23948sdkhjf

- Jeg er på nippe til at kalde det en gamechanger

To års dialog udmønter sig nu i et samarbejde mellem iværksættervirksomheden Emazys og distributøren Elma Instruments.
Elma Instruments indgår samarbejde med Emazys om patenteret og unik teknologi til nøjagtig lokalisering af fejl på solcellestrenge

- Vi har været i løbende dialog med Emazys fra midt i 2014, fra instrumentet var et koncept, til nu som færdigudviklet, forklarer produktchef Mathias Diemer fra Elma Instruments.

Emazys har valgt at indgå samarbejde med Elma Instruments om forhandling, markedsføring og support af deres instrumenter i Skandinavien. Emazys fokuserer dermed kræfterne på videreudvikling og forskning mens Elma Instruments arbejder på at udbrede kendskabet til den nye generation af solcellemåling via deres netværk af forhandlere og kundeportefølje.

Er blevet godt modtaget
Klarer timers arbejde på minutter
Fejlfinding på DC kredsen af solcelleanlæg har hidtil været ”godt gammeldags fejlfindingsarbejde”. Det tager tid og kan være ganske besværligt, risikofyldt og omkostningsfyldt f.eks. på tagbaserede anlæg.

Læs også: Elma Instruments køber op i Greve

Emazys, som har til huse i Green Tech Center i Vejle, har derfor udviklet Z100. Ved hjælp af bl.a. impedansanalyse kan det både konstaterer en fejl i et solcelleanlæg, og lokaliserer hvor i anlægget den befinder sig. Det kan vende timer eller dages fejlfinding til minutter. Instrumentet har flere andre funktioner som f.eks. trådsøger for hurtig lokalisering af korrekt streng samt overvågning som kan spare meget spildtid ved periodiske fejl.

Fejlfindingsinstrumentet Z100, som Emazys har udviklet med støtte fra bl.a. Energistyrelsen, er nu lanceret i sin endelige form og har fået positiv modtagelse i ind- og udland.

- Den egentlige markedsføring er i sin spæde start, men interessen fra de involverede firmaet samt den generelle efterspørgsel i Skandinavien, som vi oplever, på de unikke funktioner, gør at vi forventer en stor interesse. Jeg er på nippet til at kalde det en gamechanger der bliver den nye standard til fejlfinding på solcelleanlæg. Der er en verden til forskel i tidsforbrug fra traditionel fejlfinding til hurtig diagnose med Z100, forklarer Mathias Diemer.

- Emazys har allerede oplevet stor interesse for produktet i både Skandinavien og resten af verden, specielt England, Italien og Tyskland som er store spillere i solenergi, og selvfølgelig i Danmark, hvor Emazys er hjemmehørende. Størstedelen af de praktisk udførende firmaer i de nævnte lande der har samarbejdet om field-test med Emazys i udviklingsfasen har valgt at investere i instrumentet efterfølgende, tilføjer han.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109