23948sdkhjf

De vil udvikle glutenfri bagerprodukter i verdensklasse

Innovation: Nordic Gluten Free Bakery henter viden hos Teknologisk Institut

Det nyetablerede Nordic Gluten Free Bakery i Midtjylland satser benhårdt på at sætte sig på markedet for glutenfrie bageriprodukter. Derfor kombineres indehavernes mangeårige erfaring fra branchen nu med viden hos Teknologisk Institut. Målet er at udvikle glutenfrie produkter med smag og tekstur i verdensklasse, skriver Teknologisk Institut på sin hjemmeside.

En af indehaverne af Nordic Gluten Free Bakery, Laila Finding, har udviklet på produkterne siden bageriets etablering sidste år. Det har resulteret i et bredt sortiment af brød og kager samt en specialfolie, som gør produkterne særligt velegnede til bake-off. Produkterne er nu på vej ud i butikkerne.

- Vi startede Nordic Gluten Free Bakery, fordi vi mente, at dette måtte kunne gøres meget bedre. Ved at arbejde målrettet med opskriftsudviklingen og udnytte vores mange års erfaring fra bageribranchen er vi lykkedes med at lave produkter, som giver den samme oplevelse som glutenholdige produkter, siger Laila Finding til www.teknologisk.dk.

Læs også: Langenæs Bageriet bliver til Lagkagehuset

Men Nordic Gluten Free Bakery har ambitioner om mere end det: For at kunne blive ved med at udfordre kategorien skal der også bygges viden op om, hvorfor opskrifterne virker, som de gør. Virksomheden har derfor allieret sig med Center for Fødevareteknologi på Teknologisk Institut.

Tekstur, smag og holdbarhed

I samarbejdet med Teknologisk Institut skal der i forbindelse med udviklingen af et helt nyt koncept, som endnu ikke er lanceret på markedet, arbejdes systematisk med fødevareanalyser. Der måles på tekstur, holdbarhed og smagen via trænede dommerpaneler.

- Vi har masser af praktisk erfaring i virksomheden, men vi mangler viden om og adgang til udstyr inden for karakterisering af fødevarer og smagspaneler. Derfor har vi valgt at samarbejde med Teknologisk Institut, som har den viden og de fødevarelaboratorier, vi mangler for at kunne udvikle produkter med den allerbedste smag, tekstur og holdbarhed, siger Laila Finding.

Læs også: Danmark er stadig i innovationseliten

Hos Teknologisk Institut koordinerer faglig leder Eleonora Miquel Becker samarbejdet med Nordic Gluten Free Bakery. Hun har mange års erfaring hvad angår fødevarers holdbarhed, og projektet trækker også på kompetencer inden for fysiske fødevareanalyser og sensorik.

- Mange af vores kompetencer kommer i spil i samarbejdet med Nordic Gluten Free Bakery. Vi måler teksturen på de forskellige opskrifter via teksturprofilanalyser for at afgøre, hvilken der vil give den helt rette tekstur for forbrugerne. Desuden testes prøverne af vores professionelle smagsdommere for at sikre den gode smagsoplevelse gennem hele holdbarheden af produkterne, fortæller Eleonora Miquel Becker.

Godt for salget
Nordic Gluten Free Bakery er allerede nu i dialog med førende kæder om deres interesse for det helt nye koncept. Her forventer bageriet, at dokumentationen fra samarbejdet med Teknologisk Institut kan hjælpe på vej.

- Vi har en klar fornemmelse af, at det gør ekstra indtryk, når vi kan komme med teknisk dokumentation for, at produkterne kan det, vi siger. Vi har allerede set god respons fra markedet på vores eksisterende sortiment, og vi har store forventninger til modtagelsen af det helt nye koncept også, forklarer Laila Finding.

Produkterne fra bageriet i Klovborg skal ikke sælges direkte til kunderne, idet Nordic Gluten Free Bakery vil fungere som grossist og levere bagværk til danske og udenlandske butikker og restaurationer.


