Engelske erfaringer bliver inspirationskilde for dansk disruptionplan

Disruptionrådet stiller i dag skarp på flexicurity og udenlandsk arbejdskraft med engelske topforskere og minister som oplægsholdere.

I dag og i morgen mødes disruptionrådet til deres femte møde, hvor temaet er de danske arbejdskrafts reserver og mulighederne for udenlandske arbejdstagere på det danske arbejdsmarked.

Der er to overskrifter for mødet, nemlig Flexicurity, som det ene mens Frihandel og udenlandsk arbejdskraft er det andet. Og det er i høj grad engelske forskere, der skal inspirere de danske disruption-eksperter indenfor begge områder.

For efter at Michael Svarer, formand for de Økonomiske Råds formandskab - overvismand - og professor ved Aarhus Universitet, har indledt med en status på den danske flexicurity-model, vender deltagerne blikket mod resultaterne af engelsk forskning i forhold til behov for arbejdskraft, åbning for brug af udenlandsk arbejdskraft og arbejdsmarkedsmodeller.

Ny britisk minister
Først med oplæg om en alternativ model, som Guy Standing, der er professor ved University of London, fremlægger.

Han følges af Alok Sharma, som den engelske premierminister netop har udnævnt til Minister of State for Employment. Han fortæller om Storbritanniens syn på fremtidens arbejdsmarked og beskæftigelsesformer. Før sin politiske karriere har han tidligere arbejdet ved blandt andre Deloitte og Skandinaviska Enskilda Banken og været formand for en britisk, økonomisk tænketank.

Hans indlæg følges op af Jeremias Prassl, associeret Professor i jura ved Magdalen College i Oxford, der ser på udfordringerne ved at regulere et fragmenterende arbejdsmarked.

Solid basis for erfaring
Og der kan være god grund til at kaste et ekstra blik på netop de britiske erfaringer. Ikke alene på grund af den høje standard af vores nabolands forskning, men også fordi netop udfordringerne med den voldsomme indvandring af udenlandsk arbejdskraft har været en af drivkræfterne til Storbritanniens stadigt stigende modvilje mod EU - med Brexit som konsekvens.

Læs også: Fona-ejer trak ulovligt penge ud af virksomheden inden konkurs

Samtidigt har Storbritannien gennem de seneste mange årtier oplevet hvad disruption betyder for produktion og økonomi. En lang række britiske selskaber har på grund af pludselige markedsændringer måtte lægge drastisk om, er blevet overtaget af udenlandske - først og fremmest kinesiske og indiske koncerner - eller har drejet nøglen, fordi de ikke opdagede markedsforandringer i tide.

Danske erfaringer
Rådet får efterfølgende også inspiration fra oplæg af Torben Tranæs, forskningsdirektør i VIVE, Mette Foged, adjunkt i international migration og arbejdsmarked ved Københavns Universitet, Lars Green, Executive vice president i Novo Nordisk, Carl Erik Kristensen, direktør i Hvide Sande Shipyard og Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.

Disruptionrådet har delt sine drøftelser ind i fem hovedområder, som drøftes på en række temamøder, hvorefter der konkluderes på den fremtidig dansk strategi i et afsluttende møde til september.


Hovedpunkterne for de to temaer rådet diskuterer i dag og i morgen kan sees nedenfor.

Frihandel og udenlandsk arbejdskraft

▪ International arbejdskraft under ordnede forhold
Globaliseringen betyder sammen med nye teknologier, at arbejdsmarkedet forandrer sig. Der er i dag tale om et internationaliseret arbejdsmarked, hvor et stigende antal vandrende arbejdstagere fra de andre EU/EØS lande påvirker det danske arbejdsmarked. Internettet udgør en digital infrastruktur, som kan skabe et internationalt, digitalt arbejdsmarked, som på visse områder giver virksomhederne adgang til udbud af arbejdskraft placeret udenfor Danmark. Rekruttering af international arbejdskraft og talent skal ske på en level playing field, så konkurrencen er fair.

▪ International kvalificeret arbejdskraft og adgang til internationalt talent
Udviklingen indebærer også, at danske virksomheder i stigende grad har behov for at rekruttere talent på et internationalt arbejdsmarked, også fra lande udenfor EU/EØS. Derfor skal Danmark kunne tiltrække og fastholde talenter fra udlandet, fx internationale forskningstalenter, der bidrager med arbejde på ordnede vilkår – unge skal se Danmark som et attraktivt land at tage til for at arbejde.

