23948sdkhjf

Engelske erfaringer bliver inspirationskilde for dansk disruptionplan

Disruptionrådet stiller i dag skarp på flexicurity og udenlandsk arbejdskraft med engelske topforskere og minister som oplægsholdere.

I dag og i morgen mødes disruptionrådet til deres femte møde, hvor temaet er de danske arbejdskrafts reserver og mulighederne for udenlandske arbejdstagere på det danske arbejdsmarked.

Der er to overskrifter for mødet, nemlig Flexicurity, som det ene mens Frihandel og udenlandsk arbejdskraft er det andet. Og det er i høj grad engelske forskere, der skal inspirere de danske disruption-eksperter indenfor begge områder.

For efter at Michael Svarer, formand for de Økonomiske Råds formandskab - overvismand - og professor ved Aarhus Universitet, har indledt med en status på den danske flexicurity-model, vender deltagerne blikket mod resultaterne af engelsk forskning i forhold til behov for arbejdskraft, åbning for brug af udenlandsk arbejdskraft og arbejdsmarkedsmodeller.

Ny britisk minister
Først med oplæg om en alternativ model, som Guy Standing, der er professor ved University of London, fremlægger.

Han følges af Alok Sharma, som den engelske premierminister netop har udnævnt til Minister of State for Employment. Han fortæller om Storbritanniens syn på fremtidens arbejdsmarked og beskæftigelsesformer. Før sin politiske karriere har han tidligere arbejdet ved blandt andre Deloitte og Skandinaviska Enskilda Banken og været formand for en britisk, økonomisk tænketank.

Hans indlæg følges op af Jeremias Prassl, associeret Professor i jura ved Magdalen College i Oxford, der ser på udfordringerne ved at regulere et fragmenterende arbejdsmarked.

Solid basis for erfaring
Og der kan være god grund til at kaste et ekstra blik på netop de britiske erfaringer. Ikke alene på grund af den høje standard af vores nabolands forskning, men også fordi netop udfordringerne med den voldsomme indvandring af udenlandsk arbejdskraft har været en af drivkræfterne til Storbritanniens stadigt stigende modvilje mod EU - med Brexit som konsekvens.

Læs også: Coop vil effektivisere på hovedkontoret

Samtidigt har Storbritannien gennem de seneste mange årtier oplevet hvad disruption betyder for produktion og økonomi. En lang række britiske selskaber har på grund af pludselige markedsændringer måtte lægge drastisk om, er blevet overtaget af udenlandske - først og fremmest kinesiske og indiske koncerner - eller har drejet nøglen, fordi de ikke opdagede markedsforandringer i tide.

Danske erfaringer
Rådet får efterfølgende også inspiration fra oplæg af Torben Tranæs, forskningsdirektør i VIVE, Mette Foged, adjunkt i international migration og arbejdsmarked ved Københavns Universitet, Lars Green, Executive vice president i Novo Nordisk, Carl Erik Kristensen, direktør i Hvide Sande Shipyard og Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.

Disruptionrådet har delt sine drøftelser ind i fem hovedområder, som drøftes på en række temamøder, hvorefter der konkluderes på den fremtidig dansk strategi i et afsluttende møde til september.


Hovedpunkterne for de to temaer rådet diskuterer i dag og i morgen kan sees nedenfor.

Frihandel og udenlandsk arbejdskraft

▪ International arbejdskraft under ordnede forhold
Globaliseringen betyder sammen med nye teknologier, at arbejdsmarkedet forandrer sig. Der er i dag tale om et internationaliseret arbejdsmarked, hvor et stigende antal vandrende arbejdstagere fra de andre EU/EØS lande påvirker det danske arbejdsmarked. Internettet udgør en digital infrastruktur, som kan skabe et internationalt, digitalt arbejdsmarked, som på visse områder giver virksomhederne adgang til udbud af arbejdskraft placeret udenfor Danmark. Rekruttering af international arbejdskraft og talent skal ske på en level playing field, så konkurrencen er fair.

▪ International kvalificeret arbejdskraft og adgang til internationalt talent
Udviklingen indebærer også, at danske virksomheder i stigende grad har behov for at rekruttere talent på et internationalt arbejdsmarked, også fra lande udenfor EU/EØS. Derfor skal Danmark kunne tiltrække og fastholde talenter fra udlandet, fx internationale forskningstalenter, der bidrager med arbejde på ordnede vilkår – unge skal se Danmark som et attraktivt land at tage til for at arbejde.

