23948sdkhjf

Gode projekter giver millionfremgang hos Bobach

Ingen tab på kunder og dygtig risikostyring giver fremgang for andet år i træk hos stålentreprenøren.
En række store boligrenoveringer fylder godt i ordrebogen hos Bobach Stålentreprise. Det er specielt i Aalborg og resten af Nordjylland, at stålkonstruktøren har leveret til byggeprojekter det seneste år.

Det er blandt andet Hasseris Boligselskabs renovering af Grønnegården, der har givet ordrer på altaner, indvendige stålkonstruktioner, franske altaner og værn til den ordreproducerende virksomhed, der gik knap halvanden million kroner frem i resultat før skat.

- Vi har været dygtige til at formindske risikoen, og det har stor betydning for regnskabet. Omsætningen er faldet en smule, og det betyder, at vi er blevet bedre til at tjene penge, fortæller Helle Bobach, administrerende direktør hos Bobach Stålentreprise, der også giver en stor ordre med mange gentagelser som årsag til den positive udvikling.

Ingen norske ordrer i bogen
Udover den nordjyske aktivitet har virksomheden også ordrer til København og Norge. Den norske aktivitet svinder dog ind, og der er ingen ordre i pipeline i øjeblikket.

En væsentlig grund er den lave norske kronekurs, som betyder, at danske virksomheder er bagud på point i konkurrencen med de lokale norske virksomheder.

- Vi tog til Norge for at udjævne konjunkturerne i Danmark, og vi vil gerne have projekter i Norge. Bare de er rentable, fortæller Helle Bobach.

Større brug af underleverandører
En anden del af strategien hos Bobach Stålentreprise er også, at man i højere grad skal bruge underleverandører. Det betyder, at virksomheden samarbejder med en række nordjyske virksomheder.

- Vi får mere fra underleverandører, end vi gjorde tidligere, og der er et uudnyttet potentiale for at få lavet endnu mere. Det betyder ikke, at vi skal bruge færre medarbejdere. Det betyder i stedet, at vores folk får lov til at lave det, som de er bedst til, siger den administrerende direktør.

Bobach Stålentreprise beskæftiger i øjeblikket 42 ansatte – heraf arbejder 30 medarbejdere i produktionen i Aalborg.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.129