23948sdkhjf

Engelske erfaringer bliver inspirationskilde for dansk disruptionplan

Disruptionrådet stiller i dag skarp på flexicurity og udenlandsk arbejdskraft med engelske topforskere og minister som oplægsholdere.

I dag og i morgen mødes disruptionrådet til deres femte møde, hvor temaet er de danske arbejdskrafts reserver og mulighederne for udenlandske arbejdstagere på det danske arbejdsmarked.

Der er to overskrifter for mødet, nemlig Flexicurity, som det ene mens Frihandel og udenlandsk arbejdskraft er det andet. Og det er i høj grad engelske forskere, der skal inspirere de danske disruption-eksperter indenfor begge områder.

For efter at Michael Svarer, formand for de Økonomiske Råds formandskab - overvismand - og professor ved Aarhus Universitet, har indledt med en status på den danske flexicurity-model, vender deltagerne blikket mod resultaterne af engelsk forskning i forhold til behov for arbejdskraft, åbning for brug af udenlandsk arbejdskraft og arbejdsmarkedsmodeller.

Ny britisk minister
Først med oplæg om en alternativ model, som Guy Standing, der er professor ved University of London, fremlægger.

Han følges af Alok Sharma, som den engelske premierminister netop har udnævnt til Minister of State for Employment. Han fortæller om Storbritanniens syn på fremtidens arbejdsmarked og beskæftigelsesformer. Før sin politiske karriere har han tidligere arbejdet ved blandt andre Deloitte og Skandinaviska Enskilda Banken og været formand for en britisk, økonomisk tænketank.

Hans indlæg følges op af Jeremias Prassl, associeret Professor i jura ved Magdalen College i Oxford, der ser på udfordringerne ved at regulere et fragmenterende arbejdsmarked.

Solid basis for erfaring
Og der kan være god grund til at kaste et ekstra blik på netop de britiske erfaringer. Ikke alene på grund af den høje standard af vores nabolands forskning, men også fordi netop udfordringerne med den voldsomme indvandring af udenlandsk arbejdskraft har været en af drivkræfterne til Storbritanniens stadigt stigende modvilje mod EU - med Brexit som konsekvens.

Læs også: Ny lederuddannelse ruster detailbranchens chefer til skærpet konkurrence

Samtidigt har Storbritannien gennem de seneste mange årtier oplevet hvad disruption betyder for produktion og økonomi. En lang række britiske selskaber har på grund af pludselige markedsændringer måtte lægge drastisk om, er blevet overtaget af udenlandske - først og fremmest kinesiske og indiske koncerner - eller har drejet nøglen, fordi de ikke opdagede markedsforandringer i tide.

Danske erfaringer
Rådet får efterfølgende også inspiration fra oplæg af Torben Tranæs, forskningsdirektør i VIVE, Mette Foged, adjunkt i international migration og arbejdsmarked ved Københavns Universitet, Lars Green, Executive vice president i Novo Nordisk, Carl Erik Kristensen, direktør i Hvide Sande Shipyard og Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.

Disruptionrådet har delt sine drøftelser ind i fem hovedområder, som drøftes på en række temamøder, hvorefter der konkluderes på den fremtidig dansk strategi i et afsluttende møde til september.


Hovedpunkterne for de to temaer rådet diskuterer i dag og i morgen kan sees nedenfor.

Frihandel og udenlandsk arbejdskraft

▪ International arbejdskraft under ordnede forhold
Globaliseringen betyder sammen med nye teknologier, at arbejdsmarkedet forandrer sig. Der er i dag tale om et internationaliseret arbejdsmarked, hvor et stigende antal vandrende arbejdstagere fra de andre EU/EØS lande påvirker det danske arbejdsmarked. Internettet udgør en digital infrastruktur, som kan skabe et internationalt, digitalt arbejdsmarked, som på visse områder giver virksomhederne adgang til udbud af arbejdskraft placeret udenfor Danmark. Rekruttering af international arbejdskraft og talent skal ske på en level playing field, så konkurrencen er fair.

