23948sdkhjf

De vil udvikle glutenfri bagerprodukter i verdensklasse

Innovation: Nordic Gluten Free Bakery henter viden hos Teknologisk Institut

Det nyetablerede Nordic Gluten Free Bakery i Midtjylland satser benhårdt på at sætte sig på markedet for glutenfrie bageriprodukter. Derfor kombineres indehavernes mangeårige erfaring fra branchen nu med viden hos Teknologisk Institut. Målet er at udvikle glutenfrie produkter med smag og tekstur i verdensklasse, skriver Teknologisk Institut på sin hjemmeside.

En af indehaverne af Nordic Gluten Free Bakery, Laila Finding, har udviklet på produkterne siden bageriets etablering sidste år. Det har resulteret i et bredt sortiment af brød og kager samt en specialfolie, som gør produkterne særligt velegnede til bake-off. Produkterne er nu på vej ud i butikkerne.

- Vi startede Nordic Gluten Free Bakery, fordi vi mente, at dette måtte kunne gøres meget bedre. Ved at arbejde målrettet med opskriftsudviklingen og udnytte vores mange års erfaring fra bageribranchen er vi lykkedes med at lave produkter, som giver den samme oplevelse som glutenholdige produkter, siger Laila Finding til www.teknologisk.dk.

Læs også: Fredagsbog: Lær af de bedste startups

Men Nordic Gluten Free Bakery har ambitioner om mere end det: For at kunne blive ved med at udfordre kategorien skal der også bygges viden op om, hvorfor opskrifterne virker, som de gør. Virksomheden har derfor allieret sig med Center for Fødevareteknologi på Teknologisk Institut.

Tekstur, smag og holdbarhed

I samarbejdet med Teknologisk Institut skal der i forbindelse med udviklingen af et helt nyt koncept, som endnu ikke er lanceret på markedet, arbejdes systematisk med fødevareanalyser. Der måles på tekstur, holdbarhed og smagen via trænede dommerpaneler.

- Vi har masser af praktisk erfaring i virksomheden, men vi mangler viden om og adgang til udstyr inden for karakterisering af fødevarer og smagspaneler. Derfor har vi valgt at samarbejde med Teknologisk Institut, som har den viden og de fødevarelaboratorier, vi mangler for at kunne udvikle produkter med den allerbedste smag, tekstur og holdbarhed, siger Laila Finding.

Læs også: Innovationsagenter foreslås nedlagt

Hos Teknologisk Institut koordinerer faglig leder Eleonora Miquel Becker samarbejdet med Nordic Gluten Free Bakery. Hun har mange års erfaring hvad angår fødevarers holdbarhed, og projektet trækker også på kompetencer inden for fysiske fødevareanalyser og sensorik.

- Mange af vores kompetencer kommer i spil i samarbejdet med Nordic Gluten Free Bakery. Vi måler teksturen på de forskellige opskrifter via teksturprofilanalyser for at afgøre, hvilken der vil give den helt rette tekstur for forbrugerne. Desuden testes prøverne af vores professionelle smagsdommere for at sikre den gode smagsoplevelse gennem hele holdbarheden af produkterne, fortæller Eleonora Miquel Becker.

Godt for salget
Nordic Gluten Free Bakery er allerede nu i dialog med førende kæder om deres interesse for det helt nye koncept. Her forventer bageriet, at dokumentationen fra samarbejdet med Teknologisk Institut kan hjælpe på vej.

- Vi har en klar fornemmelse af, at det gør ekstra indtryk, når vi kan komme med teknisk dokumentation for, at produkterne kan det, vi siger. Vi har allerede set god respons fra markedet på vores eksisterende sortiment, og vi har store forventninger til modtagelsen af det helt nye koncept også, forklarer Laila Finding.

