23948sdkhjf

Jagerpilot: Derfor forhindrer plan B dig i at nå dine mål

Vælger du som leder det lette alternativ, fjerner du på et splitsekund de store udfordringer og det sure slid. Men samtidigt opgiver du at nå de store mål - og det bliver en dårlig vane.
Ifølge tidligere jagerpilot, foredragsholder og coach, Søren Sørensen, bliver plan B alt for ofte den dårlige vane, som fjerner fokus i hverdagen og uden grund frarøver os vores store drømme.

Da Søren Sørensen som den stille, generte dreng i gymnasiet fortalte sine kammerater, at han ville være jagerpilot, var der ikke mange, som troede, det ville lykkes. Selv var han aldrig i tvivl, og når man i dag spørger ham, hvorfor han tror, at han var én af de få, der klarede sig igennem nåleøjet, svarer han meget præcist:

"Jeg havde ikke nogen plan B. Derfor havde jeg heller ikke en masse forstyrrende alternativer, som sikkert ville have virket attraktive, når den ene udmarvende test afløste den næste. Jeg ville være jagerpilot - ikke andet - og jeg gik benhårdt efter det uden at forholde mig til alt muligt andet," siger Søren Sørensen, der i mange år fungerede som jagerpilot og i dag bl.a. holder foredrag og kurser om motivation, samarbejde og om at nå sine mål.

Plan A kræver risikovillighed
Ifølge Søren Sørensen er der flere grunde til, at vi i Danmark er rigtig gode til at lade os diktere af de spontane plan B'er, som måske nok i momentet virker attraktive, men i sidste ende kaster os ubehjælpsomt rundt i livets tilfældigheder:

"Meget af det hænger sammen med manglende risikovillighed og frygten for at fejle, som jeg mener dominerer i vores kultur. At sætte sig store mål og gøre sig høje tanker om sig selv og sin formåen er ret udansk," siger Søren Sørensen og forsætter:

Tilfredse med det næstbedste
"Når vi giver afkald på plan A, hvad enten den handler om karriemål eller private mål, så er det ofte for ikke at være én af dem, der stikker næsen frem og går efter det ekstraordinære og derfor er i fare for at mislykkes. Men midt i alt det glemmer mange,

Om Søren Sørensen

Søren Sørensen startede sin uddannelse som jagerpilot i Flyvevåbnet som 19-årig direkte efter gymnasiet. Som færdiguddannet har han i en årrække været tilknyttet Flyvestation Skydstrup som eskadrillepilot og F-16 instruktør.
Søren er uddannet coach og holder foredrag og kurser om motivation, om at nå sine mål og om det gode samarbejde.
Søren har skrevet bogen 'SØR - Jagerpiloten bag visiret', som handler om hans egen udvikling fra genert dreng til selvsikker kamppilot.
at plan B jo også har konsekvenser. Nemlig den åbenlyse konsekvens, at vi må stille os selv tilfredse med det næstbedste - med kompromiset."

Søren Sørensen mener, at det for langt de fleste vil være mere meningsfyldt at løbe rigtig langt efter plan A. Og skulle den så glippe, handler det snarere om at mærke grundigt efter og finde ind til en ny plan A end om at bruge tilværelsen på at springe fra det ene alternativ til de andet, når det bliver det mindste hårdt.

Den tidligere jagerpilot giver tre råd, som kan hjælpe dig med at holde dig på sporet af din plan A, når de mange alternative plan B'er giver dig spontan lyst til at kigge i retning af alternativerne:

1: Fortæl din omgangskreds om din plan A
Ved at fortælle dine nærmeste om dine store mål, er du samtidig med til at gøre målsætningen til en aktiv del af din virkelighed. Du sætter på den måde noget på spil og placerer en forventning til dig selv, som gør, at plan B ikke længere repræsenterer det nemme og omkostningsfrie alternativ.

2. Visualiser resultatet af din plan A
Brug energi på at gøre dig selv bevidst om de resultater, du gerne vil opnå ved at forfølge din plan A. Lav gerne den øvelse, når din plan A virker allerhårdest. Hvorfor er det nu, at du løber 10 kilometer tre gange om ugen? Hvorfor er det, at du tager et
lederkursus, selvom det kniber med at få det hele


Del artiklen med andre

Husk at du kan sende en kollega eller bekendt et link til denne og andre artikler, ved at klikke på det lyseblå "Send til en kollega" som står lige herunder.

Eller du kan dele den på Facebook, LinkedIn og andre med logoerne til højre herunder.
til at hænge sammen? Ved på den måde at fokusere på resultatet af dine indsatser, kan du være med til at holde de mange plan B'er på afstand.

3. Tænk dine alternative plan B'er til ende
Når du alligevel bliver ramt af lysten til at afvige fra din plan A, er det en god idé at tænke alternativerne til ende, så de ikke længere bliver det spontane valg. Gør du det, vil du ofte indse, at de i sin natur blot er kompromiser, som slet ikke er så attraktive endda.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Direktørskifte i Elindco
Aalborg Portland henter vindmølle-direktør
Mærsk-toppen modtager erhvervspris
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Ejendomsinvestors byggefirma i direktørskifte og markedsretræte
Arkitektdirektør kåret som Årets Leder
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.125