Engelske erfaringer bliver inspirationskilde for dansk disruptionplan

Disruptionrådet stiller i dag skarp på flexicurity og udenlandsk arbejdskraft med engelske topforskere og minister som oplægsholdere.

I dag og i morgen mødes disruptionrådet til deres femte møde, hvor temaet er de danske arbejdskrafts reserver og mulighederne for udenlandske arbejdstagere på det danske arbejdsmarked.

Der er to overskrifter for mødet, nemlig Flexicurity, som det ene mens Frihandel og udenlandsk arbejdskraft er det andet. Og det er i høj grad engelske forskere, der skal inspirere de danske disruption-eksperter indenfor begge områder.

For efter at Michael Svarer, formand for de Økonomiske Råds formandskab - overvismand - og professor ved Aarhus Universitet, har indledt med en status på den danske flexicurity-model, vender deltagerne blikket mod resultaterne af engelsk forskning i forhold til behov for arbejdskraft, åbning for brug af udenlandsk arbejdskraft og arbejdsmarkedsmodeller.

Ny britisk minister
Først med oplæg om en alternativ model, som Guy Standing, der er professor ved University of London, fremlægger.

Han følges af Alok Sharma, som den engelske premierminister netop har udnævnt til Minister of State for Employment. Han fortæller om Storbritanniens syn på fremtidens arbejdsmarked og beskæftigelsesformer. Før sin politiske karriere har han tidligere arbejdet ved blandt andre Deloitte og Skandinaviska Enskilda Banken og været formand for en britisk, økonomisk tænketank.

Hans indlæg følges op af Jeremias Prassl, associeret Professor i jura ved Magdalen College i Oxford, der ser på udfordringerne ved at regulere et fragmenterende arbejdsmarked.

Solid basis for erfaring
Og der kan være god grund til at kaste et ekstra blik på netop de britiske erfaringer. Ikke alene på grund af den høje standard af vores nabolands forskning, men også fordi netop udfordringerne med den voldsomme indvandring af udenlandsk arbejdskraft har været en af drivkræfterne til Storbritanniens stadigt stigende modvilje mod EU - med Brexit som konsekvens.

Læs også: Efter ejerskifte og turn-around: Droppede klassisk ledelse og satte fokus på innovation

Samtidigt har Storbritannien gennem de seneste mange årtier oplevet hvad disruption betyder for produktion og økonomi. En lang række britiske selskaber har på grund af pludselige markedsændringer måtte lægge drastisk om, er blevet overtaget af udenlandske - først og fremmest kinesiske og indiske koncerner - eller har drejet nøglen, fordi de ikke opdagede markedsforandringer i tide.

Danske erfaringer
Rådet får efterfølgende også inspiration fra oplæg af Torben Tranæs, forskningsdirektør i VIVE, Mette Foged, adjunkt i international migration og arbejdsmarked ved Københavns Universitet, Lars Green, Executive vice president i Novo Nordisk, Carl Erik Kristensen, direktør i Hvide Sande Shipyard og Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.

Disruptionrådet har delt sine drøftelser ind i fem hovedområder, som drøftes på en række temamøder, hvorefter der konkluderes på den fremtidig dansk strategi i et afsluttende møde til september.


Hovedpunkterne for de to temaer rådet diskuterer i dag og i morgen kan sees nedenfor.

Frihandel og udenlandsk arbejdskraft

▪ International arbejdskraft under ordnede forhold
Globaliseringen betyder sammen med nye teknologier, at arbejdsmarkedet forandrer sig. Der er i dag tale om et internationaliseret arbejdsmarked, hvor et stigende antal vandrende arbejdstagere fra de andre EU/EØS lande påvirker det danske arbejdsmarked. Internettet udgør en digital infrastruktur, som kan skabe et internationalt, digitalt arbejdsmarked, som på visse områder giver virksomhederne adgang til udbud af arbejdskraft placeret udenfor Danmark. Rekruttering af international arbejdskraft og talent skal ske på en level playing field, så konkurrencen er fair.

▪ International kvalificeret arbejdskraft og adgang til internationalt talent
Udviklingen indebærer også, at danske virksomheder i stigende grad har behov for at rekruttere talent på et internationalt arbejdsmarked, også fra lande udenfor EU/EØS. Derfor skal Danmark kunne tiltrække og fastholde talenter fra udlandet, fx internationale forskningstalenter, der bidrager med arbejde på ordnede vilkår – unge skal se Danmark som et attraktivt land at tage til for at arbejde.