Produkterne fra bageriet i Klovborg skal ikke sælges direkte til kunderne, idet Nordic Gluten Free Bakery vil fungere som grossist og levere bagværk til danske og udenlandske butikker og restaurationer.
Hold dig opdateret med Leder IDAG
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Specialøl-specialist med nyt overskud

Give Elementer køber nordjysk anlægsproducent

Fynbo Foods bruger 100 millioner kroner på nye linjer

Stor udvidelse af produktionen skal imødekomme stigende efterspørgsel

Dansk møbeldesign rammes af usikkerhed på det britiske marked

Hirtshals Yard solgt

Investeringsselskab overtager aktiemajoriteten

Salget af Magasin er lagt på hylden

Nyhedsbrev

Nyopstartet trælast lukker fem måneder før tid

Virksomheder er glade for jobcentre

Stark: Topchefens turnaround krævede nye ledere

Topchef vender hjem til Danmark efter 21 år: - Jeg skal lige genfinde den danske ironi

Peter Møller, Saint Gobain Distribution Danmarks nye adm. direktør, har et solidt leder-CV. Alligevel kræver dele af hans nye job lidt tilvænning

Ingeniørvirksomhed køber op - er tredoblet på fire år

Fødevarevirksomheder i Thy rotter sig sammen

Hvidtved Larsen får ny nordisk servicechef

Dansk-norsk samarbejde på havvind styrkes

Ecco: Bekæmpelse af kopivarer er mere presserende end nogensinde

Ørsted kaster sig ud i japansk havvind

Topresultater: Tre kvinder styrker Stark

Ny ledelse har skabt det bedste resultat i syv år i Danmark og udvidet med flere butikker

2018 var et bump på vejen hos Sjølund

Ejerne har dog fortsat fokus på den langsigtede vækst

Skidt nyt fra USA giver Pandora endnu en øv-dag

Salling vil opfinde BR på ny

Også i fremtiden skal legetøj kunne købes lokalt. Det forsikrer Salling Group, der har købt det konkursramte Top-Toys

BR-konkurs giver nye butikker i gågader og storcentre

Ejer efter lagerbrand: - 99 procent er totalskadet, men jeg tror ikke, mine sofaborde er futtet af

Fynsk automationsvirksomhed gruer for Brexit

Eks-direktør: - Jeg kan sagtens være min indsats bekendt

Ejerledelse til salg: En udfordring, der ikke kommer igen

Dyne-Larsen overvejer køb af lokale Silkeborg IF

Egetæpper afventer svar fra fondsbørsen

Nordfynsk møbelfirma åbner i Norge

Egetæpper ruller ud af fondsbørsen

Investorer sælger Ørsted-aktier efter stop af Radius-salg

MHI Vestas gearer op i USA

Vestas vil have Helle Thorning-Schmidt i bestyrelsen

Afgifterne på blød PVC er fjernet

Revisor såede tvivl om fremtiden længe før palle-konkurs

Direktør har forladt Løgismose Meyers

LJ Maskinteknik udvider ejerkredsen.

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kulturcenter Kildevæld forbinder kultur, natur og skole

Pressemeddelelse: AMCS overtager Recy Systems

Læs Dansk VVS, nr. 1 - 2019

Effektiv organisering af dit lager kan åbne for nye vækstmuligheder

PR giver uvurderlig omtale

UGENS lagermaskine fra KAPEMA

Få styr på stammesproget – til dig der er ny i energibranchen

600 mio. kr. skal give et teknologisk boost

Eksport til Tyskland - Den danske Fællesstand på Hannover messen 2019 01-05 April

Netværk skaber vækst

Introduktion til elmarkedet

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Forstå engrosmarkedet for el

Besøg den internationale underleverandørmesse Z-subcontracting fair

Få styr på stammesproget – til dig der er ny i energibranchen

Må du genbruge dine stregkoder?

UGENS lagermaskine fra KAPEMA

Ledelse af IT-sikkerhed i energisektoren

Torsdag den 31. januar: Kom til Festival for selvstændige helt gratis

Gerflor er officiel sponser for VM I HERREHÅNDBOLD 2019

Politisk tiltag skaber nye byggebehov hos erhvervsskolerne

Introduktion til elmarkedet

VPD bearbejdning tilbyder totalløsninger

Konference om brugeradfærd i intelligente bygninger og potentiale for energ...

Ny konference om brugeradfærd i intelligente bygninger og potentiale for en...

Send til en kollega

0.165