser blandt hovedstadens restauranter

Konkurrencen er hård og restauratørerne undervurderer opgaven, lyder forklaringen.

Sidste år måtte 237 restauranter i hovedstadsområdet dreje nøglen om, fordi kassen var tom. Det er en stigning på 90 procent i forhold til blot to år tidligere, viser tal fra Danmarks Statistik.

Bølgen af konkursramte restauranter i hovedstaden skyldes, at der siden 2012 er åbnet 15 procent nye restauranter, mener Horestas administrerende direktør Katia Østergaard.

- Det betyder, at der er flere der går ud og spiser, men det betyder også, at konkurrencen er blevet hårdere, og at der helt naturligt er flere restauranter, som må dreje nøglen, siger hun til DR P4 København.

Udover øget konkurrence er de mange konkurser udtryk for, at nogle restauratører kaster sig ud i opgaven uden de rette kvalifikationer, mener Katia Østergaard.

- Vi ser eksempler på, at man tror det er nemt at åbne en ny restaurant, fordi branchen siger, at det går fantastisk, og det næsten lyder som om gæsterne kommer af sig selv. Men det gør de ikke, må jeg understrege.

Samme kritik lyder fra madkonsulent Torben Klitbo, der sidste år solgte virksomheden Cofoco, som står bag 16 restauranter i hovedstadsområdet.

- Der er for mange, der kaster sig ud i at åbne restaurant uden at have de rigtige forudsætninger. De har en drøm om det perfekte liv med egen restaurant, men det er det ikke, når pengene fosser ud af kassen, siger han til DR P4 København.
Skal man overleve som restauratør i København, er det ikke længere nok at være en god kok, siger Torben Klitbo, der selv er kokkeuddannet. Man skal også have blik for at skabe en stemning og drive forretning.

- Da jeg åbnede restaurant for 15 år siden, havde jeg en idé om, at det var nok at lave god mad. Nu handler det lige så meget om at have det rigtige koncept og justere det, så restauranten følger med tiden. Og så skal man være en dygtig forretningsmand, der har styr på sine budgetter, råvareudgifter og lønninger.

Hos Horesta oplever man, at det både er nystartede og etablerede restauranter, der går konkurs. Og når de etablerede restauranter må lukke, så handler det blandt andet om, at restaurantgæsterne i København generelt er svære at få til at spise det samme sted to gange, lyder vurderingen fra madanmelder Martin Kongstad.

- Folk vil gerne spise på nye steder hele tiden. Så er det svært at få stamgæster, og hvis man ikke har dem, skal man som restaurant hele tiden ud at hverve nye kunder på for eksempel sociale medier, siger han til DR P4 København.

Det er især blandt restauranterne i mellemprisklassen, hvor en hovedret koster 150-200 kroner, at kampen om gæsterne er hård, siger Martin Kongstad.

- De har det rigtig hårdt i de her år, fordi der er sindssygt mange af dem, og fordi de er vanvittigt dygtige. Jeg tror faktisk, at København netop nu og taget sin størrelse i betragtning, er den by i verden, hvor man spiser bedst i den prisklasse.

På landsplan gik 409 restauranter konkurs sidste år. Knap 60 procent af dem lå i hovedstaden.


Hold dig opdateret med Leder IDAG

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Mærsk storsælger men kerneforretningen taber penge

Sushi-fisk fra Thy i stor skala

Opdræt: Sashimi Royal, der opdrætter Yellowtail Kingfish i et saltvandsbrug i Hanstholm, er i omdrejninger

Ny lederuddannelse ruster detailbranchens chefer til skærpet konkurrence

Uddannelsen i Aarhus er den første, der målrettet går efter at styrke kommercielle chefer.

Nyt netværk skal bane vej for Virtual Reality i sundhedssektoren

Hammel Neurocenter, Region Midtjylland og VihTek vil samle aktører, der arbejder med Virtual Reality inden for rehabilitering og pleje, i et fælles netværk.