▪ Frihandel og reshoring i lyset af automatiseringens muligheder
International frihandel berører også det danske arbejdsmarked – fx kan import give adgang til varer, som kan produceres bedre og billigere i udlandet. Eksport kan give mulighed for, at virksomhederne kan producere det, de har styrkeposition i og derved øge produktionen. Øget automatisering kan vende tendensen med, at virksomheder outsourcer dele af deres produktion. Det giver Danmark muligheder for at hjemtage og fastholde arbejdspladser (reshoring). Det er vigtigt, at man afdækker, hvad årsagerne hertil er, så vi kan udnytte automatiseringens muligheder mest muligt.

Læs også: Salling-chef bliver bestyrelsesformand for DR

Rådet skal drøfte rekruttering af internationalt talent og arbejdskraft, herunder vandrende arbejdstagere, for at undgå, at mangel på arbejdskraft bliver en barriere for virksomhedernes vækst. Det skal også drøftes, hvordan det kan ske under ordnede forhold, så der er tale om fair konkurrence mellem dansk og udenlandsk arbejdskraft. Partnerskabet skal endelig drøfte, hvordan Danmark kan udnytte de muligheder, øget automatisering giver for hjemtagning af danske produktionsarbejdspladser samt de muligheder og udfordringer, der kan være ved et digitalt, globalt arbejdsmarked.

Flexicurity 4.0

▪ Flexicurity som konkurrencefordel og en god omstilling for alle grupper
Det fleksible danske arbejdsmarked gør Danmark meget omstillingsparat og kan give Danmark en konkurrencefordel i en verden, som forandrer sig hurtigt. Omsætningen på arbejdsmarkedet er høj, og den teknologiske udvikling kan betyde, at jobskifte bliver endnu hyppigere i fremtiden. Det er også vigtigt, at dem på kanten af arbejdsmarkedet kommer med.

Der vil komme nye og flere job i både gamle og nye brancher. Og mange vil få noget mere spændende at lave, når robotter overtager de ensformige og nedslidende funktioner. Forandringerne vil berøre flere typer af job – fra ufaglærte til akademikere.

▪ Fastholde den danske samfundsmodel og det høje danske tillidsniveau
Modellen er grundlæggende en fordel for Danmark og danske lønmodtagere, men nogle kan opleve, at det er svært at følge med, når den teknologiske udvikling stryger afsted, og globaliseringen åbner verden. Derfor skal vi være opmærksomme på, at vi ikke bliverdelt i dem, der vinder på udviklingen, og dem, der taber. Danskernes generelle høje tillidsniveau og positive syn på fx ny teknologi og globalisering udgør også en konkurrencefordel, som vi skal drage fordel af – det gør os bedre i stand til at omstille os. Det er derfor vigtigt, at tillidsniveauet også i fremtiden forbliver højt.

▪ Nye beskæftigelsesformers betydning for arbejdsmarkedet
De nye platforme medfører nye former for fleksibel beskæftigelse ved at formidle en kontakt mellem mennesker, som udbyder og efterspørger bestemte opgaver, fx serviceydelser - uden en traditionel arbejdsgiver. Det kan ses som en del af en udvikling, hvor flere arbejder som freelancere og dermed kan have flere arbejdsgivere og fremkomsten af platforms- og deleøkonomien. Nye måder at være ansat på kan give flere muligheder i arbejdslivet, men der rejser sig samtidig det spørgsmål, om der er brug for tilpasninger på det danske arbejdsmarked, herunder at det sikres, at der er et passende beskyttelsesniveau i forhold til fx arbejdsskade, pensionsindbetaling og feriepenge for den enkelte, der arbejder via en platform.

Rådet skal drøfte, hvordan den danske flexicurity-model og et højt tillidsniveau fortsat kan give Danmark en konkurrencefordel i en verden under hastig forandring – samtidigt med, at man understøtter en god omstilling for alle på arbejdsmarkedet. Der skal ske et servicetjek af den danske flexicurity-model. Partnerskabet skal også drøfte nye beskæftigelsesformers betydning for arbejdsmarkedet, fx som følge af nye platforme, og hvad de ansvarlige aktører kan gøre for at sikre et passende beskyttelsesniveau for denne gruppe.


