De vil udvikle glutenfri bagerprodukter i verdensklasse

Innovation: Nordic Gluten Free Bakery henter viden hos Teknologisk Institut

Det nyetablerede Nordic Gluten Free Bakery i Midtjylland satser benhårdt på at sætte sig på markedet for glutenfrie bageriprodukter. Derfor kombineres indehavernes mangeårige erfaring fra branchen nu med viden hos Teknologisk Institut. Målet er at udvikle glutenfrie produkter med smag og tekstur i verdensklasse, skriver Teknologisk Institut på sin hjemmeside.

En af indehaverne af Nordic Gluten Free Bakery, Laila Finding, har udviklet på produkterne siden bageriets etablering sidste år. Det har resulteret i et bredt sortiment af brød og kager samt en specialfolie, som gør produkterne særligt velegnede til bake-off. Produkterne er nu på vej ud i butikkerne.

- Vi startede Nordic Gluten Free Bakery, fordi vi mente, at dette måtte kunne gøres meget bedre. Ved at arbejde målrettet med opskriftsudviklingen og udnytte vores mange års erfaring fra bageribranchen er vi lykkedes med at lave produkter, som giver den samme oplevelse som glutenholdige produkter, siger Laila Finding til www.teknologisk.dk.

Læs også: Innovationsagenter foreslås nedlagt

Men Nordic Gluten Free Bakery har ambitioner om mere end det: For at kunne blive ved med at udfordre kategorien skal der også bygges viden op om, hvorfor opskrifterne virker, som de gør. Virksomheden har derfor allieret sig med Center for Fødevareteknologi på Teknologisk Institut.

Tekstur, smag og holdbarhed

I samarbejdet med Teknologisk Institut skal der i forbindelse med udviklingen af et helt nyt koncept, som endnu ikke er lanceret på markedet, arbejdes systematisk med fødevareanalyser. Der måles på tekstur, holdbarhed og smagen via trænede dommerpaneler.

- Vi har masser af praktisk erfaring i virksomheden, men vi mangler viden om og adgang til udstyr inden for karakterisering af fødevarer og smagspaneler. Derfor har vi valgt at samarbejde med Teknologisk Institut, som har den viden og de fødevarelaboratorier, vi mangler for at kunne udvikle produkter med den allerbedste smag, tekstur og holdbarhed, siger Laila Finding.

Læs også: Langenæs Bageriet bliver til Lagkagehuset

Hos Teknologisk Institut koordinerer faglig leder Eleonora Miquel Becker samarbejdet med Nordic Gluten Free Bakery. Hun har mange års erfaring hvad angår fødevarers holdbarhed, og projektet trækker også på kompetencer inden for fysiske fødevareanalyser og sensorik.

- Mange af vores kompetencer kommer i spil i samarbejdet med Nordic Gluten Free Bakery. Vi måler teksturen på de forskellige opskrifter via teksturprofilanalyser for at afgøre, hvilken der vil give den helt rette tekstur for forbrugerne. Desuden testes prøverne af vores professionelle smagsdommere for at sikre den gode smagsoplevelse gennem hele holdbarheden af produkterne, fortæller Eleonora Miquel Becker.

Godt for salget
Nordic Gluten Free Bakery er allerede nu i dialog med førende kæder om deres interesse for det helt nye koncept. Her forventer bageriet, at dokumentationen fra samarbejdet med Teknologisk Institut kan hjælpe på vej.

- Vi har en klar fornemmelse af, at det gør ekstra indtryk, når vi kan komme med teknisk dokumentation for, at produkterne kan det, vi siger. Vi har allerede set god respons fra markedet på vores eksisterende sortiment, og vi har store forventninger til modtagelsen af det helt nye koncept også, forklarer Laila Finding.

Produkterne fra bageriet i Klovborg skal ikke sælges direkte til kunderne, idet Nordic Gluten Free Bakery vil fungere som grossist og levere bagværk til danske og udenlandske butikker og restaurationer.


Hold dig opdateret med Leder IDAG

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ny lederuddannelse ruster detailbranchens chefer til skærpet konkurrence

Uddannelsen i Aarhus er den første, der målrettet går efter at styrke kommercielle chefer.

