23948sdkhjf

BANKER

Virksomheder må binde penge i et år for at undgå negativ rente

Enkelte banker tilbyder nul-rente på virksomheders indlån, men bankskifte kræver, at hele engagementet følger med - også privatøkonomien.

Han måtte have kassekreditten hævet 2,5 mio for at klare frisag

Afskaffelsen af lånefinansiering til refusion for forskudsmoms hos staten, koster autoforhandler 125.000 kr. årligt i ekstra renteudgift. Især handelsvirksomheder er hårdt ramt.

Hver anden virksomhed betaler for at have penge i banken

Renten på erhvervsudlån har aldrig været lavere, viser nye tal. Virksomheder betaler i gennemsnit 0,15 pct. i negative rente på deres overskudslikviditet.

Små danske virksomheder investerer for lidt

Den Europæiske Investerings Bank peger på, at danske virksomheder halter efter de øvrige nordiske lande, når det gælder investeringer i nyt udstyr og ny software. Det kniber også med at investere i nye produkter.

Vækstlån kan supplere crowdfunding

Virksomheder, der har fået tilført ny kapital via crowdfunding, kan nu også søge om Vækstlån i Vækstfonden.

2

Erhvervskunder utilfredse med Nordea og Jyske Bank

Især de mindre virksomheder har set sig sure på Nordea og Jyske Bank. Negative renter på erhvervskonti kan have spillet en rolle.

2

SKAT siger nej til mia-investering i crowd-lending

Virksomhedsejere, der bruger virksomhedsskatteordningen, har mere end 100 mia. kr. stående på bankkonti med lav eller negativ rente. Hvis de blev investeret i udlån til virksomheder via crowdlending, kunne mange flere firmaer få lån, men SKAT siger nej.

Erhvervsudlån - mindre banker kritiseres for at tage store risici

For få år siden var det svært for erhvervskunder at få lån i banken - nu kritiseres bankerne for at være for risikovillige.

1

Investeringskrise: Ingen vil længere være i lommen på banken

Kommentar: SMV'erne er ude af finanskrisen, men investerer mindre end før. Frygten for igen at være afhængig af korte kreditgivere, sidder dybt i ejerne. De vil have penge på lommen fremfor at være i lommen på banken.

Klumme: Speget spil om børsnoteringer af små virksomheder

Kommentar: Det danske aktiemarked for mindre virksomheder fungerer ikke. Derimod blomstrer det i Sverige. Problemet skal løses, men det er mere kompliceret end det lyder.

1

Plan om nyt låneinstitut til industri på landet

SF og Dansk Byggeri gået sammen i usædvanlig alliance, der skal arbejder for nyt statligt låneinstitut for virksomheder i landområder. DF bakker op, mens Venstre skyder forslaget ned.

Eksportvirksomheder må i banken og bede om mere kredit

Lukningen af den særlige forskudsmoms-ordning rammer eksportvirksomheder på likviditeten. I mange tilfælde må virksomhederne bede banken om en større kreditramme, men den kan være svær at få.

Skrappe krav til småbanker vil ramme virksomhedskreditter

Nye kapitalregler kan sende mindre banker hurtigt i Finansiel Stabilitet. Det vil gå ud over kreditgivningen til virksomheder - navnlig i udkants-Danmark.

2

Nu kan personligt ejede firmaer få crowdlending-lån

Låneportal er blevet bestormet af personligt ejede virksomheder, der gerne vil låne penge. Det er nu blevet muligt, selvom kreditvurderingen er mere tidskrævende.

Sådan købte fem nøglemedarbejdere deres arbejdsplads

Generationsskifte i tide: Den store grafiske virksomhed Damgaard-Jensen er overtaget af fem nøgle-medarbejdere, mens den hidtidige ejer bevarer 10 pct, og stadig er aktiv i ledelsen. Modellen er hjulpet på gled af en kapitalfond.

Store banker trynede små firmaer hårdest under finanskrisen

De store banker var hårdest ved små firmaer under finanskrisen. Det ved mange virksomshedsejere af bitter erfaring. Men nu er det også videnskabeligt bevist. Små bankerne søgte i højere grad at holde på firmakunderne.

Stadig flere private investerer i virksomheder via kapitalfond

Private Bank-afdelinger fordeler lunser af industrivirksomheder til deres velhavende kunder. "En fin og administrativ nem måde" at få tiltrække kapital på, siger partner i IndustriUdviklng.

Priserne på virksomheder er kommet alt for højt op

Ny luft til landbruget giver underleverandører nye muligheder

Nye muligheder for at finansiere ejerskifter blandt landmænd kan sætte gang i investeringer, der hjælper de mange underleverandører

Kæmpe forskel i kassekredit rente hos små og store virksomheder

Virksomheder med en enkelt ansat betaler i gennemsnit 9 pct, på kassekreditten, mens firmaer med mellem 20 og 49 ansatte kan nøjes med 2,8 pct.

Renten på udlån til erhverv falder igen

Små lån til erhverv kan nu fås til i gennemsnit 3,8 pct i rente. Stadig flere virksomhederne benytter realkredit.

Pant-sætning til banker blokerer for likviditet til vækstvirksomheder

Loven om virksomhedspant forhindrer ofte vækstvirksomheder i at sælge deres fakturaer. Nye forsøg på at få loven lavet om.

Klumme: Nye tider: Den, der har penge i banken, sidder med Sorteper

Selvstændiges ansøgninger om boliglån syltes i banken

Mange selvstændige med svingende indtægter har svært ved at få lån i banken til boligkøb. De må i stedet låne pengene til højere rente på det alternative marked.

Send til en kollega

0.094