▪ Frihandel og reshoring i lyset af automatiseringens muligheder
International frihandel berører også det danske arbejdsmarked – fx kan import give adgang til varer, som kan produceres bedre og billigere i udlandet. Eksport kan give mulighed for, at virksomhederne kan producere det, de har styrkeposition i og derved øge produktionen. Øget automatisering kan vende tendensen med, at virksomheder outsourcer dele af deres produktion. Det giver Danmark muligheder for at hjemtage og fastholde arbejdspladser (reshoring). Det er vigtigt, at man afdækker, hvad årsagerne hertil er, så vi kan udnytte automatiseringens muligheder mest muligt.

Læs også: De unge har mistet tilliden til virksomhederne

Rådet skal drøfte rekruttering af internationalt talent og arbejdskraft, herunder vandrende arbejdstagere, for at undgå, at mangel på arbejdskraft bliver en barriere for virksomhedernes vækst. Det skal også drøftes, hvordan det kan ske under ordnede forhold, så der er tale om fair konkurrence mellem dansk og udenlandsk arbejdskraft. Partnerskabet skal endelig drøfte, hvordan Danmark kan udnytte de muligheder, øget automatisering giver for hjemtagning af danske produktionsarbejdspladser samt de muligheder og udfordringer, der kan være ved et digitalt, globalt arbejdsmarked.

Flexicurity 4.0

▪ Flexicurity som konkurrencefordel og en god omstilling for alle grupper
Det fleksible danske arbejdsmarked gør Danmark meget omstillingsparat og kan give Danmark en konkurrencefordel i en verden, som forandrer sig hurtigt. Omsætningen på arbejdsmarkedet er høj, og den teknologiske udvikling kan betyde, at jobskifte bliver endnu hyppigere i fremtiden. Det er også vigtigt, at dem på kanten af arbejdsmarkedet kommer med.

Der vil komme nye og flere job i både gamle og nye brancher. Og mange vil få noget mere spændende at lave, når robotter overtager de ensformige og nedslidende funktioner. Forandringerne vil berøre flere typer af job – fra ufaglærte til akademikere.

▪ Fastholde den danske samfundsmodel og det høje danske tillidsniveau
Modellen er grundlæggende en fordel for Danmark og danske lønmodtagere, men nogle kan opleve, at det er svært at følge med, når den teknologiske udvikling stryger afsted, og globaliseringen åbner verden. Derfor skal vi være opmærksomme på, at vi ikke bliverdelt i dem, der vinder på udviklingen, og dem, der taber. Danskernes generelle høje tillidsniveau og positive syn på fx ny teknologi og globalisering udgør også en konkurrencefordel, som vi skal drage fordel af – det gør os bedre i stand til at omstille os. Det er derfor vigtigt, at tillidsniveauet også i fremtiden forbliver højt.

▪ Nye beskæftigelsesformers betydning for arbejdsmarkedet
De nye platforme medfører nye former for fleksibel beskæftigelse ved at formidle en kontakt mellem mennesker, som udbyder og efterspørger bestemte opgaver, fx serviceydelser - uden en traditionel arbejdsgiver. Det kan ses som en del af en udvikling, hvor flere arbejder som freelancere og dermed kan have flere arbejdsgivere og fremkomsten af platforms- og deleøkonomien. Nye måder at være ansat på kan give flere muligheder i arbejdslivet, men der rejser sig samtidig det spørgsmål, om der er brug for tilpasninger på det danske arbejdsmarked, herunder at det sikres, at der er et passende beskyttelsesniveau i forhold til fx arbejdsskade, pensionsindbetaling og feriepenge for den enkelte, der arbejder via en platform.

Rådet skal drøfte, hvordan den danske flexicurity-model og et højt tillidsniveau fortsat kan give Danmark en konkurrencefordel i en verden under hastig forandring – samtidigt med, at man understøtter en god omstilling for alle på arbejdsmarkedet. Der skal ske et servicetjek af den danske flexicurity-model. Partnerskabet skal også drøfte nye beskæftigelsesformers betydning for arbejdsmarkedet, fx som følge af nye platforme, og hvad de ansvarlige aktører kan gøre for at sikre et passende beskyttelsesniveau for denne gruppe.


Hold dig opdateret med Leder IDAG

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Københavns affaldsselskab har omgået udbud i millionkontrakter

Generationsskifte i Mark & Wedell

Niels Smedegaard ny formand for Danske Rederi

Interesseforeningen får ny formand i rederiboss

Bundlinjen bløder stadig hos Georg Jensen

Ny avisdirektør med britisk leder-uddannelse i ryggen

NORDJYSKE Medier får ny direktør med fokus på digitalisering og solid kommerciel forståelse.