Ingeniørfirmaet ÅF åbner nyt kontor

Eksploderende marked giver stor fremgang

Nyhedsbrev

1

Ny Them-direktør vil kigge på eksporten

Økologi skal åbne marked for mere dansk ost til de asiatiske lande.

Års samarbejde fører til fusion i Odenses robotklynge

ISS ruller roligt frem

Det enorme serviceselskab ISS har haft et stabilt første halvår. Det viser regnskabet.

Dansk designkæde ændrer produkt- og forretningsudvikling

Satser stort på bæredygtighed

Nordisk Tang henter et "større millionbeløb"

Nu skal der sættes fart på at udnytte kæmpestort potentiale

6 af 10 virksomheder kæmper med at skaffe ansatte

Regnskabschok for milliarder: Nye regler får virksomhedernes gæld til at eksplodere

Alene C25 selskabers gæld vil stige med 125 milliarder, når nye regler ændrer på den måde, virksomhedernes leasing vurderes. Det kan påvirke deres overholdelse af lånebetingelser.

Ledelse: Fem års arbejde med Lean betaler sig

Riwal har brugt lean-principperne og forandringerne gavner både kunder, medarbejdere og bundlinjen.

God start for DLHs nye begyndelse

8.854 nye medarbejdere på fem år

Mange butikker giver forkerte oplysninger på gavekort

Tresu sender finansdirektør på porten

Kraftværksspecialist mister sin topchef

Konkurrence: 20 iværksættere bliver til fem

Tyrkiets kvaler giver uro hos DFDS

Dansk medicofirma reddet af russer

Tommy Ahlers vil klæde uddannelser teknologisk på

Videregående uddannelser bør være et billede på den teknologiske udvikling i samfundet, siger minister.

Køkkenproducent har tryk på salget

TCM, der står for Svane Køkkener og Tvis Køkkener, opjusterer sine forventninger efter stærkt kvartal.

Medarbejderrekord hos Gibotech

Flot vækst hos Brd. Klee

Københavns Madhus får ny direktør

Selvtillid hos Nilfisk trods efterslæb i første halvår

Minister bevæger sig i udbudssag

Underleverandører skal sikre Siemens Gamesa vækst i Taiwan

Salg og overskud vokser i Lundbeck

Sværere at lokke polakker til Danmark

Opkøb koster bundlinje for midtjysk køleskabsproducent

To familieejede virksomheder smelter sammen

Problemer med vaskemidler trækker ned hos Novozymes

Haldor Topsøe skal fyre 200 ansatte

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Seks gode råd til modtagelsen af en nydansker på virksomheden

Hvem vinder årets GS1 Pris?

Spændende gå-hjem-møde om lav produktivitet i byggeriet d. 23/8 hos IDA København

Invitation til el-fagligt roadshow

Temadag om indeklima og sundhed

Dansk Halbyggeri smider trumfkortet

Tilmeld dig E-18

Digital ledelse i fokus på Automatik

Spændende talere på BIM Forum 2018 d. 20/9 i København

V2C prækvalificeret til rammeaftale for Rudersdal Kommune

Webinar: Bliv skarp på Canalis strømskinner på bare 30 minutter!

Intern overvågning

Nogle gange er det helt i orden at springe over, hvor gærdet er lavest.

Sygefravær handler også om kulturen i din virksomhed

ODIN Engineering udvider maskinparken med kraftig tysker

Bliv din virksomheds produktivitetsagent

Nye tagboliger er med til at løse boligudfordringer

Produktiviteten taber pusten, når omsætningen stiger

Integration mellem konstruktions- og beregningssoftware optimerer udviklingsprocessen

Ny Nooteboom MCO 64-03(V)V, til Svenstrup Vognmandsforreting

Indeklimaets Temadag 2018

Dansk Halbyggeri på bølgelængde med håndværkerne i Gram

Mangler du byggepladsskilte?

Salg og udlejning går hånd i hånd

Reception: Underdirektør hos TEKNIQ fylder rundt

Send til en kollega

0.19