Engelske erfaringer bliver inspirationskilde for dansk disruptionplan

Disruptionrådet stiller i dag skarp på flexicurity og udenlandsk arbejdskraft med engelske topforskere og minister som oplægsholdere.

I dag og i morgen mødes disruptionrådet til deres femte møde, hvor temaet er de danske arbejdskrafts reserver og mulighederne for udenlandske arbejdstagere på det danske arbejdsmarked.

Der er to overskrifter for mødet, nemlig Flexicurity, som det ene mens Frihandel og udenlandsk arbejdskraft er det andet. Og det er i høj grad engelske forskere, der skal inspirere de danske disruption-eksperter indenfor begge områder.

For efter at Michael Svarer, formand for de Økonomiske Råds formandskab - overvismand - og professor ved Aarhus Universitet, har indledt med en status på den danske flexicurity-model, vender deltagerne blikket mod resultaterne af engelsk forskning i forhold til behov for arbejdskraft, åbning for brug af udenlandsk arbejdskraft og arbejdsmarkedsmodeller.

Ny britisk minister
Først med oplæg om en alternativ model, som Guy Standing, der er professor ved University of London, fremlægger.

Han følges af Alok Sharma, som den engelske premierminister netop har udnævnt til Minister of State for Employment. Han fortæller om Storbritanniens syn på fremtidens arbejdsmarked og beskæftigelsesformer. Før sin politiske karriere har han tidligere arbejdet ved blandt andre Deloitte og Skandinaviska Enskilda Banken og været formand for en britisk, økonomisk tænketank.

Hans indlæg følges op af Jeremias Prassl, associeret Professor i jura ved Magdalen College i Oxford, der ser på udfordringerne ved at regulere et fragmenterende arbejdsmarked.

Solid basis for erfaring
Og der kan være god grund til at kaste et ekstra blik på netop de britiske erfaringer. Ikke alene på grund af den høje standard af vores nabolands forskning, men også fordi netop udfordringerne med den voldsomme indvandring af udenlandsk arbejdskraft har været en af drivkræfterne til Storbritanniens stadigt stigende modvilje mod EU - med Brexit som konsekvens.

Læs også: Ny lederuddannelse ruster detailbranchens chefer til skærpet konkurrence

Samtidigt har Storbritannien gennem de seneste mange årtier oplevet hvad disruption betyder for produktion og økonomi. En lang række britiske selskaber har på grund af pludselige markedsændringer måtte lægge drastisk om, er blevet overtaget af udenlandske - først og fremmest kinesiske og indiske koncerner - eller har drejet nøglen, fordi de ikke opdagede markedsforandringer i tide.

Danske erfaringer
Rådet får efterfølgende også inspiration fra oplæg af Torben Tranæs, forskningsdirektør i VIVE, Mette Foged, adjunkt i international migration og arbejdsmarked ved Københavns Universitet, Lars Green, Executive vice president i Novo Nordisk, Carl Erik Kristensen, direktør i Hvide Sande Shipyard og Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.

Disruptionrådet har delt sine drøftelser ind i fem hovedområder, som drøftes på en række temamøder, hvorefter der konkluderes på den fremtidig dansk strategi i et afsluttende møde til september.


Hovedpunkterne for de to temaer rådet diskuterer i dag og i morgen kan sees nedenfor.

Frihandel og udenlandsk arbejdskraft

▪ International arbejdskraft under ordnede forhold
Globaliseringen betyder sammen med nye teknologier, at arbejdsmarkedet forandrer sig. Der er i dag tale om et internationaliseret arbejdsmarked, hvor et stigende antal vandrende arbejdstagere fra de andre EU/EØS lande påvirker det danske arbejdsmarked. Internettet udgør en digital infrastruktur, som kan skabe et internationalt, digitalt arbejdsmarked, som på visse områder giver virksomhederne adgang til udbud af arbejdskraft placeret udenfor Danmark. Rekruttering af international arbejdskraft og talent skal ske på en level playing field, så konkurrencen er fair.

▪ International kvalificeret arbejdskraft og adgang til internationalt talent
Udviklingen indebærer også, at danske virksomheder i stigende grad har behov for at rekruttere talent på et internationalt arbejdsmarked, også fra lande udenfor EU/EØS. Derfor skal Danmark kunne tiltrække og fastholde talenter fra udlandet, fx internationale forskningstalenter, der bidrager med arbejde på ordnede vilkår – unge skal se Danmark som et attraktivt land at tage til for at arbejde.

