23948sdkhjf

Kolding får nyt finanscenter med fremtidens banker

Koldings nye, innovative bydel, Design City, bliver to finanshuse rigere. Danske Banks og Sydbanks kommende domiciler i Trekantsområdet, vil hver især definerer et bud på, hvordan fremtidens bank ser ud.
Imødekommenhed er fællesnævneren for Danske Banks og Sydbanks nye domiciler, der er tegnet af Arkitema Architects, og som i de kommende år skal opføres side om side i Koldings nye erhvervs-mekka, Design City.

”Vi har tænkt de to bygninger ind i én sammenhæng. Nøgleordet er imødekommenhed, og det kommer til udtryk ved bygningernes åbne, transparente facader og fremhævede indgange. De to bygninger klæder hinanden og har brugen af materialer til fælles, mens landskabsprojektet binder dem sammen. Men det har også været vigtigt for os at give bygningerne hver deres identitet, og det har vi løst ved at udforme dem skulpturelt forskelligt,” siger Mette Julie Skibsholt, som er Arkitekt MAA og associeret partner hos Arkitema Architects.

Fremtidens Danske Bank
Den ene af de to bygninger har Danske Bank som bygherre og bliver på 4.000 m2. Her er Danske Banks identitet tænkt helt ind i det fremsynende arkitektoniske koncept, så det imødekommer fremtiden.

”Huset bliver rig på vinduesarealer, som ikke bare trækker lys ind på kontorerne, men også giver bygningen et åbent og imødekommende udtryk. Den består af fem etager, der er udformet som horisontale stakke. Tilsammen danner de en kvadratisk skulptur, der både åbner sig ud mod Østerbrogade, hvor trafikken strømmer forbi, og torvet i Design City, hvor mennesker færdes,” fortæller Mette Julie Skibsholt.

Udover Danske Bank vil Realkredit Danmark, Nordania, Danica og Home også flytte ind i finanshuset.

Sydbank med elegance
Det andet byggeri på 7.700 m2 har Bjert Invest som bygherre. Her har Sydbank lejet sig ind i store dele af bygningen, der opføres som et kubeformet tårn.

”Det bliver en elegant bygning fuld af liv. Den er til forskel fra nabobygningen udformet af vertikale motiver, som giver et slankere udtryk. De høje vinduer fremhæver indgangspartiet, trækker lys ind i lokalerne og signalerer imødekommenhed og åbenhed,” afslutter Mette Julie Skibsholt.

De to finanshuse placeres i den sydvestlige del af Design City og har facader mod krydset mellem Østerbrogade og Skamlingvejen.

Udover de to nye finanshuse har Arkitema Architects også tegnet Kolding Sky, der er placeret i den nordøstlige ende af Design City. Et nyt vartegn for Kolding, som på mange måder rummer visionerne for Design City.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.126