23948sdkhjf

- Enten afvikler vi produktionen eller også automatiserer vi.

| Af Lars Kvistgaard | Tip redaktionen om en historie

Isproducent automatiserede produktionen for at sikre kvalitet og fleksibilitet - og for at kunne følge med efterspørgslen

- Enten afvikler vi produktionen, eller også automatiserer vi.

Sådan siger Martin Jørgensen, leder af isproducentens forskning- og udviklingsafdeling, om den skillevej, som virksomheden Is fra Skarø stod overfor for et par år siden.

Valget faldt på automatisering af produktionen fra lagertank over transportbånd og datomærkning til pakning.

Kvalitetsforbedring ved chokkøling
Produkterne er efterspurgte i både Europa og Asien, og automatiseringen har gjort det muligt at følge med efterspørgslen på de økologiske is, så produktionen af is baseret på birkesaft og sukkertang nu er tidoblet hos virksomheden, der er beliggende i det sydfynske øhav.

- Uden at det er gået ud over kvaliteten, påpeger Martin Jørgensen.

- Med et ny anlæg kan vi chokfryse isen. Den kortere fryseperiode betyder mindre krystallisering og dermed en mere cremet is.

Så det er lidt en misforståelse, at automatisering er lig med kvalitetsforringelse.

Den nye ismaskine, som kan producere 32 is i minuttet, øger også produktionens fleksibilitet, så der hurtigt kan omstilles fra fremstilling af gourmetis til patientis i sundhedssektoren.

Automatisering giver international goodwill
Isproducenten på den lille ø med 27 indbyggere har international bevågenhed og leverer blandt andet is til luftfartsselskabet Singapore Airlines, og automatiseringen har kun forbedret virksomhedens image. Ikke mindst i Asien, fortæller Martin Jørgensen:

- Automatiseringen har kun forbedret vores brand iblandt vores asiatiske kunder, som synes godt vores nye produktion. Og i næste uge får vi besøg af en japansk kunde, som skal se produktionen.

Drømmen om en robot
Indkøring af automationsanlægget har ifølge Martin Jørgensen været en til tider tung proces, men den har samtidig givet mod på yderligere optimering.

- Vi håber, at vi snart får råd til en robot, som kan stå for pakning af is, siger han til AutomationsFokus, og fortsætter:

- Vi vil gerne frigøre vores ansatte yderligere til andet end det ensidige arbejde.
Mere om: Is fra Skarø


Hold dig opdateret med Leder IDAG

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Endnu et opkøb: Velux fortsætter oprustning

Årets tredje opkøb er et danskejet selskab, der vender ’hjem’ til VKR-familien som led i ny satsning

Efter flere års kamp: Stor Gabriel-handel falder på plads

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

Trægrossist leverer rekordresultat

Danske Fragtmænd har godt fat i de ufaglærte

Grundig oplæring, dansk på jobbet og nul-tolerance over for racisme er fundamentet i succes med at holde på ufaglærte medarbejdere

Prisen afgør, hvor grønne vi er

Nyhedsbrev

Junckers solgt til nye ejere

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Alpi åbner i trekantområdet

Gæld og underskud lukker stormagasinet Sears

Den kendte amerikanske stormagasinkæde Sears har måttet søge konkursbeskyttelse. Det skriver Reuters.

Netsupermarked: Selvkørende robotter er næste revolution

- Det vil betyde, at prisen for levering af varen vil falde og leveringshastigheden vil stige, siger Stefan Plenge fra Nemlig.

Ribe Jernindustri solgt

DBI udvider fabrik i Polen

Bygger til fabrikken i Polen og sparer penge ved energi-optimering

Ejer forlader direktørposten i Aarhus-firma

Plus-Plus vinder pris i USA

Efterlyser politisk støtte til genanvendelse

To jyske virksomheder skal fremlægge forslag for Folketingets Miljøudvalg

- Vi har ikke tabt en eneste ordre i dette regnskabsår

Nye maskiner og ekstra 2.000 kvadratmeter hos Mekoprint

Fabrikken i Aalborg vokser følger med

B&O-boss uklar om produktionsarbejdspladser i Struer

Aga investerer 335 millioner

Konkurrent afviser DSVs milliardtilbud

Carlsberg-kontor ransaget

Køber livsværk tilbage fra Nilfisk

Amazon satser stort på egne produkter

Satsningen omfatter alt fra dagligvarer til modetøj og kan give nye udfordringer til andre producenter, der sælger via hjemmesiden.

Tidligere ejer vender tilbage til Combi-System

Odsherred Forsyning skal have ny direktør

DPA gør status på tysk salgssats

Flest robotter i det midtjyske

DTU-direktør efterlyser ruminvesteringer

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Industrien fortsætter optur på jobfronten

Østjyske tømrerfirmaer fusionerer

Bispebjerg ansætter ny projektchef

Efter konkurs: Visualiseringsfirma opkøber lokal konkurrent

Carsoe solgt til kapitalfond

Medie: Facebook bag gigantisk datacenter ved Esbjerg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Årets ejerleder 2018 - Dansk Halbyggeri er nomineret

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

Temadag om droner og databehandling i forsyningsselskaber

NCC Danmark vinder CSR People Prize for sit sociale ansvar

Få styr på varmeregnskabet og på varmemålingen

Teleskopkran er digitaliseret

Temadag om droner og databehandling i forsyningsselskaber

Fra verdenskongres til innovationskonkurrence: FoodTech byder på masser af aktiviteter

Arbejdsmiljø, stress og produktivitet - bliv klogere i Horsens 8. nov.

Temadag om ecodesign

Messe for VVS og sanitet

Konference 1. nov.: Bliv klogere på arbejdsmiljø, trivsel og produktivitet

Arla Foods Ingrediens er med til at sætte fokus på genbrug af vand på international kongres

Temadag om droner og databehandling i forsyningsselskaber

Hent jeres CNC fræsede emner hos VPD bearbejdning

Solceller i glas - facader og glaspartier

Siemens inviterer dig til "Innovation Day - Industrial Security - Getting started"

Fire udbytterige medlemsdage hos Gs1 Denmark

Online markedsføring skaber synlighed om Sparringspartnerne

Den énøjede ser det som andre ikke ser

Temadag om energieffektivisering i industrien

LIGE NU: EOT udstiller på High Tech Summit

Hvem ringer du til når branden er slukket?

Nyt kursus - AB-udbud og tilbud nye regler fra 1. januar 2019

Bliv opdateret på de nyeste produktnyheder på FoodTech 2018

Send til en kollega

0.191