▪ Frihandel og reshoring i lyset af automatiseringens muligheder
International frihandel berører også det danske arbejdsmarked – fx kan import give adgang til varer, som kan produceres bedre og billigere i udlandet. Eksport kan give mulighed for, at virksomhederne kan producere det, de har styrkeposition i og derved øge produktionen. Øget automatisering kan vende tendensen med, at virksomheder outsourcer dele af deres produktion. Det giver Danmark muligheder for at hjemtage og fastholde arbejdspladser (reshoring). Det er vigtigt, at man afdækker, hvad årsagerne hertil er, så vi kan udnytte automatiseringens muligheder mest muligt.

Læs også: ”Dårlig ledelse” fører til katastrofeår for Intersport

Rådet skal drøfte rekruttering af internationalt talent og arbejdskraft, herunder vandrende arbejdstagere, for at undgå, at mangel på arbejdskraft bliver en barriere for virksomhedernes vækst. Det skal også drøftes, hvordan det kan ske under ordnede forhold, så der er tale om fair konkurrence mellem dansk og udenlandsk arbejdskraft. Partnerskabet skal endelig drøfte, hvordan Danmark kan udnytte de muligheder, øget automatisering giver for hjemtagning af danske produktionsarbejdspladser samt de muligheder og udfordringer, der kan være ved et digitalt, globalt arbejdsmarked.

Flexicurity 4.0

▪ Flexicurity som konkurrencefordel og en god omstilling for alle grupper
Det fleksible danske arbejdsmarked gør Danmark meget omstillingsparat og kan give Danmark en konkurrencefordel i en verden, som forandrer sig hurtigt. Omsætningen på arbejdsmarkedet er høj, og den teknologiske udvikling kan betyde, at jobskifte bliver endnu hyppigere i fremtiden. Det er også vigtigt, at dem på kanten af arbejdsmarkedet kommer med.

Der vil komme nye og flere job i både gamle og nye brancher. Og mange vil få noget mere spændende at lave, når robotter overtager de ensformige og nedslidende funktioner. Forandringerne vil berøre flere typer af job – fra ufaglærte til akademikere.

▪ Fastholde den danske samfundsmodel og det høje danske tillidsniveau
Modellen er grundlæggende en fordel for Danmark og danske lønmodtagere, men nogle kan opleve, at det er svært at følge med, når den teknologiske udvikling stryger afsted, og globaliseringen åbner verden. Derfor skal vi være opmærksomme på, at vi ikke bliverdelt i dem, der vinder på udviklingen, og dem, der taber. Danskernes generelle høje tillidsniveau og positive syn på fx ny teknologi og globalisering udgør også en konkurrencefordel, som vi skal drage fordel af – det gør os bedre i stand til at omstille os. Det er derfor vigtigt, at tillidsniveauet også i fremtiden forbliver højt.

▪ Nye beskæftigelsesformers betydning for arbejdsmarkedet
De nye platforme medfører nye former for fleksibel beskæftigelse ved at formidle en kontakt mellem mennesker, som udbyder og efterspørger bestemte opgaver, fx serviceydelser - uden en traditionel arbejdsgiver. Det kan ses som en del af en udvikling, hvor flere arbejder som freelancere og dermed kan have flere arbejdsgivere og fremkomsten af platforms- og deleøkonomien. Nye måder at være ansat på kan give flere muligheder i arbejdslivet, men der rejser sig samtidig det spørgsmål, om der er brug for tilpasninger på det danske arbejdsmarked, herunder at det sikres, at der er et passende beskyttelsesniveau i forhold til fx arbejdsskade, pensionsindbetaling og feriepenge for den enkelte, der arbejder via en platform.

Rådet skal drøfte, hvordan den danske flexicurity-model og et højt tillidsniveau fortsat kan give Danmark en konkurrencefordel i en verden under hastig forandring – samtidigt med, at man understøtter en god omstilling for alle på arbejdsmarkedet. Der skal ske et servicetjek af den danske flexicurity-model. Partnerskabet skal også drøfte nye beskæftigelsesformers betydning for arbejdsmarkedet, fx som følge af nye platforme, og hvad de ansvarlige aktører kan gøre for at sikre et passende beskyttelsesniveau for denne gruppe.


Hold dig opdateret med Leder IDAG

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Mærsk storsælger men kerneforretningen taber penge

Sushi-fisk fra Thy i stor skala

Opdræt: Sashimi Royal, der opdrætter Yellowtail Kingfish i et saltvandsbrug i Hanstholm, er i omdrejninger

Ny lederuddannelse ruster detailbranchens chefer til skærpet konkurrence

Uddannelsen i Aarhus er den første, der målrettet går efter at styrke kommercielle chefer.