▪ Frihandel og reshoring i lyset af automatiseringens muligheder
International frihandel berører også det danske arbejdsmarked – fx kan import give adgang til varer, som kan produceres bedre og billigere i udlandet. Eksport kan give mulighed for, at virksomhederne kan producere det, de har styrkeposition i og derved øge produktionen. Øget automatisering kan vende tendensen med, at virksomheder outsourcer dele af deres produktion. Det giver Danmark muligheder for at hjemtage og fastholde arbejdspladser (reshoring). Det er vigtigt, at man afdækker, hvad årsagerne hertil er, så vi kan udnytte automatiseringens muligheder mest muligt.

Læs også: Skat er blevet hurtigere med bødeblokken

Rådet skal drøfte rekruttering af internationalt talent og arbejdskraft, herunder vandrende arbejdstagere, for at undgå, at mangel på arbejdskraft bliver en barriere for virksomhedernes vækst. Det skal også drøftes, hvordan det kan ske under ordnede forhold, så der er tale om fair konkurrence mellem dansk og udenlandsk arbejdskraft. Partnerskabet skal endelig drøfte, hvordan Danmark kan udnytte de muligheder, øget automatisering giver for hjemtagning af danske produktionsarbejdspladser samt de muligheder og udfordringer, der kan være ved et digitalt, globalt arbejdsmarked.

Flexicurity 4.0

▪ Flexicurity som konkurrencefordel og en god omstilling for alle grupper
Det fleksible danske arbejdsmarked gør Danmark meget omstillingsparat og kan give Danmark en konkurrencefordel i en verden, som forandrer sig hurtigt. Omsætningen på arbejdsmarkedet er høj, og den teknologiske udvikling kan betyde, at jobskifte bliver endnu hyppigere i fremtiden. Det er også vigtigt, at dem på kanten af arbejdsmarkedet kommer med.

Der vil komme nye og flere job i både gamle og nye brancher. Og mange vil få noget mere spændende at lave, når robotter overtager de ensformige og nedslidende funktioner. Forandringerne vil berøre flere typer af job – fra ufaglærte til akademikere.

▪ Fastholde den danske samfundsmodel og det høje danske tillidsniveau
Modellen er grundlæggende en fordel for Danmark og danske lønmodtagere, men nogle kan opleve, at det er svært at følge med, når den teknologiske udvikling stryger afsted, og globaliseringen åbner verden. Derfor skal vi være opmærksomme på, at vi ikke bliverdelt i dem, der vinder på udviklingen, og dem, der taber. Danskernes generelle høje tillidsniveau og positive syn på fx ny teknologi og globalisering udgør også en konkurrencefordel, som vi skal drage fordel af – det gør os bedre i stand til at omstille os. Det er derfor vigtigt, at tillidsniveauet også i fremtiden forbliver højt.

▪ Nye beskæftigelsesformers betydning for arbejdsmarkedet
De nye platforme medfører nye former for fleksibel beskæftigelse ved at formidle en kontakt mellem mennesker, som udbyder og efterspørger bestemte opgaver, fx serviceydelser - uden en traditionel arbejdsgiver. Det kan ses som en del af en udvikling, hvor flere arbejder som freelancere og dermed kan have flere arbejdsgivere og fremkomsten af platforms- og deleøkonomien. Nye måder at være ansat på kan give flere muligheder i arbejdslivet, men der rejser sig samtidig det spørgsmål, om der er brug for tilpasninger på det danske arbejdsmarked, herunder at det sikres, at der er et passende beskyttelsesniveau i forhold til fx arbejdsskade, pensionsindbetaling og feriepenge for den enkelte, der arbejder via en platform.

Rådet skal drøfte, hvordan den danske flexicurity-model og et højt tillidsniveau fortsat kan give Danmark en konkurrencefordel i en verden under hastig forandring – samtidigt med, at man understøtter en god omstilling for alle på arbejdsmarkedet. Der skal ske et servicetjek af den danske flexicurity-model. Partnerskabet skal også drøfte nye beskæftigelsesformers betydning for arbejdsmarkedet, fx som følge af nye platforme, og hvad de ansvarlige aktører kan gøre for at sikre et passende beskyttelsesniveau for denne gruppe.


Hold dig opdateret med Leder IDAG

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Nedskrivning på ejendom trækker Lauritz-regnskab i minus

Faldende omsætning og en erhvervsejendom på Østerbro præger Lauritz' årsregnskab.