Sushi-fisk fra Thy i stor skala

Opdræt: Sashimi Royal, der opdrætter Yellowtail Kingfish i et saltvandsbrug i Hanstholm, er i omdrejninger

Ingeniørfirmaet ÅF åbner nyt kontor

Nyt netværk skal bane vej for Virtual Reality i sundhedssektoren

Hammel Neurocenter, Region Midtjylland og VihTek vil samle aktører, der arbejder med Virtual Reality inden for rehabilitering og pleje, i et fælles netværk.

Eksploderende marked giver stor fremgang

1

Ny Them-direktør vil kigge på eksporten

Økologi skal åbne marked for mere dansk ost til de asiatiske lande.

Nyhedsbrev

Mange butikker giver forkerte oplysninger på gavekort

Tresu sender finansdirektør på porten

Kraftværksspecialist mister sin topchef

Konkurrence: 20 iværksættere bliver til fem

Ledelse: Fem års arbejde med Lean betaler sig

Riwal har brugt lean-principperne og forandringerne gavner både kunder, medarbejdere og bundlinjen.

Års samarbejde fører til fusion i Odenses robotklynge

ISS ruller roligt frem

Det enorme serviceselskab ISS har haft et stabilt første halvår. Det viser regnskabet.

6 af 10 virksomheder kæmper med at skaffe ansatte

Dansk designkæde ændrer produkt- og forretningsudvikling

Satser stort på bæredygtighed

Nordisk Tang henter et "større millionbeløb"

Nu skal der sættes fart på at udnytte kæmpestort potentiale

God start for DLHs nye begyndelse

8.854 nye medarbejdere på fem år

Regnskabschok for milliarder: Nye regler får virksomhedernes gæld til at eksplodere

Alene C25 selskabers gæld vil stige med 125 milliarder, når nye regler ændrer på den måde, virksomhedernes leasing vurderes. Det kan påvirke deres overholdelse af lånebetingelser.

Tommy Ahlers vil klæde uddannelser teknologisk på

Videregående uddannelser bør være et billede på den teknologiske udvikling i samfundet, siger minister.

Tyrkiets kvaler giver uro hos DFDS

Dansk medicofirma reddet af russer

Køkkenproducent har tryk på salget

TCM, der står for Svane Køkkener og Tvis Køkkener, opjusterer sine forventninger efter stærkt kvartal.

MT Højgaard fyrer koncerndirektør

Torben Biilmann fratræder sin stilling som øverste chef for MTH-koncernen, der endnu en gang sænker forventningerne til 2018-regnskabet.

Medarbejderrekord hos Gibotech

Flot vækst hos Brd. Klee

Københavns Madhus får ny direktør

Selvtillid hos Nilfisk trods efterslæb i første halvår

Minister bevæger sig i udbudssag

Underleverandører skal sikre Siemens Gamesa vækst i Taiwan

Salg og overskud vokser i Lundbeck

Opkøb koster bundlinje for midtjysk køleskabsproducent

Sværere at lokke polakker til Danmark

Problemer med vaskemidler trækker ned hos Novozymes

To familieejede virksomheder smelter sammen

Haldor Topsøe skal fyre 200 ansatte

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dansk Halbyggeri smider trumfkortet

Tilmeld dig E-18

Digital ledelse i fokus på Automatik

Spændende talere på BIM Forum 2018 d. 20/9 i København

V2C prækvalificeret til rammeaftale for Rudersdal Kommune

Webinar: Bliv skarp på Canalis strømskinner på bare 30 minutter!

Intern overvågning

Nogle gange er det helt i orden at springe over, hvor gærdet er lavest.

Sygefravær handler også om kulturen i din virksomhed

ODIN Engineering udvider maskinparken med kraftig tysker

Bliv din virksomheds produktivitetsagent

Nye tagboliger er med til at løse boligudfordringer

Produktiviteten taber pusten, når omsætningen stiger

Integration mellem konstruktions- og beregningssoftware optimerer udviklingsprocessen

Ny Nooteboom MCO 64-03(V)V, til Svenstrup Vognmandsforreting

Indeklimaets Temadag 2018

Dansk Halbyggeri på bølgelængde med håndværkerne i Gram

Mangler du byggepladsskilte?

Salg og udlejning går hånd i hånd

Reception: Underdirektør hos TEKNIQ fylder rundt

Download eller rekvirer tips til ansættelse af nydanskere

Konferencetema onsdag den 12. september på Automatik:

Sikkerhedsplatformen WinGuard viste sit værd under brand på Hospital

Invitation til reception 17. august

Ny cost planner til V2C

Send til en kollega

0.203