23948sdkhjf

KAPITAL

Uvis fremtid for 312 små vækstvirksomheder

I den nye aftale med Dansk Folkeparti om erhvervsfremme nedlægges statens fire små ventureselskaber i universitetsbyerne. Selskaberne overdrages nu til Vækstfonden, men det vil ramme dem hårdt, siger flere iværksættere, der kritiserer den nye forskningsminister, iværksætteren Tommy Ahlers

Forenkling: Slut med iværksætter-eventyr i provinsen

Udvalg vil nedlægge små statslige ventureselskaber, som bl.a. har skabt Universal Robots og Trust Pilot. Iværksættere stilles svagere, siger Innovationsmiljøernes formand. Udvalg tror mere på tilskud og vil have Vækstfonden i spil på "hård kapital".

Tvivl om iværksætteraktivitet trods rekord i antallet af nye selskaber

Stadig flere af de nye selskaber bliver oprettet som Iværksætter-selskaber med lav indskudskapital. Ny selskabs-rekord i 2017

Nu bliver det billigere at stifte et aktieselskab

Kapitalkravet for at stifte et aktieselskab sættes ned. Danmark skal på linje med de lande, vi normalt sammenligner os med.

Små danske virksomheder investerer for lidt

Den Europæiske Investerings Bank peger på, at danske virksomheder halter efter de øvrige nordiske lande, når det gælder investeringer i nyt udstyr og ny software. Det kniber også med at investere i nye produkter.

Robotindustrien på Fyn vokser dramatisk

Indenfor de sidste to år er der investeret mere end 800 mio. kr. i robotvirksomhederne i Odense - de fleste penge kommer fra Business-engle. En af virksomhederne, MIR, vil mere end fordoble sin omsætning i 2018.

Fredagsbog: Lær af de bedste startups

Der er megen inspiration at hente hos de bedste danske iværksættere. Man kan bl.a. få den i en ny bog, som også er en lærebog.

Nu blomstrer business-engle også vest for Storebælt

Velhavende erhvervsfolk skyder stadig flere penge i start-up-virksomheder - nu er fænomenet for alvor slået an på Fyn og i Jylland.

Ny rekord: Private investere mere i hightech fra læreanstalter

Hver gang staten poster en krone i nye små startups fra læreanstalter kommer der 5 kr. fra private investorer. Mange nye lovende selskaber på vej.

Vækstlån kan supplere crowdfunding

Virksomheder, der har fået tilført ny kapital via crowdfunding, kan nu også søge om Vækstlån i Vækstfonden.

Erhvervspakke: Investorfradrag vigtigst - det virker hurtigst

Investorfradraget på 200.000 for investeringer i små virksomheder vil med det samme få virkning for små virksomheder. Derfor må det helst ikke ryge ud af den nye erhvervspakke, som regeringen nu forhandler med Folketingets partier om.

2

Nu kan personligt ejede firmaer få crowdlending-lån

Låneportal er blevet bestormet af personligt ejede virksomheder, der gerne vil låne penge. Det er nu blevet muligt, selvom kreditvurderingen er mere tidskrævende.

Store banker trynede små firmaer hårdest under finanskrisen

De store banker var hårdest ved små firmaer under finanskrisen. Det ved mange virksomshedsejere af bitter erfaring. Men nu er det også videnskabeligt bevist. Små bankerne søgte i højere grad at holde på firmakunderne.

Stadig flere private investerer i virksomheder via kapitalfond

Private Bank-afdelinger fordeler lunser af industrivirksomheder til deres velhavende kunder. "En fin og administrativ nem måde" at få tiltrække kapital på, siger partner i IndustriUdviklng.

Serieiværksættere satser på de solide selskaber - glem alt om unicorns

Et nyt selskab - HippoCorn - med serieiværksætteren Morten Lund i spidsen, er i fuld gang med at sætte iværksættere, specialister og investorer sammen for at skabe nye solide vækstselskaber med en stabil indtjening.

Ny luft til landbruget giver underleverandører nye muligheder

Nye muligheder for at finansiere ejerskifter blandt landmænd kan sætte gang i investeringer, der hjælper de mange underleverandører

Lille dansk firma udfordrer de store høreapparat-selskaber

Ingeniører fra Nokias nedlagte udviklingsafdeling i København ser nyt marked for prisbilligt digitalt høreapparat til mellemindkomstlande. De er gået sammen om at udfordre Oticon, GN og Videx med et koncept, som nu skal testes på Filippinerne. Regner på sigt med at kunne beskæftige 300 medarbejdere.

Glem platformsøkonomien – pengene er i industrielt hardware

Kommentar: Investorerne flokkes om platforme som Airbnb og Just Eat, men der flere penge i avanceret industriel automation.

Gang i crowdfunding - Fødevarebutik har store vækstplaner

Iværksætter, der har skabt 10 butikker med lokale fødevarer, vil øge kæden til 50 forretninger. Penge fra Vækstfonden og fra små aktionærer skal finansiere væksten.

Ejerledere må acceptere at gode råd er dyre

Kommentar: Kompetente revisorer, advokater og bestyrelsesmedlemmer viser sig ofte at være afgørende, når en ejerledet virksomhed skal vokse. De er dyre, men praksis viser, at de er pengene værd.

Danske direktører skyder penge i nye vækstselskaber

Fynske Trivision fik ny kapital fra direktør-ejet kapitalfond. Og oven i hatten gratis direktør-arbejdskraft en dag om ugen.

S kan godt blive enige med regeringen om vækst-intiativer

Mette Frederiksen vil have gang i forhandlinger om vækstplanerne i regeringens 2025-plan

Vækst virksomheder er bedst tjent med business-engle

Kommentar: Med kapital fra erfarne hos business-engle slipper nye robotvirksomheder for at skulle leve op til rigide ”milestones” Den tid, de køber sig, skal nok blive guld værd.

Små virksomheder skal trænes til at blive bedre ligesom Team Danmark træner OL-atleter

Nyt program med 165 mio. kr. skal tage lovende virksomheder gennem et vækstforløb, som gør dem internationale og tilfører dem mere kapital.

Send til en kollega

0.096