Hold dig opdateret med Leder IDAG

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Affaldsselskab erkender ulovlige indkøb for 94 mio. kr.

Landets tredjestørste kommunalt ejede affaldsselskab har i en lang årrække handlet i strid med udbudsreglerne.

Transportbranchens top tjener færre penge

Indtjeningen fulgte ikke med aktiviteten op hos de danske transportvirksomheder sidste år.

1.700 ville have en bid af Seluxit

Nilfisk-direktør afviser fusionsrygter

Ingrediensboss: Det er ikke filantropi – det er penge

Viborg bliver europæisk base for amerikansk datacenter-leverandør

Nyhedsbrev

Seas-NVE taber sag i Landsretten

BILLEDSERIE: 700 til en dag i rummets tegn

Lars Larsen-fusion: Sammenlægningen er i gang

BILLEDSERIE: Svenskerne inviterer til underleverandør-fest

Nye regnskabstal: H+H opjusterer igen

Esbjerg-grund bliver gjort Ikea-klar

Sun Lolly-producent køber op i Kina

Stort salg af headsets luner hos GN Store Nord

Ukraine efterspørger dansk energi-ekspertise

Multiform får ny erfaren produktionschef

1

Vurdering af højspænding trækker ud: Alle alternativer undersøges

Vestjyske borgere venter fortsat på "dom" over nye luftledninger på højspændingsmaster.

Frasalg af ståldivision gør Sanistål langt mere attraktiv

Bygma overtager byggecentre fra konkurrent

DHL er Danmarks Bedste Arbejdsplads

Stigende oliepriser presser Mærsks indtjening

Postnord kører videre med udenlandske chauffører

Organiseret snyd i vognmandsfirma giver rødt kort til chauffører

Vestre Landsret justerer på dom i sag om fusk i vognmandsfirma i Horsens.

1

Hofor køber ti vindmøller på Middelgrunden tilbage

Bonava udnævner ny dansk topchef

Flere butikker skal vende minus til plus i Lars Larsen-kæde

Fond fortsætter opkøb af Egetæpper

Tidligere By & Havn-direktør får millioner i gyldent håndtryk

Flisproducent får ny ejer

Droneklynge får ny forretningschef

Direktør vender tilbage til Coloplast

Grundfos-boss er klar til opkøb

Danfoss køber OE3i

Stifter af Vestergaard Company død

Årets Ejerleder 2018 kåret

Familiefond fremsætter købstilbud for resten af biksen: 220 pr. aktie

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Lovkrav: Er I overgået til den fulde digitale udbudsproces?

Kontorrobotterne indtager dine processer – vær på forkant med fremtiden nu

De bedste fødevarer og produkter hyldes på FoodTech

Pas på med at bruge din PC, hvis Windows har slettet filer hos dig

Vær med i GS1 Denmarks julekalender 2018

Avanceret Energilagring - konference den 29. november 2018

FoodTech er åbnet med udstillerfremgang

WEBINAR: Om brugen af optisk måling til vibrationsanalyse

Gæsteprincippet og fravigelse heraf

Hent jeres kantbukkede emner hos VPD bearbejdning

Implementering af AMCS Intelligent Optimering software til ruteplanlægning gennemført hos CNC

Mezzanin giver 25 % mere lagerplads hos Jysk Firmatøj

Mange nye ansigter styrker Ajos

E-kursus om persondataforordningen, GDPR

Opret jobannonce nemt og gratis på Jobnet for Arbejdsgivere

Fremtiden er elektrisk: Lancering af World Energy Outlook 2018

Udstillerfremgang og royalt besøg på FoodTech

Siemens Industrial Edge er det bedste fra begge verdener

Kursus 6.2.19: Forebyg og håndter stress

Fremtiden er elektrisk: Lancering af World Energy Outlook 2018

Innovation og nytænkning hædres ved International Food Contest på FoodTech

Sikker rekrutteringsproces på Jobnet for Arbejdsgivere

3D betonprint skaber nye muligheder på byggepladserne

FRECON og Arne er et perfekt match

Kontorrobotterne kommer - vær beredt (Webinar)

Send til en kollega

0.374