Tidligere Silvan-boss klar til nye udfordringer: Bliver direktør i HTH

Skal stå i spidsen for en optimering af den digitale forretning.

Nyhedsbrev

Datasikkerhed: Det ikke kræver de store evner at ’hacke’ en affaldscontainer

I morgen træder de nye persondataregler i kraft. Men mange virksomheder overser den mest udbredte risiko i deres GDPR-forberedelser, viser britisk undersøgelse.

Mød opfinderen fra Ringsted

Per Lavmand er klar med nye projekter indenfor transport-området. Men det kniber med at finde medarbejdere i Danmark.

Plastvirksomhed hælder millioner i fleksibilitet

MV Plast investerer bevidst i dyrere produktionsrobotter for at sikre sig, at den fremtidige produktion kan følge med.

Sydjylland har laveste antal tomme butikker i seks år

Særligt cafeer og spisesteder vinder frem, mens det kan blive svært at få liv i lukkede lavprisbutikker.

Rekord: Petersen Tegl tjener 41 millioner

Eksport: Dansk konkurrenceevne er i superligaen

Rykker op på en sjettepladsen over verdens mest konkurrencedygtige nationer.

Her er Danmarks 100 bedste klimaløsninger

Overskud halveret hos maskinproducent

Hun skal være direktør for Danske Vandværker

Detailsalg: Forbrugerne er ved at vågne op

Nu skal Industriens Pension være innovativ

Ansætter innovationschef i nyoprettet stilling

DTU får millioner til biomedicinsk projekt

Netcompanys ejere sender det på børsen til juni

Virksomheden, der laver it-løsninger, vil på børsen til juni. Selskabet mener, at det er milliarder værd.

100 danske opfindelser til møde med erhvervslivet

100 nye opfindelser præsenteres for 500 forskere og en lang række virksomheder og investorer fra ind- og udland.

Derfor går små virksomheder glip af pensionsmilliarder

Lønninger og skatter er for høje, og vi mangler kvalificeret arbejdskraft. Det rammer især de små virksomheder, der tjener for lidt. Derfor vil pensionskasserne hellere bruge deres 4000 mia. kr. i udlandet, siger forsikringsselskaberne og pensionskasserne i ny omfattende rapport.

Image: Her er de virksomheder, der har lettest ved at finde nye medarbejdere

Virksomhedens image er altafgørende for, hvor mange jobansøgninger, der lander i mailboksen. Her kan du se, hvem dine ansatte helst vil arbejde for.

Analyse: Kun hver anden virksomhed bliver klar til GDPR

Logistik løfter produktionen hos Louis Poulsen

LE34 udvider partnerkredsen

Dinex runder en milliard kroner

PN Beslag tvunget til fyringer

Danmark er Europamester i digitalisering

300 millioner til langtidsledige, der er kommet i job

Midtjyske tømrerfirmaer fusionerer

H+H jubler over usædvanligt gode markedsforhold

Nilfisk vil forenkle forretningen

PKA og Vestas investerer milliarder i svensk møllepark

Innovation Lab giver B&O nyt bånd til Struer

Rådgiver købt op - bliver del af energikoncern

Altanfirma på jagt efter små entreprenører

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Er du HR partner? Tjek dette kursus om bæredygtig fastholdelse

Effektiv byggelogistik i praksis med tværfaglig og digital kommunikation

Hjemmesider øger salget med klima-ikon!

Byggepladsplaner der giver overblik

Temadag om datacentre og energi

Quickguide: Ved du hvilken slags stregkode, du skal bruge til hvad?

Grib muligheden på Folkemødet 2018

Arbejder du med bæredygtigt byggeri til daglig, er denne workshop noget for dig

Vehco sætter fart på væksten gennem ny strategisk ejer AddSecure

Rent drikkevand til alle

- Branchen har behov for en messe og event, hvor der i alle aspekter er styr på detaljerne

Asset Management for elforsyningsnettet

Digitalisering giver brugervenlig brandsikring

Additive Manufacturing og Non-Contact måling på Metrologidagen 2018

Hvordan kan vi blive bedre til at måle produktivitet i byggeriet?

Carina Schmidt fra Hydro er kommende Six Sigma Black Belt!

Oprydningssalg hos Kapema

Styr din entreprise!

Bliv klogere på den bæredygtige emballageomstilling

Få hjælp til fastholdelse og rekruttering fra Cabi

Temadag om kølemidler

Præmiering af de tre bedste svendeprøver for maskinsnedkerlærlinge

Skal du med til Metrologidagen 2018?

Endnu et plejehjem

Mangler du bannere til byggepladsen?

Send til en kollega

0.26