23948sdkhjf

LÅN

Slut med store erhvervsplaner i regionerne

Med aftalen mellem staten og regionerne om økonomien til næste år, er regionerne nu helt ude af al erhvervsfremme.

Uvis fremtid for 312 små vækstvirksomheder

I den nye aftale med Dansk Folkeparti om erhvervsfremme nedlægges statens fire små ventureselskaber i universitetsbyerne. Selskaberne overdrages nu til Vækstfonden, men det vil ramme dem hårdt, siger flere iværksættere, der kritiserer den nye forskningsminister, iværksætteren Tommy Ahlers

Platforms-virksomheder får nye låne muligheder

I den nye aftale om deleøkonomi har regeringen fået opbakning til at undersøge, hvordan Vækstfondens lån kan kombineres med crowdfunding

Stor efterspørgsel på lån i forlængelse af banklån

Den særlige vækstlåne-ordning i Vækstfonden er meget populær hos virksomhederne. Vækstfonden har specialiseret sig i at tage den yderste risiko. Det sker i samarbejde med bankerne.

Forenkling: Slut med iværksætter-eventyr i provinsen

Udvalg vil nedlægge små statslige ventureselskaber, som bl.a. har skabt Universal Robots og Trust Pilot. Iværksættere stilles svagere, siger Innovationsmiljøernes formand. Udvalg tror mere på tilskud og vil have Vækstfonden i spil på "hård kapital".

Flere små virksomheder benytter sig af eksportkredit

Kautioner og remburser er de mest efterspurgte produkter hos Eksportkreditfonden, der har få tab og nu skal give udbytte til staten.

Hvad skal vi med offentlige erhvervs-rådgivere, når vi har 4.000 business-engle

Formanden for statens iværksætter-panel, serieiværksætteren Tommy Ahlers, er positiv overfor en erhvervsfremme-reform. Også Socialdemokraterne bakker grundlæggende om en forenkling af erhvervsfremmesystemet, der har 216 aktører, 2000 offentlige ansatte og koster 5 mia. kr.

Årsrapporten kan være afgørende for din virksomheds lånemuligheder

Den er det vigtigste redskab, når en bank skal kreditvurdere dit firma. Derfor er der ingen grund til at rutte med oplysningerne.

Nationalbanken: Sværere at få lån end før finanskrisen.

Dem, der ikke får lån, har for dårlige nøgletal, siger Nationalbanken i ny undersøgelse.

Sådan får du lån i banken

Erhvervsorganisationer udgiv ny håndbog, der forklarer små virksomheder, hvordan de kan få lån i banken. Trods de gode tider føler 28 pct. af de mindre virksomheder sig stadig begrænset af manglende kreditmuligheder.

Han måtte have kassekreditten hævet 2,5 mio for at klare frisag

Afskaffelsen af lånefinansiering til refusion for forskudsmoms hos staten, koster autoforhandler 125.000 kr. årligt i ekstra renteudgift. Især handelsvirksomheder er hårdt ramt.

Iværksættere får nye muligheder for driftslån

Danske Bank har udviklet nyt ratingsystem, der kan give teknologivirksomheder med egenkapital mulighed for driftslån uden sikkerhed i bygninger og maskiner. Banken håber at kunne tiltrække nye kundetyper.

Mange andre end Tvilum-Scanbirk er hårdt ramt af stop for forskudsmoms

Virksomhederne skal finansere mere end 10 mia. i banken, fordi de ikke længere kan låne hos staten mens de venter på at forskudsmoms fra eksport refunderes. Dansk Industri vil have ordningen genindført.

Finansiering: Nu kan firmaer også få kviklån

Finsk-ejet firma tilbyder virksomheder lån samme dag på op til en mio. kr., men renten er høj. Til gengæld skal der kun stilles selvskyldnerkaution.

Vækstfonden skal investere uden for de store byer

Fonden opfordres til at sprede sit netværk bedre i en ny evaluering af den statslige inveseringsbanks virke. Hovedparten fondens direkte og indirekte investeringer sker i virksomheder omkring de store universitetsbyer. Den voksende låneforretning er derimod godt spredt.

Hver anden virksomhed betaler for at have penge i banken

Renten på erhvervsudlån har aldrig været lavere, viser nye tal. Virksomheder betaler i gennemsnit 0,15 pct. i negative rente på deres overskudslikviditet.

Små danske virksomheder investerer for lidt

Den Europæiske Investerings Bank peger på, at danske virksomheder halter efter de øvrige nordiske lande, når det gælder investeringer i nyt udstyr og ny software. Det kniber også med at investere i nye produkter.

Her er lånene, du kan bruge i din virksomhed

Se advokatens råd om låntype, før du etablerer, udvider eller køber en virksomhed.

Vækstlån kan supplere crowdfunding

Virksomheder, der har fået tilført ny kapital via crowdfunding, kan nu også søge om Vækstlån i Vækstfonden.

Erhvervsudlån - mindre banker kritiseres for at tage store risici

For få år siden var det svært for erhvervskunder at få lån i banken - nu kritiseres bankerne for at være for risikovillige.

Små innovative eksportfirmaer kan nu få billige lån

Eksportkreditfonden har lanceret ny ordning for små virksomheder med støtte fra EU

1

Plan om nyt låneinstitut til industri på landet

SF og Dansk Byggeri gået sammen i usædvanlig alliance, der skal arbejder for nyt statligt låneinstitut for virksomheder i landområder. DF bakker op, mens Venstre skyder forslaget ned.

Skrappe krav til småbanker vil ramme virksomhedskreditter

Nye kapitalregler kan sende mindre banker hurtigt i Finansiel Stabilitet. Det vil gå ud over kreditgivningen til virksomheder - navnlig i udkants-Danmark.

2

Nu kan personligt ejede firmaer få crowdlending-lån

Låneportal er blevet bestormet af personligt ejede virksomheder, der gerne vil låne penge. Det er nu blevet muligt, selvom kreditvurderingen er mere tidskrævende.

Send til en kollega

0.088