23948sdkhjf

VIRKSOMHEDER

40 erhvervsklynger skal skæres ned til 12

Der venter de mange danske erhvervsklynger og netværk en uvis fremtid efter regeringens reform af erhvervsfremme. De mange klynger og netværk, der får offentlig støtte, skal barberes kraftigt. "Vi er på vej", siger klynge-chef, men påpeger, at virksomheder uden for de store byer ikke må tå tabt for klyngesamarbejdet.

1

Virksomheder tager stadig mere socialt ansvar

Sælg din virksomhed nu - prisen bliver aldrig bedre

Virksomhedsmæglere siger, at det er nu virksomhederne skal sælges, hvis man går i salgstanker. Selv med høj fremtidig indtjening vil det koste mange års slid at tjene de samme penge på anden vis. Men passer det? Se regnestykket bag.

Væksfonden vil skabe store virksomheder

Vi har mange start ups i Danmark, men for få af dem bliver store. Ny Vækstfonds-investering skal sikre, at Danmark også bliver en nation, der kan forvandle lovende vækstvirksomheder til større virksomheder.

Slut med ringbind - bestyrelsesarbejdet foregår i skyen

Stadig flere virksomheder benytter sig af lukkede onlinesystemer i bestyrelsesarbejdet - papiret er helt væk. Dansk bestyrelsesplatform vil nu satse internationalt.

800.000 danskere aktive i deleøkonomien

Virksomhederne deltager mindre i deleøkonomi end borgere, men potentialet er stort, viser ny undersøgelse

Ny lov: Nye selskaber skal straks oplyse, hvem der ejer dem

Nye selskaber, der ikke oplyser om deres reelle ejere med det samme, bliver fremover tvangsopløst. I praksis kan det vise sig at være svære at overholde oplysningspligten end det lyder.

Personligt ejede virksomheder betaler selv for erhvervspakke

Erhvervspakken med aktiesparekonto og investorfradrag finansieres bl.a. ved at fjerne renten på overskydende skat i personligt ejede virksomheder. Problematisk, siger ejerlederne.

Samarbejde med studerende skabte vækst for sønderjysk familievirksomhed

Ansatte mellemledere med nye kompetencer og det gav virksomheden ny styrke. Men det er stadig kun få små virksomheder, der samarbejder med læreanstalter.

Kompliceret salgsproces skræmmer ejerledere væk

Mange ejerledere udskyder salgsprocessen, fordi de ikke orker den, siger virksomhedsmægler. Advokater og revisorer har trukket de omfattende due diligence-processer for store virksomheder ned over hovedet på de små.

2

Ny S-ide: Praktik skal løse ingeniørmangel

Billig proces-energi i fare

Kommissionen er bekymret for, at afgiftsfritagelse for procesenergi fører til passivitet i energitunge virksomheder, når det gælder energioptimering.

Godt gang i virksomhedssalget

59 danske virksomheder solgt i 1. kvartal. De strategiske købere dominerer. Priserne er stigende

Aktiespareordning nærmere en politisk realitet

LO og Finansrådet går i et fælles udspil ind for en aktiespareordning efter svensk mønster. Ordningen, der kan sikre børsnotering af flere små virksomheder i Danmark, indgår også i regeringens planer

Virksomhederne er blevet mere glade for Jobcentre

Kampagne, hvor jobcentre opsøgte virksomheder, har givet 1500 konkrete aftaler om hjælp til rekruttering.

Sådan analyserer du dig frem til din virksomheds værdi

En dag skal du sælge din virksomhed, eller overdrage den til næste generation. Det kan også være, der kommer en forbi i morgen og vil købe den. Derfor er er det vigtigt til enhver tid at kende sin virksomheds værdi.

Klumme: S-udspil godt grundlag for ny erhvervspakke.

Kommentar: Socialdemokraternes vækstplan kan blive udgangspunkt for ny vækstpakke til erhvervslivet. Der er flere gode forslag. Men der mangler ideer om børsmarkedet. Nu venter vi spændt på, hvad VLAK-regeringen kan finde på.

2

Virksomheder i hovedstaden hårdt ramt af trængsel - jyder er ligeglade

Klumme: Historien om Frederikssundsmotor-vejen, siger meget om, hvordan politikerne prioriterer infrastrukturen. Det er ikke virksomhederne, men jyderne, der tages hensyn til.

Spildevandsspekulanter havner i Ribers

Firmaer, der undlader at betale for spildevandsrensning, fordi Skat ikke kan inddrive pengene, kan komme i knibe alligevel. Vandselskaberne er begyndt at gå hårdere til værks og det virker, selvom det kun er Skat, der kan sende firmaer i fogedretten.

Danske iværksættere overlever længere

Især eksporterende iværksættere klarer sig godt, viser ny undersøgelse

Private firmaer kan tilbyde erhvervskunder brug af privat NemID

Erhvervsstyrelsen giver forsikringsselskaber, revisorer, advokater og andre muligheder for at lade deres kunder bruge privat NemID i forretningsmæssige sammenhænge. Det vil gøre livet lettere for små virksomheder.

1

I erhvervslivet er mands minde uhygggelig kort

Pengerigeligheden og nulrenten får prisen på virksomheder til at eksplodere. Det er, som om vi intet har lært af finanskrisen.

Kæmpe forskel i kassekredit rente hos små og store virksomheder

Virksomheder med en enkelt ansat betaler i gennemsnit 9 pct, på kassekreditten, mens firmaer med mellem 20 og 49 ansatte kan nøjes med 2,8 pct.

Virksomheder hårdt ramt af dårligt bredbånd i yderområder

Stort run på puljer, der skal finansiere udrulning af bredbånd i områder, hvor det ikke betaler sig kommercielt.

Send til en kollega

0.106