23948sdkhjf

Studerende vil kun i praktik i storbyerne

Forslag om kandidat-praktik, kan give bagslag i produktions-danmark
Socialdemokraternes forslag om at nogle udvalgte bachelorer skal have merit og mulighed for at arbejde i produktionsvirksomheder inden de studerende fortsætter med at tage deres kandidatgrad, kan ifølge opgørelse gavne storbyerne - men ikke megen mere.

Forslaget, som også er omtalt i denne artikel i dag, går ud på at udvalgte universitetsstuderende skal have mulighed for, efter en bachelor, at arbejde i en flaskehalsramt produktionsvirksomhed, og få merit for det, hvis den studerende efterfølgende ønsker at fortsætte sine studier på kandidatniveau.

Uden for storby-grænsen
Ole Holdgaard, direktør i jobportalen Studiejob-danmark.dk peger på et problem:

- Vi kan måle den online trafik som de studerende har, og tallene viser deres klare sprog. De studerende er vilde med at søge studiejob og praktikpladser i de fire største byer i Danmark, der hvor universiteterne primært ligger, men derud over er interessen fra de studerende på et markant lavere niveau, siger han.

Det betyder ikke, at der ikke er praktikpladser og studiejobs i byer, hvor der er under 100.000 indbyggere. Det betyder blot, at der ikke er match imellem behov og efterspørgsel.

- Behovet er der hos virksomhederne, men med mindre de studerende får en tilpas stor gulerod, så er de studerende langt hen ad vejen ikke klar til flytte sig ret langt udenfor bygrænsen, i forhold til, hvor de bor, forklarer direktøren.

Økonomi kontra merit
- At opsige sin lejlighed i en af de store studiebyer, og flytte til Danmarks produktionshøjborg: Jylland, har en række omkostninger forbundet med sig. Omvendt, så skulle man gerne tjene så mange penge i ”Kandidatjobbet” i produktionsvirksomheden, at det ikke bare betaler flytteomkostningerne, men reelt giver de unge en bedre mulighed for at gennemføre deres kandidatgrad på et senere tidspunkt, uden at få studiegæld, forklarer Ole Holdgaard.

Kombiner studie og job
Det har i mange år været muligt at tage en efteruddannelse, også på bachelor- og kandidatniveau. Og en kombination af både at have job og studere kunne være en mere langsigtet løsning:

- Så kunne man overveje, om en kandidatgrad, der er normeret til en 2-årig studietid, kan ændres til eksempelvis 3 eller 4 år. Det kan også diskuteres, om det kun er udvalgte studieretninger, eller alle bachelorer, som skal have muligheden for kandidatjobbet, og få meritten, når der læses videre, lyder det fra Studiejob-danmark.dk´s direktør Ole Holdgaard.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Finansdirektør forlader TCM Group
Pessimistiske virksomheder forventer færre i arbejde
Gælden nærmer sig 500 millioner efter Kolding-entreprenørs konkurs
Genbrugstømmerhandel sælger nu en tredjedel via nettet
Gigahandel: Shell køber dansk biogasproducent for 14 milliarder
Tidligere Daloon-ejer har købt sig ind i ambitiøs snackproducent
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.14