▪ International kvalificeret arbejdskraft og adgang til internationalt talent
Udviklingen indebærer også, at danske virksomheder i stigende grad har behov for at rekruttere talent på et internationalt arbejdsmarked, også fra lande udenfor EU/EØS. Derfor skal Danmark kunne tiltrække og fastholde talenter fra udlandet, fx internationale forskningstalenter, der bidrager med arbejde på ordnede vilkår – unge skal se Danmark som et attraktivt land at tage til for at arbejde.

▪ Frihandel og reshoring i lyset af automatiseringens muligheder
International frihandel berører også det danske arbejdsmarked – fx kan import give adgang til varer, som kan produceres bedre og billigere i udlandet. Eksport kan give mulighed for, at virksomhederne kan producere det, de har styrkeposition i og derved øge produktionen. Øget automatisering kan vende tendensen med, at virksomheder outsourcer dele af deres produktion. Det giver Danmark muligheder for at hjemtage og fastholde arbejdspladser (reshoring). Det er vigtigt, at man afdækker, hvad årsagerne hertil er, så vi kan udnytte automatiseringens muligheder mest muligt.

Læs også: Cheferne har ikke tid til at sparre med deres ansatte

Rådet skal drøfte rekruttering af internationalt talent og arbejdskraft, herunder vandrende arbejdstagere, for at undgå, at mangel på arbejdskraft bliver en barriere for virksomhedernes vækst. Det skal også drøftes, hvordan det kan ske under ordnede forhold, så der er tale om fair konkurrence mellem dansk og udenlandsk arbejdskraft. Partnerskabet skal endelig drøfte, hvordan Danmark kan udnytte de muligheder, øget automatisering giver for hjemtagning af danske produktionsarbejdspladser samt de muligheder og udfordringer, der kan være ved et digitalt, globalt arbejdsmarked.

Flexicurity 4.0

▪ Flexicurity som konkurrencefordel og en god omstilling for alle grupper
Det fleksible danske arbejdsmarked gør Danmark meget omstillingsparat og kan give Danmark en konkurrencefordel i en verden, som forandrer sig hurtigt. Omsætningen på arbejdsmarkedet er høj, og den teknologiske udvikling kan betyde, at jobskifte bliver endnu hyppigere i fremtiden. Det er også vigtigt, at dem på kanten af arbejdsmarkedet kommer med.

Der vil komme nye og flere job i både gamle og nye brancher. Og mange vil få noget mere spændende at lave, når robotter overtager de ensformige og nedslidende funktioner. Forandringerne vil berøre flere typer af job – fra ufaglærte til akademikere.

▪ Fastholde den danske samfundsmodel og det høje danske tillidsniveau
Modellen er grundlæggende en fordel for Danmark og danske lønmodtagere, men nogle kan opleve, at det er svært at følge med, når den teknologiske udvikling stryger afsted, og globaliseringen åbner verden. Derfor skal vi være opmærksomme på, at vi ikke bliverdelt i dem, der vinder på udviklingen, og dem, der taber. Danskernes generelle høje tillidsniveau og positive syn på fx ny teknologi og globalisering udgør også en konkurrencefordel, som vi skal drage fordel af – det gør os bedre i stand til at omstille os. Det er derfor vigtigt, at tillidsniveauet også i fremtiden forbliver højt.

▪ Nye beskæftigelsesformers betydning for arbejdsmarkedet
De nye platforme medfører nye former for fleksibel beskæftigelse ved at formidle en kontakt mellem mennesker, som udbyder og efterspørger bestemte opgaver, fx serviceydelser - uden en traditionel arbejdsgiver. Det kan ses som en del af en udvikling, hvor flere arbejder som freelancere og dermed kan have flere arbejdsgivere og fremkomsten af platforms- og deleøkonomien. Nye måder at være ansat på kan give flere muligheder i arbejdslivet, men der rejser sig samtidig det spørgsmål, om der er brug for tilpasninger på det danske arbejdsmarked, herunder at det sikres, at der er et passende beskyttelsesniveau i forhold til fx arbejdsskade, pensionsindbetaling og feriepenge for den enkelte, der arbejder via en platform.

