23948sdkhjf

Trecifret millionordre til Ib Andresen Industri

Virksomheden har indgået et strategisk samarbejde med Per Aarsleff A/S i forbindelse med elektrificeringen af 1.300 km dansk jernbanenet.
Aftalen løber frem til 2026, og udgør for Ib Andresen Industri en samlet omsætning på et trecifret millionbeløb.

Leverancerne kommer til at bestå af de master og ophæng, man i dag ser på noget af jernbanenettet. Efter monteringen af master og ophæng kan køreledningerne til elektrificeringen blive monteret.

Samarbejdet med Ib Andresen Industri bygger på et agilt setup. Ib Andresen Industri fungerer både som logistikcenter og som produktionsenhed med blandt andet en helt ny installeret svejserobot. Den fynske underleverandør har gennem de sidste år haft stor succes med de mere komplekse og totale løsninger til kunderne, som sales manager Søren Eriksen forklarer:

- Det er der, vi kan gøre en forskel i markedet, og det er lige efter strategien, at vi vil de mere totale løsninger, hvor vi hjælper vores kunder med en større del af værdikæden.

Just in time levering
Logistikcenteret er essentielt for samarbejdet, da det er her, alle projektets flere hundrede varenumre i første omgang vil blive samlet og lagerført. I logistikcentret vil der dagligt blive pakket ordrespecifikke montagesæt, så Per Aarsleff A/S sammen med masterne får præcis det antal ophæng og dertilhørende dele, de skal bruge på en given strækning.

For logistikken og levering on-site er det en klar fordel, at Ib Andresen Industri er placeret centralt i Danmark, da master og ophæng kan fragtes on-site i hele Danmark på kort tid. Det har udenlandske konkurrenter svært ved at konkurrere med. Leverancerne sker just-in-time, så Per Aarsleff A/S kan påbegynde monteringsarbejdet i det tidsrum, hvor BaneDanmark lukker et spor på de tosporede strækninger, der hvor montagen foregår fra klokken 20 om aftenen og frem til klokken 05 om morgenen.

Styrker positionen
Første etape er den 57 km lange strækning mellem Lunderskov og Esbjerg. Her vil de første cirka 1.600 af hele projektets i alt 21.000 master blive monteret med dertilhørende ophæng.

- Med aftalen viser vi igen, at vi kan mere end at bearbejde stål i vores maskinpark. Det er ganske vist vores spidskompetence, men vi kan nu med vores logistikcenter påtage os et endnu større ansvar i forhold Per Aarsleff A/S’ ønsker. Samarbejdet styrker samtidig vores position som underleverandør af værdiskabende stålløsninger, mener Søren Eriksen.

Til samarbejdet tilføjer Per Aarsleff A/S’ projektindkøbschef Vagn Rahbek:

- Der findes rigtig mange stålvirksomheder i Danmark, og de som klarer sig godt er innovative og investerer i teknologi. Det er dog de færreste, der er så hurtige på aftrækkeren i forhold til investering og løsninger, som det var tilfældet med Ib Andresen Industri i dette projekt. Det har vi stor respekt for.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094