23948sdkhjf

Rekord mange konkurser i 2016

Antallet af konkursramte danske virksomheder slog rekord i 2016 med 6.674 konkurser. Dette er en stigning på mere end 60 procent siden 2015. En stor del af stigningen skyldes de såkaldte nulvirksomheder. En nulvirksomhed har hverken ansatte eller en omsætning over 1 mio. kr.  

- De senere år er kravene til at etablere virksomheder blevet nedsat markant, for eksempel kan det i dag gøres for en krone for et såkaldt iværksætterselskab. Det har givet et boom i nye selskaber, og nogle af disse går også konkurs, hvilket presser konkurstallet op, siger erhvervspolitisk direktør hos FSR – danske revisorer Tom Vile Jensen og fortsætter:

- Men det er klart, at konkurser i virksomheder uden særlig megen omsætning og ingen ansatte ikke gør lige så ondt på samfundsøkonomien, som når de aktive virksomheder med ansatte går konkurs. Ser vi på de aktive virksomheder, så er stigningen væsentligt mindre og tilmed aftagende hen over 2016. Det giver forhåbninger om en mere positiv start ind i 2017.

Konkursfald i 37 kommuner
Langt størstedelen af stigningen i konkurserne kan altså forklares med nulvirksomheder, imens udviklingen i konkurser blandt aktive virksomheder ikke har været lige så stor. Det kan også ses på kommunerne, hvor konkurstallet blandt aktive virksomheder faktisk er faldet i 37 kommuner.

- På trods af at næsten 20 procent flere aktive virksomheder gik konkurs på landsplan i 2016 i forhold til 2015, oplevede 37 af landets 98 kommuner et fald i konkurstallet, siger direktør i eStatistik Kent Nielsen, og fortsætter:  

- Især kommunerne i Region Nordjylland og Syddanmark er gået imod trenden på landsplan og har set et fald i antallet af konkurser”.

Læs hele konkursanalysen for 2016 her.

Se fordelingen af konkurser i kommunerne neden for

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109