23948sdkhjf

Ny forskning: For ejerledere er frihed vigtigere end vækst og indtjening

Ejerledere er ikke motiveret af at tjene penge, men af at se ideer ført ud i livet, siger leder af nyt Center for Små og Mellemstore Virksomheder, der er i gang med stort forskningsprojekt
For de danske ejerledere er friheden til selv at bestemme en langt vigtigere motivationsfaktor end muligheden for at tjene penge.

Det viser igangværende forskning hos Center for Små og Mellemstore Virksomheder ved Århus Universitet.,

Forskningen er forankret i Vidensforum, som er et samarbejde mellem centret, Nykredit og revisionsfirmaet PwC. 30 virksomheder deltager i projektet. Formålet er at udvikle ledelsesmetoder, der virker i små og mellemstore virksomheder, som ofte er ejerledede.

Forskningen viser, at ejerledere sågar er villige til at opgive vækstinitiativer, hvis væksten indebærer en indskrænkning i deres adgang til selv at kunne bestemme. De er netop blevet ejerledere, fordi de har deres egne ideer og ikke ønsker andres indblanding.

”For ejerlederne indebærer friheden muligheden for at kunne træffe hurtige beslutninger og bestemme retningen for deres virksomhed. Det er friheden til at føre ideer ud i livet og glæden ved at se dem fungere, der driver ejerlederne”, siger centrets leder, professor Mette Neville, der fremlagde centrets resultater ved en konference tirsdag i Århus.

Hun peger på, at ejerlederne har en stærk intuition, der kan skabe nye forretninsgområder, s om en analytisk tilgang aldrig ville have afdækket. Med sit drive og sin kreativitet motiverer ejelederne samtidig sine ansatte.

Men friheden har også en bagside. Iveren efter at føre ideer ud i livet kan betyde, at der sættes gang i flere projekter, end ejerlederen får styret i mål. Det kan også knibe med prioriteringen, og det kan stresse organisationen i ejerlederens virksomhed.

Desuden øger ejerlederens intuitive beslutninger risikoen i virksomheden, fordi alternativer ikke er undersøgt. Navnlig i disse tider, hvor udviklingen går stærkt og hvor især digitaliseringen udfordrer etablerede forretningsmodeller, kan intuitive beslutninger baseret på erfaringer om, hvad der virker, være farlige.

Ejerlederens frihedstrang kan også betyde, at han afholder sig fra at søge ekstern finansiering, fordi det vil begrænse hans råderum. Frihedstrangen gør desuden, at ejerlederen i de fleste tilfælde vil foretrække kontrolleret vækst, da han ellers risikerer at komme i lommen på banken.

Ud fra en samfundsmæssig betragtning kan denne måde anskue verden på, ses som en begrænsning, fordi det er i samfundet interesse, at ejerledere skaber nye arbejdspladser. Men set ud fra ejerlederens perspektiv giver det god mening, siger professor Mette Neville.
Kommenter artiklen (2)
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.458