Antallet af praktikpladser er rekordhøjt

Hvem skal strejke, hvis forhandlingerne går i hårdknude

Fagforeninger udpeger i dag dem der skal strejke under mulig konflikt

Danskere er bedst til betalingsløsninger

Dansk fintech-gazelle bedre end Europas førende udbydere

Gigant projekter hjælper danske rådgivere til nye eksportmuligheder

Danske ingeniørvirksomheder eksporterer rådgivning som aldrig før. Og de er godt hjulpet af hjemmemarkedet.

HR: De vil krydre fokosten med ny viden

Nyhedsbrev

Direktøren fik transport ind med modermælken

Brian Stage voksede op i farens autoværksted og farfarens vognmandsforretning.

Nyt netværk skal bekæmpe fødevaresvindel

- Ærlige fødevarefolk halter nok altid et halvt minut efter svindlerne.

NCC køber midtjysk entreprenørfirma

Koncernen får et stærkere fodfæste først og fremmest i Jylland.

Konkurs: Bankens ledelse måtte kaste håndklædet i ringen torsdag

Østjydsk Bank måtte torsdag indgive konkursbegæring. Men en hurtig redning sikrer at Sparekassen Vendsyssel overtager de 14.000 kunder og alle medarbejdere.

Jysk trælastgrossist buldrer frem med omsætningen

- Bare det at skaffe træet i disse tider. Det er selve kunsten

Storaktionær giver bud Glunz & Jensen

Rekordår for William Demant på alle fronter

Høreapparater, høreimplantater og diagnostiske instrumenter sikrer rekordomsætning for William Demant.

MT Højgaard mister indtjening

Entreprenørkoncernen øgede omsætningen med 13 procent i 2017, men bundlinjen kunne langt fra følge med

Brexit presser danske og engelske SMV’er

Både danske og britiske SMV’er forventer dalende samhandel på grund af briternes udtræden af EU.

Danfoss leverer stærkt 2017

Højeste vækst i seks år, stærk indtjening og massive investeringer i fremtiden.

Tæt på rekord:

Antallet af lønmodtagere tæt på den højeste beskæftigelse nogen sinde

Udbyttesagen: Tjenstlige samtaler i Skat afsluttet

Håbet der brast: 80 års jagt på det sorte guld er definitivt slut

Drømmen om et dansk erhvervseventyr og en milliardforretning lukker og slukker endeligt i dag.

Foodexpo med ekstra fokus på opfindsomme producenter

Moe køber østjysk rådgiver

Hver fjerde restaurant opgiver af få ny kok i køkkenet

Mexico bejler til den danske industrisektor

Vestager uddeler milliardbøder for karteller

Her har Tvilums konkurs kostet kunder

Ørsted bekræfter salgstanker

Her bygger de bro til industrien

PAM A/S udvider ejerkredsen

Nordmændene er vilde med danske værfter

Grundfos får ny topchef i Kina

Medstifter af Lagkagehuset opgiver tøjforretning

Ledelse: Tilfredse medarbejdere holder gejsten oppe

Indtjeningen runder 100 mio. kroner hos østjysk entreprenør

TDC dropper køb af MTG Nordic

Caverion Danmark ansætter ny projektdirektør

Færre breve giver trecifret millionunderskud i PostNord

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Vehco ECO-drive konkurrence reducerer CO2 udledning med 1850 tons

Kreditpolitikkens 10 hovedpunkter

Lær de grundlæggende funktioner i Nastran In-CAD på kursus d. 13/3

Danish Crown Pork får snart det grønne bælte i Six Sigma!

Mødekultur: Der er svimlende beløb i spil!

Opgradering til industrikøkkenvaske

Lær hvordan du arbejder smartere med BIM - deltag i gratis webinar d. 2/3 kl. 10

Ajcon bygger nyt frostlager i Esbjerg

VR for healthcare, Smart City og industri

4 ting du skal overveje, når du vælger nyt målesystem

ISO-certificeringer for kvalitet og miljø udløber snart

Vanskeligheder i den tyske fødevarebranche

Oplev Danmarks Største Mobil Køkken

Til ledere og HR: Bliv faglig opdateret i 2018

Lær Revit Architecture trin for trin - deltag på 4-dages grundkursus fra d. 12/3 på engelsk

PR som effektiv markedsføring

Vind kampen om de gode medarbejdere

CASE: Energirapporter som investeringsværktøj!

Giv datakraft til dine medarbejdere - Power BI og Business Intelligence

CNC spåntagende bearbejdning

Kom og besøg INTERNORGA 2018 i Hamborg!

Projekteringsledelse på agendaen

Ajos’ medarbejdere blev undersøgt for tilfredshed

Stigende råvarepriser presser de franske fødevareproducenter

Bliv bedre til bæredygtige fastholdelsesforløb

Send til en kollega

0.31