Ingeniørfirmaet ÅF åbner nyt kontor

Eksploderende marked giver stor fremgang

Nyt netværk skal bane vej for Virtual Reality i sundhedssektoren

Hammel Neurocenter, Region Midtjylland og VihTek vil samle aktører, der arbejder med Virtual Reality inden for rehabilitering og pleje, i et fælles netværk.

Nyhedsbrev

1

Ny Them-direktør vil kigge på eksporten

Økologi skal åbne marked for mere dansk ost til de asiatiske lande.

Års samarbejde fører til fusion i Odenses robotklynge

Dansk designkæde ændrer produkt- og forretningsudvikling

Satser stort på bæredygtighed

Nordisk Tang henter et "større millionbeløb"

Nu skal der sættes fart på at udnytte kæmpestort potentiale

Regnskabschok for milliarder: Nye regler får virksomhedernes gæld til at eksplodere

Alene C25 selskabers gæld vil stige med 125 milliarder, når nye regler ændrer på den måde, virksomhedernes leasing vurderes. Det kan påvirke deres overholdelse af lånebetingelser.

ISS ruller roligt frem

Det enorme serviceselskab ISS har haft et stabilt første halvår. Det viser regnskabet.

Ledelse: Fem års arbejde med Lean betaler sig

Riwal har brugt lean-principperne og forandringerne gavner både kunder, medarbejdere og bundlinjen.

6 af 10 virksomheder kæmper med at skaffe ansatte

God start for DLHs nye begyndelse

Mange butikker giver forkerte oplysninger på gavekort

Tresu sender finansdirektør på porten

8.854 nye medarbejdere på fem år

Kraftværksspecialist mister sin topchef

Konkurrence: 20 iværksættere bliver til fem

Tyrkiets kvaler giver uro hos DFDS

Dansk medicofirma reddet af russer

Tommy Ahlers vil klæde uddannelser teknologisk på

Videregående uddannelser bør være et billede på den teknologiske udvikling i samfundet, siger minister.

Køkkenproducent har tryk på salget

TCM, der står for Svane Køkkener og Tvis Køkkener, opjusterer sine forventninger efter stærkt kvartal.

Medarbejderrekord hos Gibotech

Flot vækst hos Brd. Klee

Københavns Madhus får ny direktør

Selvtillid hos Nilfisk trods efterslæb i første halvår

Minister bevæger sig i udbudssag

Underleverandører skal sikre Siemens Gamesa vækst i Taiwan

Salg og overskud vokser i Lundbeck

Sværere at lokke polakker til Danmark

Opkøb koster bundlinje for midtjysk køleskabsproducent

To familieejede virksomheder smelter sammen

Problemer med vaskemidler trækker ned hos Novozymes

Haldor Topsøe skal fyre 200 ansatte

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Seks gode råd til modtagelsen af en nydansker på virksomheden

Hvem vinder årets GS1 Pris?

Spændende gå-hjem-møde om lav produktivitet i byggeriet d. 23/8 hos IDA København

Invitation til el-fagligt roadshow

Temadag om indeklima og sundhed

Dansk Halbyggeri smider trumfkortet

Tilmeld dig E-18

Digital ledelse i fokus på Automatik

Spændende talere på BIM Forum 2018 d. 20/9 i København

V2C prækvalificeret til rammeaftale for Rudersdal Kommune

Webinar: Bliv skarp på Canalis strømskinner på bare 30 minutter!

Intern overvågning

Nogle gange er det helt i orden at springe over, hvor gærdet er lavest.

Sygefravær handler også om kulturen i din virksomhed

ODIN Engineering udvider maskinparken med kraftig tysker

Bliv din virksomheds produktivitetsagent

Nye tagboliger er med til at løse boligudfordringer

Produktiviteten taber pusten, når omsætningen stiger

Integration mellem konstruktions- og beregningssoftware optimerer udviklingsprocessen

Ny Nooteboom MCO 64-03(V)V, til Svenstrup Vognmandsforreting

Indeklimaets Temadag 2018

Dansk Halbyggeri på bølgelængde med håndværkerne i Gram

Mangler du byggepladsskilte?

Salg og udlejning går hånd i hånd

Reception: Underdirektør hos TEKNIQ fylder rundt

Send til en kollega

0.247