Rådet skal drøfte, hvordan den danske flexicurity-model og et højt tillidsniveau fortsat kan give Danmark en konkurrencefordel i en verden under hastig forandring – samtidigt med, at man understøtter en god omstilling for alle på arbejdsmarkedet. Der skal ske et servicetjek af den danske flexicurity-model. Partnerskabet skal også drøfte nye beskæftigelsesformers betydning for arbejdsmarkedet, fx som følge af nye platforme, og hvad de ansvarlige aktører kan gøre for at sikre et passende beskyttelsesniveau for denne gruppe.
Hold dig opdateret med Leder IDAG
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Efter 140 år som familieejet møbelhus: Direktør køber sig til ejerskabet

Medie: Vestas vil købe konkurrent

Printleverandør solgt til svensk storspiller - Jan, Finn, Claus og Marianne bliver

Svenske NCAB Group har købt Multiprint i Birkerød

Et gennemsigtigt problem: 20.000 ansatte skifter uniform

Vokseværk: Nye lanceringer sikrer millioner hos modulbygger

Travlt og dyrt halvår for IoT-ekspert

Nyhedsbrev

Lilleholt udpeger medlemmer til ekspertråd om geotermi

Traditionsrig møbelbutik bliver til bolighus

Medie: MT Højgaard overvejer salg af selskaber

MT Højgaard har underskud på over halv milliard

MgO-sag og et stort anlægsprojekt var dyrt for entreprenørkoncernen i 2018

Rekordordre til nordjysk vinduesproducent

Outrup skal levere 1750 nye dannebrogsvinduer til andelsboligforening på Islands Brygge

Hofors fjernkølingschef blev ikke gammel i gårde

Arla hælder milliarder i danske fabrikker

1

Hver tredje telebutik er lukket

Kølevirksomhed bygger stor fabrik ved Århus

Advansor flytter fra ringvejen til nybygget fabrik ved motorvejskryds Århus Vest

DSV: - Nej, vi vil ikke opkøbes

GN-boss: - Opkøb var den hurtigste vej i førertrøjen

På fire år: Diskret møbelfirma mere end fordobler staben

1

Cuculiza: Vi må importere affald for at køre forretningen

Konkurrencestyrelsen godkender Energinets milliardkøb

Færre stopper med at arbejde på grund af dårligt helbred

Sportmaster henter ny direktør fra modefirma

Tømrer og -snedkerfirma dropper mangeårig vinduesproduktion

Medstifter trækker sig: Ny mand i direktørstolen hos vind-virksomhed

Rovsing sparer sig til bedring

Danske virksomheder i EU’s digitale top

William Demant forkorter navnet og dæmper profitforhåbning

Terma og SA skal vedligeholde F-35

Robot-direktør advarer: - Mange har erkendt Amazon-truslen for sent

Byggematador oplever overvældende interesse for gratis byggematerialer

Fyn får endnu en robot-hub

Invisio smider 20 procent på bunden

Familiefonde får deres vilje: Egetæpper forlader fondsbørsen

Wica System solgt til svenskere

Widex får ja til fusion med rival

Millioner klar til test af Stiesdals flydende vindmøllefundamenter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kursus om ATEX og APV for eksplosionsfarlige områder

Et ekstra øje i det høje

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for din kunder

Workshop gav kundeindsigt

CO2 neutralt website

Velkommen til vores køberdatabase "Søgeagenten"

Ny ressource i B&R med fokus på robotics

Gratis seminar om reelle energibesparelser i etageejendomme

INTERNORGA - Europas største fagmesse inden for catering, restauration, konditori- og hotelbranchen

Eksport til Sverige - Elmia Subcontractor 2019 og De Danske fællesstande

Få SBi's anvisning om bygningsreglementet på halvdagskurset 6. marts

Ny kombinationslinie fra italienske Produtech

Amazon kommer. Har I taget stilling?

Hvordan ser det ud, når godt 100 maskinbyggere mødes for at blive inspireret af nye teknologier?

Bygg Reis Deg 2019 16-19/10 Lillestrøm Norge - CFU vil gerne invitere dig med på Fællesstanden

Selvhjælp til din GS1-faktura?

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

UGENS lagermaskine fra KAPEMA

DiaLabXpo har stor opbakning fra branchen

Temadag: IoT-løsninger i praksis - erfaringer fra virkeligheden

Læs Dansk VVS, nr. 2 - 2019

Konkurrence for studerende: Hvad er din vildeste idé til fremtidens grønne ...

V2C på mipim

Er din virksomhed forberedt på en hård Brexit?

Send til en kollega

0.174