23948sdkhjf

VÆKSTFONDEN

100 millioner til international robotfusion

Investorer skyder mere end 100 millioner i international robotfusion, der får base i Odense. Forventer milliardomsætning om få år

Uvis fremtid for 312 små vækstvirksomheder

I den nye aftale med Dansk Folkeparti om erhvervsfremme nedlægges statens fire små ventureselskaber i universitetsbyerne. Selskaberne overdrages nu til Vækstfonden, men det vil ramme dem hårdt, siger flere iværksættere, der kritiserer den nye forskningsminister, iværksætteren Tommy Ahlers

Platforms-virksomheder får nye låne muligheder

I den nye aftale om deleøkonomi har regeringen fået opbakning til at undersøge, hvordan Vækstfondens lån kan kombineres med crowdfunding

Stor efterspørgsel på lån i forlængelse af banklån

Den særlige vækstlåne-ordning i Vækstfonden er meget populær hos virksomhederne. Vækstfonden har specialiseret sig i at tage den yderste risiko. Det sker i samarbejde med bankerne.

Overskud: Statens vækstfond har finansieret 800 virksomheder sidste år

Fonden leverer overskud for fjerde år i træk og nu skal den give udbytte til staten. Flere børsnoteringer på vej.

Forenkling: Slut med iværksætter-eventyr i provinsen

Udvalg vil nedlægge små statslige ventureselskaber, som bl.a. har skabt Universal Robots og Trust Pilot. Iværksættere stilles svagere, siger Innovationsmiljøernes formand. Udvalg tror mere på tilskud og vil have Vækstfonden i spil på "hård kapital".

Regionerne skrives ud af erhvervsfremme

Forenklingsudvalg vil af med regionale vækstfora og innovationsmiljøer og i stedet samle erhvervsfremmeindsatsen hos staten og kommunerne. Det vil gøre indsatsen bedre og billigere

Vækstfonden lægger tocifret millionbeløb i fritsvævende sensorer

Fem nye vækstvirksomheder på vej mod den danske børs i år

Vækstfonden regner med at være corner-investor i en række nye virksomheder, som vi på den danske vækstbørs, First North. Hidtil har de søgt børsnotering i Sverige.

Væksfonden vil skabe store virksomheder

Vi har mange start ups i Danmark, men for få af dem bliver store. Ny Vækstfonds-investering skal sikre, at Danmark også bliver en nation, der kan forvandle lovende vækstvirksomheder til større virksomheder.

Vækstfonden skal investere uden for de store byer

Fonden opfordres til at sprede sit netværk bedre i en ny evaluering af den statslige inveseringsbanks virke. Hovedparten fondens direkte og indirekte investeringer sker i virksomheder omkring de store universitetsbyer. Den voksende låneforretning er derimod godt spredt.

Business-engle investerer mio-beløb sammen med Vækstfonden

Ny aftale om matchningsfond begynder at give effekt i iværksættermiljøet. Mulighed for investeringer på op til 400 mio. kr. i danske iværksættervirksomheder.

Der skal spares 250 mio. kr. på erhvervsfremme

Den nye vækstpakke tager hul reformen af erhvervsfremmesystemet ved at stille krav om besparelser på forhånd.

Vækstfonden hjalp Jobi Værft på vej

620 mio. kr. fra Nordsøaftale kan bruges til skattelettelser for erhvervslivet

S-udspil skal øge virksomhedernes investeringer

Socialdemokratiet vil give højere fradrag for forskning og tilføre mindre virksomheder mere kapital. Samtidig efterlyses udspil fra regeringen. Hvad nøler i efter, spørger Mette Frederiksen

Virksomheder skal betale for olie- og gasrabat til Maersk

Ordningen med forskudsmoms bortfalder og det rammer virksomhedernes likviditet. Samtidig skal Vækstfonden, der investerer i virksomheder og EksportKreditFonden nu betale udbytte til staten.

Ny luft til landbruget giver underleverandører nye muligheder

Nye muligheder for at finansiere ejerskifter blandt landmænd kan sætte gang i investeringer, der hjælper de mange underleverandører

Det tager al for lang tid for danske virksomheder at blive store

Kun digitale virksomheder kan vokse i en fart. Andre danske virksomheder har været mere end 20 år om at blive store. Til gengæld skaber de høj værdi, viser ny analyse.

Reform af hårdt kritiseret erhvervsfremmesystem i klemme kommunevalget

Regionerne vil gerne forhandle om en ny forenklet erhvervsfremmeindsats og skære ned på klynger. DI kræver handling, men forudser, at kommunalvalget til november kan forsinke processen. 2.000 ansatte forvalter mere end 5 milliarder kr. til erhvervsfremme.

Virksomheder vilde med billig realkredit

Sidste år steg realkreditudlånet med 19 mia. kr. Kun i udkantsområder kan det knibe at få finansieret domicil-ejendomme.

Landmænd skal betale 10 pct. i rente for nye penge

Lånene fra det nystiftede Dansk Landbrugs Kapital, er ganske dyre. Alligevel ventes op til 200 landmænd at få glæde af dem.

Penge fra Vækstkapital firedobles af andre investorer

Med penge fra staten og pensionskasser har fem år gammel fond fået sit gennembrud som investor i mindre virksomheder. Nu stiger overskuddet efter svær start.

Flere små virksomheder søger alternative finansierings-engle

Flere små virksomheder søger kapital hos familien, business-engle og Vækstfonden, viser ny undersøgelse. Den er et wake up-call til de partier, der forhandler 2025-plan, siger revisorer

Send til en kollega

0.123