Hold dig opdateret med Leder IDAG

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Jyske sømandschips ligner et kæmpehit

Milliongæld: Designfirma begæret konkurs

Endnu en byggegigant nedskriver

Minus vendt til plus hos konkursramt møbelhus

1

Velux-sag: Trods kaos vil justitsminister ikke ændre på forholdene

Få tusind kroner fra gentagelse i Rødekro-firma

Nyhedsbrev

Pænt regnskab forude – fyrer direktøren

Fiskeselskaber slår sig sammen

Himmerlandskød regner med op imod 50 nye medarbejdere

Peter Brovil skal styre travl udviklingsafdeling

- Vi startede med et problem

Erhvervsstyrelsen er klar til at lukke 11.000 virksomheder

Fransk oliekæmpe lurer på danske el- og naturgaskunder

Danmark i top på robotrangliste

Møbelboss svarer igen på kritik

Branchedirektør tror på kombination af online og fysisk salg.

Fragtbossen leverer selv pakkerne

DHL-chefen sætter sig selv i kurerbilen for at lytte til medarbejdernes behov

Kuehne + Nagel vinder markedsandele

Succesen fortsætter for speditionskæmpen, der viser vækst på alle parametre

Praktikant vendte udviklingen hos møbelproducent

Tyggegummi-folk: Vi giver ikke op

Mini-tyggegummifabrik er stadig på vej trods tvangsopløsning

Efter rekordår: Direktør forventer tilbagegang

Konkursramt Esbjerg-firma på fode igen

Thorfisk udskyder flytning til næste år

Fiskefabrik politianmeldt for listeria-fup

Operation X: Virksomheden solgte laks med listeria-bakterier men forfalskede analyse

Konkursramt lysfirma fortsætter i fusionsselskab

Over halvdelen af arbejdspladserne er gået tabt. Ejeren vil ansætte igen

Se listen: Verdens mest konkurrencedygtige økonomier

Grønt lys til Gomspaces millionplaner

Siemens Gamesa rykker rundt i toppen

Inwido: - Vi er forberedt på en nedtur

Trods konkurs: Fortsat fremgang hos BV Trappen

Medicinal-mand skal styre NKT Photonics' finanser

Grundfos' ejerfond mister formand og næstformand

Prisen afgør, hvor grønne vi er

Tidligere ejer vender tilbage til Combi-System

Odsherred Forsyning skal have ny direktør

DPA gør status på tysk salgssats

Flest robotter i det midtjyske

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Hold buffeen varm med VPD's varmebriks i rustfrit stål

Udbud i forsyningssektoren for praktikere – lovlighed og godt købmandskab

Fremtiden er elektrisk: Lancering af World Energy Outlook 2018

Integrede solceller i tag, facade og glaspartier - på Building Green I Forum

Fra usund til sund arbejdspladskultur - Vær med i Vordingborg 5.12

Siemens hjælper med reducering af tidsforbruget med Virtuel Commissionering

Gratis inbound seminar: Sådan får du flere varme leads

Scan Office har stået for at opdatere indretningen af Hotel Christiansmindes

Bliv klogere på hygiejnisk design på FoodTech

Elhandlerens restanceprocedure i Engrosmodellen

Skal din næste bakke til dine fødevarer have et mindre klimaaftryk?

Innovationskonkurrence høster ansøgninger fra 45 lande

Fremtiden er elektrisk: Lancering af World Energy Outlook 2018

Logistikkompagniet vinder CSR People Prize for sit store sociale ansvar

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Årets ejerleder 2018 - Dansk Halbyggeri er nomineret

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

Temadag om droner og databehandling i forsyningsselskaber

NCC Danmark vinder CSR People Prize for sit sociale ansvar

Få styr på varmeregnskabet og på varmemålingen

Teleskopkran er digitaliseret

Temadag om droner og databehandling i forsyningsselskaber

Fra verdenskongres til innovationskonkurrence: FoodTech byder på masser af ...

Arbejdsmiljø, stress og produktivitet - bliv klogere i Horsens 8. nov.

Temadag om ecodesign

Send til en kollega

0.247