23948sdkhjf

Her er de: Årets fødevareinnovatorer

Kvinder myldrer frem blandt sektorens nominerede stjerner

Også i år kommer de nominerede til Food Innovator Award fra mange forskellige dele af fødevarebranchen, når Danish Food Cluster uddeler prisen 15. marts.

Men ellers er ikke alt ved det gamle.

Årets nomineringer til prisen er således en hyldest til de nye strømninger og vækstlaget i fødevarebranchen. Samtidig er der en helt ny kønsfordeling blandt sektorens stjerner med 50 procent kvindelige nominerede. Sidste år var der kun en enkelt kvinde blandt 12 nominerede.

Food Innovator Award er en personlig hyldest til de mænd og kvinder, der gør en forskel for fødevareinnovation i den danske fødevareklynge. Denne gang er det i høj grad de små virksomheder, kvinderne og det jyske trekantsområde, der tager spotlyset ved nomineringerne.

- Det er godt at se, at det ikke kun er de etablerede virksomheder og navne, der kan gøre sig gældende, når vi beder vores medlemmer om at pege på dem, der gør en forskel for fødevareinnovation, siger formanden for bestyrelsen i Danish Food Cluster, Esben Laulund.

Sidste år gik prisen til Poul Agger, serieiværksætter, stifter, direktør og senere bestyrelsesformand for Agger Foods - og også manden bag Naturli' Foods, som han solgte i en stor millionhandel. I år er Naturli' Foods' nuværende direktør, Henrik Lund, blandt de nominerede efter en succesfuld introduktion af plantefarsen ”Naturli’ Hakket” for få uger siden.

Som leverandør af nye kilder til protein har også insektvirksomheden Enorm fundet vej til en nominering.

Food Innovator Award uddeles for tredje år i træk af Danish Food Cluster under arrangementet ”A Great Day for Food Innovation”, som i år holdes 15. marts på Carlsberg Academy i København.

De nominerede til Food Innovator Award 2018:
Anne Alsser-Gravesen, medejer af ISI Food Protection
Henrik Lund, direktør i Naturli’ Foods
Jørgen Andersen, direktør i Food Innovation House, Vejle
Lasse Henrichsen, stifter og ejer af Enorm
Lisbeth Ankersen, ejer af InnovaConsult
Merete Bøgelund Munk, erhvervspostdoc, Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet
Merete Myrup Christensen, ernæringschef ved Landbrug & Fødevarer
Mette Hvarre Gassner og Rainer Gassner, ejere og kokke på Restaurant Ti Trin Ned, Fredericia
Poul Krabbe, sekretær i Fødevareklubben


Hold dig opdateret med Leder IDAG

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Topchef: Her er NCC’s milliardregning

Tyggegummi-projekt erklæret konkurs

Siemens Gamesa rykker rundt i toppen

Tidligere Grundfos-formand vil ikke uddybe exit

Inwido: - Vi er forberedt på en nedtur

Trods konkurs: Fortsat fremgang hos BV Trappen

Nyhedsbrev

Nyt domicil skal kickstarte Global Timbers danske marked

Thorfisk lukker - Scanfish opruster i Hanstholm

Seafood Danmark har opkøbt Taabbel og flytter selskabets aktiviteter i Thorfisk fra Hvide Sande til Hanstholm

Aleris sælger drift af danske plejehjem i milliardhandel

Aleris, der blandet andet står for private plejehjem og hjemmehjælp, har solgt forretningsben for milliarder.

Medicinal-mand skal styre NKT Photonics' finanser

NCC varsler milliardtab

Grundfos' ejerfond mister formand og næstformand

Dronningen skrotter oliefyret

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

Junckers solgt til nye ejere

Endnu et opkøb: Velux fortsætter oprustning

Årets tredje opkøb er et danskejet selskab, der vender ’hjem’ til VKR-familien som led i ny satsning

Efter flere års kamp: Stor Gabriel-handel falder på plads

Nature Energy tæt på en investering på en kvart milliard

Udbudsmaterialet er sendt ud

Trægrossist leverer rekordresultat

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Netsupermarked: Selvkørende robotter er næste revolution

- Det vil betyde, at prisen for levering af varen vil falde og leveringshastigheden vil stige, siger Stefan Plenge fra Nemlig.

Ribe Jernindustri solgt

Prisen afgør, hvor grønne vi er

Alpi åbner i trekantområdet

Tidligere ejer vender tilbage til Combi-System

Odsherred Forsyning skal have ny direktør

DPA gør status på tysk salgssats

Flest robotter i det midtjyske

DTU-direktør efterlyser ruminvesteringer

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Industrien fortsætter optur på jobfronten

Østjyske tømrerfirmaer fusionerer

Bispebjerg ansætter ny projektchef

Carsoe solgt til kapitalfond

Medie: Facebook bag gigantisk datacenter ved Esbjerg

Efter konkurs: Visualiseringsfirma opkøber lokal konkurrent

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Innovationskonkurrence høster ansøgninger fra 45 lande

Fremtiden er elektrisk: Lancering af World Energy Outlook 2018

Logistikkompagniet vinder CSR People Prize for sit store sociale ansvar

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Årets ejerleder 2018 - Dansk Halbyggeri er nomineret

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

Temadag om droner og databehandling i forsyningsselskaber

NCC Danmark vinder CSR People Prize for sit sociale ansvar

Få styr på varmeregnskabet og på varmemålingen

Teleskopkran er digitaliseret

Temadag om droner og databehandling i forsyningsselskaber

Fra verdenskongres til innovationskonkurrence: FoodTech byder på masser af aktiviteter

Arbejdsmiljø, stress og produktivitet - bliv klogere i Horsens 8. nov.

Temadag om ecodesign

Messe for VVS og sanitet

Konference 1. nov.: Bliv klogere på arbejdsmiljø, trivsel og produktivitet

Arla Foods Ingrediens er med til at sætte fokus på genbrug af vand på international kongres

Temadag om droner og databehandling i forsyningsselskaber

Hent jeres CNC fræsede emner hos VPD bearbejdning

Solceller i glas - facader og glaspartier

Siemens inviterer dig til "Innovation Day - Industrial Security - Getting s...

Fire udbytterige medlemsdage hos Gs1 Denmark

Online markedsføring skaber synlighed om Sparringspartnerne

Den énøjede ser det som andre ikke ser

Temadag om energieffektivisering i industrien

Send til en kollega

0.225